Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A 32 éves fiam nem dolgozik,...

A 32 éves fiam nem dolgozik, nem csinál semmit, egész nap csak a számítógép előtt ül. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Mindig jó tanuló volt, nem volt vele soha probléma. A középiskolát nagyon jó eredménnyel végezte el, majd egyetemre járt, közgazdásznak tanult. Az élmezőnyben végzett itt is, minden tárgya meglett, de a diplomamunkáját már 8. éve írja, és nem hajlandó leadni, megmutatni. Dolgozni nem akar, a TB-je, már valószínűleg nincs rendezve, de nem mondja meg. Barátai, barátnője nincs, nem mozdul ki, nem érdekli semmi a biciklizésen és az internetezésen kívül. Válogat, hogy milyen ételeket eszik meg, Ő dönti el, hogy a családnak "így is jó", mire van pénze és mire nincs.

Nincs semmilyen bevétele, nem akar dolgozni, azt mondja, hogy idén leadja a szakdolgozatát, de persze minden évben ezt mondja. Nem mutatja meg hol tart, minden alkalommal mást most. A jövőre vonatkozóan mindig más mond, hogy majd mit csinál, és mindig próbál olyan választ adni amivel még nyer magának fél évet és békén hagyják. Ha arról kérdezik miért nincs kész, vagy megpróbálja a család szembesíteni, akkor megsértődik, neki áll feljebb, de 1-2 nap után elfelejti az egészet és mintha minden rendben lenne így, megy tovább minden a régi felállásban. Kérdezni ilyenkor már nem lehet, nem hajlandó válaszolni, de ő mindenkiről mindent tudni akar, ha kell hallgatózik is. Otthon élősködik, de szerinte az nem kerül semmibe, hogy ő otthon van. Házimunkában nem segít, mióta a húga elköltözött a ház felső szintje áll a mocsokban. Hogyan lehetne segíteni rajta, hogy elmenjen végre legalább dolgozni?

2015. okt. 19. 11:27
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
22%
Ezek szerint ennyit ér a hazai diploma, nem lett életképes a fiúka. Tanárom kirakta 18 éves korában a lányát, hogy saját lábra álhasson. Szívlapáttal mellközépre, jó nagyot. Herének itt vagyok én.
2015. okt. 21. 08:39
 52/63 anonim ***** válasza:
36%
Pszichológus. Ne rakd ki a híd alá.
2015. nov. 3. 22:01
 53/63 anonim ***** válasza:
57%
éb 30 éves vagyok. Hasonló karakter de még pár évvel ezelőtt a szerelem kirepített otthonról, nyakamba kapva a nyaklevest az élet kegyetlen szépségéről ;) nekem az ultimátum segített volna, ha otthon maradtam volna.... Úgyhiszem ;)
2016. jan. 8. 21:50
 54/63 ildike87 ***** válasza:
Van már valami fejlemény?
2016. febr. 5. 14:11
 55/63 anonim ***** válasza:
Történt valami előrelépés?
2017. ápr. 9. 09:38
 56/63 anonim ***** válasza:
55%
Kérdeztek valamit, tessék válaszolni.
2017. ápr. 11. 10:34
 57/63 anonim ***** válasza:
35%

Nem tom h még olvassa e v ki de 8 évig kizárt h tudjon írni v ki egy szakdogát úgy h megmaradjon a jogviszonya.

Mivel egy alap szak (BA) 4 éves erre van 6 éved h elvégezd. Feltételezem neki az lenne. Szóval már valszeg a suliból is kivágták és csak téged hülyít h írja.

Am meg pl én úgy írtam 1 évig az enyémet h a konzulenst kellet váltsak és ezért átírtam egy olyan 30%-ban. De én előtte elvégeztem a képzést megvolt minden vizsga szal nekem csak az volt h írok egy szakdogát utána államvizsga és kész.

Tehát a max 6 évből én 5-t használtam ki.

Nagyon nem vagy tisztában ezzel. Am meg évente kell produkálni 26 kredeitet v gond van. Na most a konzultáció 1 kredit + szakdoga az 25 szal nekem bőven volt erre 1 évem.

És most márciusban végeztem is. A fiadnak 1 milliárd % h rég nincs meg a státusza. Egyébként legkevesebb 26 oldal egy szakdoga max 60. A minimumot összerakni ebből normál tempóban (tehát napi 1 oldal) az tökölősen is meg kell legyen 3 hónap alatt.

Am jelenleg hasonló cipőben járok per pill nekem sincs munkám. De viszont ott a diplomám. És azt ember el nem veszi tőlem. Viszont a TB-t magamnak fizetem mert azt kötelező akkor is ha soha nem mész orvoshoz.

Na most ha ő otthon űl X éve de ezt nem fizeti azt a NAV befogja rajta hajtani. Mivel az van h lehet otthon ülni egész életedben tesznek rá. De a TB-t akkor is fizetni kell.

Barátnője meg nem csodálom h nincs. De szerintem ez a legkisebb gond. E nélkül mondjuk még lehet élni.

28 F

2017. jún. 18. 03:21
 58/63 anonim ***** válasza:

Talán ez segíthet neki az elindulásban:

[link]

Egyébként történt valami azóta?

2017. nov. 17. 23:15
 59/63 anonim ***** válasza:

Igazából, ha nem azzal törődnél, hogy a saját fiadat cseszteted éveken keresztül, hanem mondjuk segítenél neki állást találni(megfogod a kezét és szépen elviszed állásinterjúra vagy intéztek neki ismerősnél munkát) akkor lehet, hogy már régen nem otthon lakna. Viszont úgy látom nem törődsz vele csak hagyod egész nap, hogy a számítógép előtt üljön. A másik dolog meg, ha el tudtad tartani 32 évig gond nélkül akkor most miért jössz ezekkel a "költségekkel". Egy gyerek az egész életre szól, nem csak addig tart amíg kicsi és aranyos ez nem egy kutya.

Nyilván egy gyárban senki nem akar dolgozni, tehát próbálj neki valamit értelmesebb munkát találni. Ha meg mindenre nemet mondd, akkor szépen megfogod és kirakod a cuccaival együtt azután majd verheti az ajtót ez van nincs más módja vagy eltűröd otthon.

2018. okt. 22. 01:00
 60/63 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Sikerült végül is a fiúnak befejezni a képzést. Mi lett a vége az esetnek? (csak a tanulság miatt)

2019. febr. 19. 09:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!