Miért nem engednek el a szüleim egy koncertre?
16/F vagyok, nyáron augusztusban leszek 17. Júliusra úgy néz ki lesz diákmunkám. Abból a pénzből, meg még amit összeszedek adddig, szeretnék elmenni egy koncertre Franciaországba Nizza-ba. Minden én fizetnék. A koncertjegyet, a szállást a kaját, az utazást, de a szüleim nem engednek.
"Mert nem" MIndig ez a válasz. "Mert messze van"
Soha nem voltam még semmilyen buliban. 4,1-es átlagom van, és teljesen megbízható vagyok. A család is menne nyaralni, de nekem az már nem pihenés. Múlt évben is én inkább mentem volna le 5-től 10-ig a tengerpartra, és 10-től 4-ig pihi, majd este megint a tenegerpart, és utána meg sétálni a városban. De a család teljesen másképp csinálta, ami nekem nem tetszett, de eltűrtem. Idén szeretném már a "magam útját" járni, és elmenni a koncertre, de mindig NEM a válasz. Valakinek valami tipp?
Még csak nem is rockkoncert, hanem egy teljesen normális együttes játszana. Valakinek valami tipp esetleg?
"Mert messze van" - azaz, ha bármi baj adódik, hiába hívod őket, nem tudnak rohanni érted. Szimplán aggódnak érted. Az, hogy nem rockkoncert, semmit nem jelent, minden koncerten lehetnek részeg, kötekedő alakok- Ez persze egy szimpla szórakozóhelyen is előfordulhat, de ha a közelben vagy, a szüleid bármikor tudnak ugrani, ha szükséges.
Ilyen messzire, ennyi idősen én sem engednélek, csupán féltésből.
pedig annyira szeretnék.
Mindig cseszetgtetnek, hogy nem megyek sehová, meg nincsenek barátaim. Ebből az előbbi igaz. Ritkán mozdulok ki. Viszont amikor terveim vannak, akkor az nagyszabású! Caravan Palce az együttes neve, ha érdekel valakit. Annyira szeretném azt a koncertet pedig! :((((((
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy ha majd Te is szülő leszel, akkor hasonló helyzetben hogyan döntenél. Például az egy szem lányodat elengednéd egyedül?
Én 17 évesen nem engedném el a gyerekemet egy másik országba egyedül. Hátha az a zenekar eljön egyszer Magyarországra.
Azt, hogy soha nem voltál még buliban, úgy írod, mintha ez valami érdem lenne. Pedig nekem pont ez szúrt szemet először. Ha még sosem voltál bulizni, akkor talán ne egy külföldi koncerttel akarj kezdeni, menj el ott bulizni, ahol laksz. A másik, hogy tök egyedül akarnál koncertre menni, ráadásul külföldre?
Figyelj, én elég laza szülő vagyok, mert engem sem fogtak szigorúan kamaszként, de ezt így én sem engedném.
Azt mondod nem is voltál még semmilyen buliban soha. Ez is rossz pont. Nem vagy felkészült, nem tudhatod, hogy mi vár rád, ha azt sem tudod milyen ez az egész. Ne rögtön a legmesszebb lévő helyre menj kezdetnek.
Franciaország amúgy is terrorcselekmények kereszttüzében van. Fiatal is vagy, egyedül is mennél.
Menj valami közelebbi helyre kezdetnek.
Bécs esetleg?
Közelben azért nem szeretek menni bulizni, mert nem vagyok egy nagy partyarc. Ott meg amúgyis "igyál már! Igyál még" dolgok mennek. Azt meg végképp nem akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!