Hogyan érhetném el, hogy minden újra normális legyen?
Lehet egy kicsit hosszú lesz, de próbálom rövidebben leírni.
Szüleimmel mindig is ingadozó volt a kapcsolatunk. Az elmúlt néhány évbeb szerencsére semmi gond nem volt, de most megint kezd minden tönkremenni, mindez azért, mert meleg vagyok. Tudom, hogy általánosságban mi az emberek véleménye róla és tudtam, hogy szüleim hogy reagáltak volna rá, ezért akkor mondtam el nekik, amikor összeköltöztünk barátommal.
Természetesen vagy 1 órán át tartó jelenetet rendeztek, hogy mennyire csalódtak bennem. Számítottam rá, hogy valami hasonló fog történni és tudom, hogy nem mindenki viseli ezt jól. Pár nap után közölték velem, hogy nem szeretnének velem többet beszélni, szóval ne is nagyon keressük egymást.
Ma viszont elmentem hozzájuk, hogy beszéljek velük, mert nem szeretném, ha ilyen miatt megromlana a kapcsolatunk, és szinte kidobtak, mert megmondták, hogy nem szeretnének velem többet találkozni, de végül sikerült kiharcolnom magamnak néhány percet. Mondtam nekik, hogy tervben van, hogy szeretnénk örökbefogadni egy gyereket, erre elhordtak mindenféle idiótának, mert szerintük egy gyerek köré nem ilyen emberek kellenek.
Nagyon rosszul esik, hogy csak emiatt így viselkednek velem. Barátom szülei viszonylag hamar elfogadták, voltak náluk is veszekedések, de azért náluk nem ment ilyen messze ez a dolog.
20/F
Asszem Magyarországon a meleg párok nem fogadhatnak örökbe. Vagy ez már megváltozott? Bocs, ha nem vagyok naprakész.
Hiba volt felhozni a gyerektémát, várnod kellett volna vele, amíg egyáltalán feldolgozzák az első információt. Meg baromi fiatal is vagy még, emiatt is várhatna még az a projekt.
Próbálj rájuk további érvekkel hatni, ne add fel! Mondd, hogy ettől még ugyanaz a fiuk vagy, mint az elmúlt húsz évben... Kitartás!
Hagyd őket, ha nem békélnek meg maguktól, akkor nincs szükséged rájuk. Akik nem tudják szeretni a gyereküket bármilyen okból, azok nem szülők és ez fájdalmasan hangzik, de nem is szerettek igazán soha. Remélhetőleg csak a düh beszél belőlük és idővel megnyugszanak. (Nem tudom amúgy felfogni mégis miért kerítenek egyesek ekkora feneket az emberek annak, hogy ki hetero ki meleg. Ha az én gyerekem lenne teljesen semlegesen érintene, sőt ha lesz gyerekem akkor úgy fogom vállalni, hogy bizony benne van a pakliban).
Egyébként egyedülállóként bármelyikőtök örökbe tud fogadni, (közösen sajnos nem) de gyakorlatilag együtt fogjátok nevelni a gyereket.
Jó, pálya széléről könnyű ugatni, hogy el kell fogadniuk és sose szerettek igazán. Egyrészt tény, el kéne fogadniuk. De ez azért nem ennyire egyszerű. Ők még más szemléletben nőttek fel, más értékrend szerint. Ez nem teszi helyessé a reakciójukat, de azért ez nyilván sokkolta a családot.
No meg kicsit szerintem hülye ötlet volt ennyire hirtelen az összeköltözéskor közölni velük. Az elszakadás gyakran nem zökkenőmentes még átlagos, hetero kapcsolatban valóelköltözéskor sem. Sokkal diplomatikusabban kellett volna sajnos intézni. (Pl.: "Józsi" először felbukkan haverként. Gyakran átjön. Figyelmes a szülőkkel. Jóban lesznek. Elfogadják, mint embert. Aztán szépen lassan elő lehet vezetni a valódi kapcsolatot.) Mindez persze már mindegy, csak azért írtam le, hogy hátha akad egy srác vagy lány, akinek ez majd segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!