Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elvárhatom-e a már dolgozó,...

Elvárhatom-e a már dolgozó, különélő fiamtól, hogy visszaadja a számláira-általam- kifizetett pénzt?

Figyelt kérdés
Általában én fizetem be a csekkjeit, mert közelebb van hozzánk a posta, mint hozzá. Összeírom a számlákat, ő meg fizukor ideadja az ellenértékét.
2015. okt. 7. 21:03
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
11%
Ha odaadja, akkor nem kell kerned! Viszont a soraidbol az derul ki, hogy nem adja oda a penzt. Ebben az esetben vagy elkered, de ha ez problemat jelent a fiadnal, akkor legkozelebb nem fizeted be pl.
2015. okt. 7. 22:28
 12/24 anonim ***** válasza:
66%
Teljes mértékben elvárhatod. Nekem is anyám fizeti be a csekkjeimet igaz nem azért mert lusta tróger vagyok, hanem azért mert futárként dolgozom általában reggel 6 kor indulok a központba délután 4 ig nyomom hivatalosan az ipart, utána örülök ha este fél 6 ra legkésőbb haza esek. Persze van hogy munkám közbe gyakran útba esik a házam sokszor be is szaladok 5-10 percre kávézni vagy kajálni, de mindig anyámat aki a szomszédban lakik megkérem hogy adja fel a csekkjeimet mert nem mindig van rá időm, a pénzt mindig oda adom neki vagy a csekkekkel együtt vagy utána valamelyik napon átviszem hozzá
2015. okt. 7. 22:37
 13/24 anonim ***** válasza:
41%

Elköltözött, de ugyanarra a településre, ahol eredetileg lakott, vagy ez hogy néz ki? Közelebb vagy hozzá, mint bármelyik posta?

Amúgy persze, fizesse ki, az eladónénit sem kérjük meg, hogy fizessen helyettünk a boltban. Legfeljebb akkor nem érvényes ez, ha diákmunkát vállal (és veletek lakik).

2015. okt. 7. 22:39
 14/24 anonim ***** válasza:
90%

mikori számláira?

mert ha régebben, amikor pl önállósodni kezdett és néha-néha besegítettél, akkor szerintem nem lenne szép dolog

de amúgy azt is írod, hogy fizukor adja oda az ellenéréket. szóval fizeti vissza neked...

2015. okt. 7. 23:02
 15/24 anonim ***** válasza:
41%
Tanítsd meg netbankot használni. Közelebb van hozzád a posta? Ha a nője közelebb lakik hozzád, apu megdja helyette?
2015. okt. 8. 07:32
 16/24 anonim ***** válasza:
54%
No végre, én is pont a netbankot, online fizetéseket akartam írni. Idejét se tudom, mikor fizettem utoljára postán csekket, pedig nem vagyok az Y generáció tagja. Felteszem, a fiadnak is van legalább egy okostelefonja, valszeg PC-je/laptopja is, minden közüzemi szolgáltatónál létezik e-számla, online fizetési lehetőség, netbankon van sárgacsekk-opció. Létezik a díjnet.hu, oda is jó pár szolgáltatót be lehet regisztrálni, online küldik a számlát, kapsz értesítést, ha jött valami, össze lehet kötni a netbankkal. Átalánydíjas cuccokat meg be lehet állítani rendszeres megbízásnak vagy van csoportos beszedés, biztos, hogy nem felejtődik el, ráadásul nyoma van a fizetésnek, vita esetén bármikor előhívható, nem kallódik el, mint a csekkszelvény. Nem is értem, hogy 70 év alatt kinek jut eszébe postára rohangálni a csekkekkel.
2015. okt. 8. 07:44
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha már ő elvárja, hogy te vidd el helyette. De én egyszer biztos megkérdezném, hogy édes kisfiam, ne menjek el helyetted dolgozni, mert nekem közelebb van a munkahelyed...
2015. okt. 8. 08:37
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, sőt ha ebből gond van, akkor előre adja oda a pénzt, ne fizesd be neki a saját pénzedből.
2015. okt. 8. 09:37
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Meg jo. O viszont nem varhatna el, hogy az anyja folyoszamlahitelkeretkent mukodjon...
2015. okt. 8. 10:09
 20/24 anonim ***** válasza:
24%
Nekem autómatikusan levonja a szolgáltató amit ki kell fizeti, így nem jön csekk és nekem sem kell gépen bubuckodni, nézegeti a feladási határidőt, mikor sokszor azt se tudom milyen nap van, nem ám azt, hogy hányadika... De, ha ez nem szimpi megoldás szerintem is a netposta még a legjobb, ha már a posta nem jön házhoz.
2015. okt. 8. 13:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!