Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tökéletes család, anyuka úgy...

Tökéletes család, anyuka úgy érzi, én teszem tönkre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A barátom családja maga a tökéletesség. Mindannyian ugyanúgy néznek ki (magasak, szépek, szőkék és kék szeműek), ridegek másokkal, ők a megtestesült nyugalom. Ez jellemző az életükre és a dolgaikra is, nekik csak a legjobb kell mindenből, arra törekszenek a mindennapjaikban is.

Én és a családom nem ilyenek vagyunk, de szerintem ez nem baj, vagyis nem gondoltam annak. Viszont a barátom anyukája azt érzi, hogy én teszem tönkre a "családi idillt", mert mások a nézeteink... A barátom amúgy nem olyan, mint a szülei, nagyszülei. Szóval Ő nem néz le senkit, mert nincs minimum 2 diplomája és nem beszél 3 nyelvet. Neki elég az, ha az illetővel el tud beszélgetni és kész.

Jövő szeptembertől együtt fogunk élni, bár már most is több időt töltök a barátom lakásán, mint itthon. Nincs gond a kapcsolatunkban, viszont mint említettem, az anyukája szerint én nem illek oda...

2015. dec. 3. 21:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%

Az az igazság, hogy sok helyen nem kedveli az anyós a menyét, tök mindegy szőke vagy barna, diplomás vagy nem.

Ezek csak amolyan mű indokok, hogy miért nem kedvel, a valós ok az, hogy a fiús anyák különösen finnyásak a fiuk jövendőbelijére és természetesen féltékenyek is rá valamilyen szinten, mert az majd "elveszi" tőlük a kis fiacskájukat, akinek ők mindenüket odaadták és bla bla.

Ez egy gyakori pszichológiai jelenség. Nyilván nem mindenhol merül fel ilyen probléma, de igen gyakran.

Sőt, a lányos anyáknál is van hasonló.

Nem véletlen születnek sorra az anyós viccek és hívják a kocsiban anyósülésnek a vezető mellettit. (Ugyanis ott halnak meg a legtöbben...)

Bárkivel jönnél össze a családdal és az anyóssal való konfrontációtól csak akkor menekülnél meg ha sajnálatos módon már nem élne/élnének.

Egyébként minden normális családban vannak a tagok között konfrontációk.

Amit tudsz tenni, hogy magadat adod, természetesen nem kell szőkére festened miattuk a hajad, és kész. Majd belenyugszanak és elfogadnak idővel.

A kedvesség, segítőkészség és a türelem olyan emberi tulajdonság, ami nem csak ilyenkor, hanem minden helyzetben a segítségedre lehet! Ha pedig ne adj Isten durvulna a helyzet, akkor határozottan állj ki magadért, a véleményedért, de az udvariasságot ilyenkor se hanyagold! Előbb utóbb így ki tudod érdemelni a tiszteletüket és elfogadásukat.

2015. dec. 4. 09:31
 12/14 anonim ***** válasza:
Nálunk anyós minden módon akadályozta a kapcsolatunkat, majd az eskuvonket. Férjemet évekig próbálta lebeszélni rólam. Apósom is segítséget nyújtott neki ebben. mindenen besertodnek, elviselhetetlenek. Ha a férjem valami olyat csinál ami nem tetszik nekik, akkor természetesen én vagyok a hibás, illetve a családom, mert szerintük attól romlott el a fiuk, hogy a mi családunkba keveredett. Te pedig egy hajfesteses beszolaaon vagy kiakadva?
2015. dec. 4. 09:45
 13/14 anonim ***** válasza:

Pont azért lettél "meny", mert nem illesz a családva. A hugát és az anyját nem dugja az ember.

Az anyuka viszont tudja, hogy Téged igen. És ez a baja veled, semmi más.

2017. jún. 24. 10:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Ja, és igen, Te tetted tönkre az Ő családjukat, mert most már kirepült a fiú, új családja lesz, nem hozzájuk tartozik már, hanem hozzád.

Nna de ki az az ostoba, aki ezt a TERMÉSZETES, TÖRVÉNYSZERŰ folyamatot 1. RÁD akarja kenni, 2. BAJNAK állítja be ahelyett, hogy örülne??!:)

2017. jún. 24. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!