Elvégeztessem az anyasági, apasági vizsgálatot?
Én vagyok a gyerek. Viszont már kicsi korom óta vannak olyan helyzetek,amikor tényleg elbizonytalanodok,hogy valóban azok a vér szerinti szüleim,aki neveltek vagy nem. Apukám sajnos kisgyerek korában , kb. 3 éves lehetett,amikor anyukája meghalt és mivel többen voltak testvére, a nagyobbak az apjukkal tudtak maradni, a kisebbeket pedig beadta állami gondozásba.
Amikor anyuék vitatkoztak, rémlik,mintha anyu mondta volna apunak többször is,hogy nem is ő az igazi apukám. Viszont arra tisztán emlékszem,hogy apu másoknak is mondta,igaz kicsit nevetve,hogy nem is ő az apukám, na most ez lehet viccből is,de elég rossz hatása volt rám... Mikor nagyobb lenne, rákérdezte erre aputól, erre ő azt mondta,h. abban az időben anyu sok mindent mondott neki... Később meg anyu mondta,hogy már megfordult a fejében,h.lehet,hogy összekevertek valakivel a szülőszobán, mert őrá egyáltalán nem hasonlítok külsőre,belsőre sem, de mivel apura egy kicsit igen, ezért nem megy el a kórházba ,ahol születtem,hogy beperelje őket...
Anyut nem tudom erről megkérdezni,mert többször megbizonyosodtam arról,hogy a fontos ugyekben is hazudik... Aput meg nagyon betudja folyásolni, így bármit bemagyaráz neki...
Ti hogy döntenétek a helyemben??
Sokszor tényleg úgy érzem,h. egyáltalán nem is fűz hozzájuk kötelék.. , sajna nem jó a kapcsolatunk egymással.
Mit segítene az bármin, ha kiderülne, hogy nem vér szerinti szüleid?
A rossz kapcsolat nem javulna meg.
nekem vannak örökbe fogadott gyerekeim, nagyon óvott attól mindenki, hogy titkolózzunk az eredetükkel kapcsolatban - akármi is az igazság a te esetedben, azt látom azok jó tanácsok voltak.
Ha már nagykorú vagy, szerintem van jogod megtudni a gyámhivataltól, hogy voltál-e ott "páciens"
Bizony:
" A származás megismerésének joga
Az örökbefogadott gyermek tájékoztatást kérhet a lakóhelye szerinti gyámhivatalnál (más szerv nem adhat tájékoztatást) vérszerinti szüleiről, testvéreiről, féltestvéreiről. Ezt 14 éves korától önállóan megteheti. Nagykorúságáig a gyámhivatal meghallgatja a vérszerinti szülőket, testvért, féltestvért (kiskorú esetén a törvényes képviselő hozzájárulása szükséges) és az örökbefogadókat is. A gyámhivatal szakértő (pszichológus) bevonásával vizsgálhatja, hogy a tájékoztatás megadása a kiskorú gyermek érdekében áll-e.
(Nyílt örökbefogadás esetén az örökbefogadó szülők birtokában vannak a vér szerinti szülők személyes adatainak, ezért erről bármikor tájékoztathatják a gyermeket.)"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!