Mit tegyek, hogy jobb legyen a kapcsolatom a kamasz fiammal? Titkolózik, nem bízik bennem, az apjához akart szökni már nem először.
2-es válaszolóval egyetértek abban hogy valószínűleg nem hiába mondja hogy terrorizálod, bár,kicsit erős kifejezés.
Meg szerintem ha félóránként kéred meg vmire az elég sűrű. Még bele se tud merülni a tanulásba, te máris kizökkented.
Szerintem túl szigorú vagy, hagyd egy kicsit levegőhöz jutni. De amikor TÉNYLEG vészeset csinál, akkor büntesd meg a tett mértékéhez képest. De ne vedd el a lakáskulcsot, mert (ahogy nekem mindig mondták) bármi történhet.
Az en megoldasom az lenne, hogy leulnek vele beszelni mint felnott a felnottel.
Elore egyeztessetek, hogy egy jo oran at vagy tovabb akarsz vele beszelni - tisztazd hogy nem leszidni meg nevelni akarod, es meseld el neki az eleteteket, mit miert tettel, OSZINTEN.
Nevelni, tiltani mar ugysem fogod tudni - maximum az lesz, hogy egyszer tenyleg eltunik. Lassa az eletet a te szemeden at - nem fog ra azonnal hatni (nagy esellyel ugysem hiszi el amit mondani fogsz) de talan eluteti a bogarat a fulebe.
Szervezzetek at az eletetek. Ha felnott akar lenni, add meg ezt neki - de lassa meg, hogy a jogokhoz jarnak a kotelessegek is. O nem segit semmit? Semmi gaz, te sem fogsz ra fozni, se takaritani, se tiszta ruhat kapni. te se ingyen rakod be a hutobe a kajat, o is "dolgozzon" meg erte. De ezt ne ugy add elo, hogy buntetes - egyszeruen neked is munka, es extra munkat azert fogsz vegezni, ha kapsz segitseget.
Fektessetek le KOZOSEN az egyutteles szabalyait ha o is partner benne. Te szivesen kezeled felnott szobatarskent, de akkor annak ezek es ezek a feltelei - es onnan tartsd is be oket.
Eltiltani egy 17 evest barmitol teljesen meddo harc, ugyis megteszi, maximum te nem tudsz rola. hass a jozan eszere (mert azert nagy esellyel van neki, csak eppen teged az ellensegnek lat, aki tonreteszi az eletet).
Csodat ettol a technikatol ne varj, mert nem fog okozni, de talan igy van a legnagyobb eselyed megmutatni neki egy normalisabb elet fele vezeto utat.
11-es, kicsit félre értetted szerintem a kérdezöt. Nem különbözö dolgokra kéri meg fél óránként, hanem ugyanarra. Pl. 5-ször szól félóránként, hogy vigye le a kutyát. és írta, hogy addig nem tanul, hanem videózik a telefonján.
Kérdezö, nem vagy túl szigorú, szerintem. Sajnos ezt a dolgot nem tudtad elkerülni, köszönhetöen a gyerek apjának. Egyetlen megoldás lett volna, ha messzebb költöztél volna anno.
az apja csak kényeztei, Te pedig próbálod szabályok felállításával a felnött életre nevelni. Tehát a gyerek szemében ö a jó, Te a rossz. Sajnos a fiad pedig (ne haragudj, hogy ezt írom) nem elég okos ahhoz, hogy belássa, ha rád hallgat, normális élete lesz, ha az apja és a jelenlegi "barátai" után megy, egy tróger lesz belöle. szerintem is engedd el, költözzön az apjához. Majd rájön, hogy ami neki természetes (és Neked is), hogy Te megtetted érte (meleg kaja, tiszta ruha, stb), azt az apja nem fogja megtenni. Ebben szinte biztos vagyok. Remélhetöleg így fel fog nyílni a szeme. Muszáj beáldozni egy pár hónapot, fél évet, mert a jelenlegi helyzet nem vezet semmi jóra, csak rosszabb lesz. Szerintem nincs más esélyed.
ez érzelmi zsarolás
kinyitod az ajtot és elküldöd,
apjával egyszer játsza el ezt kiveri a fogait és sunyog vissza hozád
17 évesen már nem gyerek és ha most nem tér magához pár éven belül börtönbe jut
Ne haragud, 17 évesen mar azért nem kisfiú, ennél rosszabb húzás nem is létezhet, hogy eltiltod a barátairól, meg le kell jelentkeznie nálad. Értem, hogy végső elkeseredésedben fordultál ehhez az opcióhoz, de egy ekkora gyereknél már nem működik az a rendszer, hogy mindentől eltiltod.
Egyetértek azokkal, akik azt írták, hogy költözzön az apjához. Próbáljátok ki! Neked is jót tenne, ha nem kéne egy ideig non-stop idegeskednek, hogy hol van, kivel van, mit csinál, hanem kicsit elszakadnál ettől az elmúlt 17 évtől, ami nem lehetett könnyű - egyedülálló anyának lenni a lehető legnehezebb - jár neked is a pihenés. Menjen az apjához, aztán vagy jó lesz az, vagy nem. Most már nagyfiú, vállalnia kell a tetteiért a felelősséget, ha ez azzal jár, hogy nem csinálja meg a szakmát, nem érettségizik, úgy ez az ő gondja. Nem a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!