Miért nem akarja, hogy vezessek? Hogy szerezzem vissza tőle a kulcsokat? 17L
Május óta van jogosítványom, azóta elég sokat vezettem már. A barátom Szegeden egyetemista és innen, ahol mi lakunk, rettentően rossz oda a tömegközlekedés. Busszal 4 óra az út (jobb esetben, de ráz össze-vissza), vonattal pedig 3. Autóval pedig másfél-1 óra, így mindig azzal megyek. De anyának ez nem tetszik, mert mindig azzal jön, hogy balesetem lesz, elromlik az autó, miért megyek ilyen messzire, stbstb. Ő viszont a városból ki sem megy az autójával, ha esik, akkor már nem vezet, télen sem, este sem... Ő akkor vezet, ha jó az idő és süt a nap, de akkor sem megy ki a négysávosra, csak itt a belvárosban furikázik. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem azért kaptam az autót, hogy a garázsban nézegessem, meg itt mutogassam másoknak. Hanem ha már megszereztem a jogsit, akkor igenis kihasználom, hogy van.
Ma összevesztünk délelőtt, mert mondtam, hogy 4-5 körül indulok Szegedre, szóval ma már nem biztos, hogy találkozunk. Elkezdett hisztizni, hogy hát akkor már kezd sötétedni... És elvette a távirányítót és a kulcsokat, nem hajlandó megmondani, hogy hol vannak. Olyan, mint egy óvodás.
Mit csináljak, hogy ezt befejezze?
1. 17 évesen nem volt barátom
2. Nem volt jogsim
3. Nem is lett volna mit elvinnem mert autónk sem volt
Anyukádnak teljesen igaza van hogy nem enged el. 0 gyakorlattal ne vezes ekkora távot. Inkább örülj hogy a városban tehetsz az autóval 2 kört délben.
Egyesek isszonyúan pofára fognak esni felnőttként.
bocs az offért, de valaki másolja már be nekem a kresz ezen részét, hogy 17 évesen lehet jogosítványt szerezni.
elméletileg 2013.ban megváltozott a kresz és csak 18 éves kortól lehet szerezni (tanulni lehet 17-től).
tényleg érdekelne, nem kukacoskodás miatt kérdezem! :)
#37 Itt B kategóriás jogsiról van szó, annak nem változott a korhatára, nézz utána a neten.
Én is 17 évesen szereztem jogsit (3 hónappal a 18 betöltése előtt), 2014-ben, szóval..
én 2013-ban szereztem jogsit, 17 évesen. szóval tényleg így van, nem változott.
üdv 19L
Én is 17 évesen szereztem jogsit tavaly.
Szerintem próbáld meg normálisan megbeszélni a dolgot anyuddal, aztán ha nem megy vidd el a másik kocsit. Vezetni úgyis csak akkor fogsz megtanulni ha nem ül melletted senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!