Édesanyám fenyeget folyamatosan, hazudnak rólam, ki akar rakni itthonról?
20 éves vagyok, egyetemista, diákként dolgozó. Itthon élek az elvált édesanyámmal és 3 testvéremmel.
Csak a fél hetet töltöm itthon.
Történt, hogy egyik nap a legnagyobbik öcsémmel (14 éves) összeszólalkoztunk, rondán beszélt velem (mert nem egyezett a véleményünk valamiről) amit egy pofonnal díjaztam. Erre fel ő "önvédelemből" nekem esett (jár edzésre, önvédelmet tanul), mellen rúgott többször, a kezemet csavargatta, rúgta, gyomorszájon rúgott, majd fojtogatni kezdett, nem engedett el. Végül más megoldás nem maradt, én is megütöttem hogy engedjen el (egészen addig csak védekeztem, nem bántottam).
Édesanyám ezt meghallotta, persze az öcsém teljesen máshogy adta elő, és hogy én ütöttem, vertem stb.
Nekem belilult a mellem egy része, a kezem is, és azóta rosszul veszem a levegőt.
Anyukám fenyeget, hogy kirak otthonról, hogy feljelent, írogat és letilt mindenhonnan. Azt mondja a páromnak, hogy jobb ha elvisz innen, különben bajok lesznek. Teljesen bekattant anyukám, holott ő veri a gyerekeit és még 100 dolog miatt feljelenthetném. Teljesen zavarodott ember amúgy, hol jó kedve van, hol pedig tör zúz. Olyanokat mond, hogy nem vagyok a gyereke...
Még is mit csináljak?
Pesti vagyok, így hátránnyal indulok a helyi kolikban, ráadásul betelt az összes!
Ha lenne hely, és lehetőség, már rég nem itt lennék!
7.vagyok
"Nincs olyan család szerintem, ahol ne csattant volna el egy pofon, (főleg ha úgy beszélnek az emberrel, mint a kutyaszarral, holott nem szolgált rá). "
a mi családunkban nem szokás pofozkodni. de itt nem ez a lényeg. ha bármi bajod van valakivel vagy nem értetek egyet,akkor hagyd rá és menj el onnan. még mindig jobb megfutamodni,mint erőszakkal válaszolni.az sose megoldás semmire, sajnálom,hogy te ilyen példát láttál otthon.
a te esetedben tényleg az lenne a legjobb,hogyha hátrahagynád a mérgező légkört (elköltözni)
mint írod a hét egyik felén nem vagy otthon. gondolom a párodnál vagy olyankor. ha megoldható költözz össze vele.persze tudom,hogy egyetem mellett diákmunkával nem lehet halálra keresni magunkat. de valamennyire elég,sokan húzzák ki így míg nincs diploma.
Az öcséd nem hazudott. Te pofoztad fel, mert neked nem tetszett valami. Talán nem pofonnal kéne reagálni, ha valamivel nem értesz egyet, akkor nem ez lenne rá a válasz.
Te sem vagy jobb, mint anyukád.
Én írtam, hogy költözz el. Ha otthon el tudsz lenni, úgy, hogy támogatást nem kapsz, akkor el lennél egy társbérletben is. Nem kell önálló lakást fenntartanod.
Nem akarásnak...
Ha tényleg annyira rossz lenne neked, akkor már rég otthagytad volna a családod. És nem hagynád, hogy visszakönyörögjenek.
Erőszak erőszakot szül. Ha nem egyezitek a véleményetek miért a pofon a megoldás?
Anyátok amúgy a hibás hogy erre tanított titeket, hogy a vagdalkozás a problémamegoldás.
Helyedben halasztanék egy évet, külföldre mennék dolgozni, összeszednék annyi pénzt amennyit csak tudok és akkor a korábbi diákmunkám mellett elvégezném az egyetemet.
Illetve testvéreid védelmében menj be a családsegítőbe, ha tényleg napi szintű a verés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!