Apám nem szeretne gyerektartást fizetni azon a néven hogy nem tartom vele a kapcsolatot, de igazából nem is hagyja hogy tartsam vele a kapcsolatot. Ezzel mit lehet kezdeni?
Pl ha nem rejtett számról hívom akkor nem veszi fel, kicsöng végig. 3× is. Rejetett számról híváskor érdekes módon felveszi, akkor hallgathatom a szokásos dumáját, nincs pénze, nekem csak a pénze kell, csak akkor hívom ha kell valami, stb..
Egy időben javult a helyzet, akkoriban sűrűbben voltam nála látogatóban, akkor is hallgathattam mert hogy én milyen ritkán vagyok ott. Mondtam neki, hogy akkor küldjön egy SMS-t ha hazaért (kamionozik), egyszer sem szólt.
Azt már megszoktam 18 év alatt hogy apám az gyakorlatilag az év 360-364 napjában nincs, szülinapomra kapok egy sms-t meg ilyesmi. Mostanság (utóbbi 2 hónap) már nem is hívom, nincs arra szükségem hogy én érezem magam szarul, mert nem törődik velem, meg hallgatsam a kifogásokat, meg hogy milyen rossz vagyok én.
Most olyat akar hogy a gyerektartást elvetetni, mert hogy én nem tartom a kapcsolatot vele (gondolom gyűjt az "élete szerelmének" új autóra mert már nem adnak neki hitelt. mert a háztartásba nem elég egy ford focus ~10 év, seat toledo, suzuki swift ~18 év, opel corsa ~18 év, 2 emberre).
Én pedig elsőéves egyetemista vagyok, arra nem volt képes hogy felvigyen 60km-re beköltözéskor.
Jelenleg úgy vagyok vele, ha már apának nem alkalmas, akkor legalább azt a sóravalót (13k) fizesse (így nem kell annyi diákhitelt felvenni).
Azzal nem lehet valamit kezdeni, hogy ő sem szeretné/nem is nagyon hagyja hogy tartsam a kapcsolatot vele?
18 éves kor után már nem jár a gyerektartás. 18 éves kor után ha nappali tagozatos diákként tanulsz tovább akkor a rokontartás jár, ez esetben már nem olyan szigorú a jogszabály. Míg a gyerektartás kötelező, még akkor is ha nincs a szülő és a gyermek között kapcsolat, addig a rokontartásnál a szülő kérheti a megszüntetését hivatkozva a kapcsolattartás hiánya miatt.
Ha habár kérvényezi a rokontartás megszüntetését (amit megtehet), kifogják vizsgálni, hogy kell vagy sem fizetnie.
Ilyenkor figyelembe veszik, hogy mennyire tartjátok a kapcsolatot (és itt a te verziód lesz apád verziójával szemben) figyelembe veszik, hogy egyetemistaként el tudod-e tartani magad, vagy a másik szülő mennyire tud támogatni.
Jelenleg nagyapám 100k és anyám 60k (közalkalmazott minimálbér vagy mi) fizetés, mamám 0 nyugdíj.
Ezek mellett siránkozik apám, hogy a havi 200-ból nem tudnak 2-en kijönni.
A tartásdíjat nem érinti a kapcsolattartás.
A szülő az, aki tartja a kapcsolatot, a gyerek alárendelt ebben a helyzteben, csak magának róhatja ezt fel az apa, ha nincsen kapcsolat.
A hatóság behajtja a tartásdíjat, nem fogja nézni, hogy van-e kapcsolattartás.
Egyébként is egyből gyanús lesz nekik, hogy van egy szülő, aki nem tartja el a gyerekét, és még neki áll feljebb, a gyereket hibáztatja ezért. ebben a szituban senki nem fogja az apa pártját, ebben biztos lehetsz.
Utolsó!
Nagykorú esetében bizonyhogy figyelembe veszi, van e kapcsolattartas és ennek hiányában bizony megszuntethetik a tartasdijat.Felnőttként ugyanis a gyerek kötelesség és joga is a kapcsolattartas.
Kérdező!
Ha nappali tagozaton tanulsz, valószínűleg megitelnek rokontartast, de arra készülj fel, hogy ez egy elég alacsony összeg lesz, kB A fele a gyermek tartasdijnak
Fiatalon vagy nem rokkant
Elmesz szepen diakmunkara ha tanulni akakarsz.
Ha elvarod hogy meg 5 evig masok tartsanak eleleg eletkeptelen vagy.
Most mar felnott vagy felelos a sajat eletedert a tanulas nem kifogas.
Apadat pedig latogasd hatha akkor fizet.
Műszaki egyetem mellett vicces dolog a diákmunka :D
Nyáron meg ugye nincs albérlet, ebben a városban meg kb 30-35 ezret lehet összehozni nyaranta :D
14-es!
"Utolsó!
Nagykorú esetében bizonyhogy figyelembe veszi, van e kapcsolattartas és ennek hiányában bizony megszuntethetik a tartasdijat.Felnőttként ugyanis a gyerek kötelesség és joga is a kapcsolattartas. "
Bocs, de első kézből tudom, hogy AZ az igaz, amit ÉN leírtam, hiába pontozol le és írod le az elenkezőjét.
Nekem 25 évig volt az életem az apám miatt a bírósági ügyek, akit nem is láttam, nem volt az életem része, sőt, még azután is, mert amikor már dolgoztam is próbált tőlem pénzt szerezni a bíróság által.
14: "Kérdező!
Ha nappali tagozaton tanulsz, valószínűleg megitelnek rokontartast, de arra készülj fel, hogy ez egy elég alacsony összeg lesz, kB A fele a gyermek tartasdijnak"
Ez sem igaz.
Én ezzel ellentétes határozatot kaptam a bíróságtól többször is.
Felnott emberek es elvarjak szuleik penzeljek oket
Hihetetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!