Mennyire veszélyes a Facebook a gyerekekre nézve?
Ebben a videóban bemutatják milyen egyszerű dolga van egy pedofilnak az interneten: [link]
Szerintetek hatás vadász a videó, vagy tényleg van ok az aggodalomra ?
hogy őszinte legyek nem csodálkozok azon, hogy ennyire könnyű dolguk van. a gyerekek baromi naívak.
FB-n annyi eltűnt fiatal képét osszák meg. én elképzelni se tudom, hogy tűnik el valaki, ha nem ilyen dolog áll a háttérben.
Egy normális gyerekre nézve semmilyen.
Egy buta, naiv emberre korától függetlenül minden veszélyes.
Én anno 13-14 évesen kezdtem el internetezni, igaz nem volt facebook, de chateltem, játszottam online stb, mégsem ért atrocitás, vagy kellemetlenség. Bár nem mondom, hogy pl chaten nem próbálkozott be 1-1 vadbarom, de ők a szokásos szöveget írták be mindenkinek, aki meg reagált azzal belebonyolódtak a továbbiakba.....
Szerintem azért ahhoz, hogy valakit elcsaljanak nagyon naívnak kell lenni, és ha nincs facebook akkor is megtörténhet a veszély, baj. Sőt, sokszor még internet sem kell ha olyan a gyerek. És itt az idősebb, tini korosztályt is beleértve. Hány olyan van, hogy 15-16 éves kis tinik sétálgatnak, elég ha megáll egy bmw mellettük, hogy elviszi őket, ők meg persze beszállnak, mert menő autó, menő pasi, hű ha ezt majd elmesélik a barátnőknek......
Nagyrészt nevelés kérdése úgy gondolom, és ha megtanítjuk a gyereknek, hogy milyen veszélyek leselkedhetnek rá (persze bizonyos határokon belül, és nem paranoiás gyereket kell nevelni), akkor előbb átgondolja, hogy pl találkozzon-e egy vadidegennel akivel chaten, vagy facebook-on akadt össze és azt sem tudja ki lehet az.
Tehát nem feltétlenül a facebook-ot emelném ki mint veszélyforrás, de tény, hogy egyszerűbb átvágni egy gyereket.
amerikában vagy hol, már csináltak ilyen "álelrablásokat" a szülő tudtával, és látni, hogy szinte egy csettintéssel elcsalhatók a gyerekek, kamaszok is.
amit a szülőktől kaptak a végén, abban nem volt köszönet.
igen, simán beszállnak idegen kocsikba, meg sorolhatnám.és nem kell hozzá fb.
Igazábol ha a szülő és a gyerek jó ciszonyban van és megtudnak beszélni mindent nwm hiszem h gond lehetne! Édesanyám nekem most engedte meg de xsak úgy hogy megkapta a jelszot es beállítottam hogy csak az ismerosoeim lassak a dolgaimat es megszokta kerdezni hogy ki jelolt be es ha nem ismeros a neve vagy nem kozeli ismeros nem szoktam visza jelolbi. Egyszer egy pedofil bejelolt es en voltam olyan hulye hogy viszajeloltem aztan baratnom szolt szerencsere h ltiltsam mert nala is beprobalkozot! A lenyeg hogy ha a szülő es a gyaerek jo viszonyban van ugy gondolom baj nem lehet
12éves lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!