Anya nem engedi, hogy olyan játékokat vegyek xbox-ra, amiben lehet embert ölni, mit tegyek?
Én már kb 8 éves korom óta játszom a Battlefronttal később elkezdtem halo-zni meg hasonlók (pl Aliens colonel marines, minecraft...) majd egy évvel ezelőtt AC-zni mégse vagyok egy erőszakos állat
16l
hát meg lehet kövezni,de én tizenévesen lányként is játszottam ilyen játékokkal. nem lettem pszichopata a későbbiekben sem.. ennyi erővel akkor ne nézz tv-t se mert abban is ölnek embert(filmek stb).
egyébként a leggyagyibb játékokban is amik gyerekeknek vannak,ott is van hogy kell ölni az ellenséget.anyukád tényleg elég korlátolt. ráadásul nem vagy már olyan gyerek.
elmész a boltba és megveszed és kész. gondolom nem áll ott a monitor előtt amikor játszol.
Nevelés miatt teszi ezt mert nem akarja hogy agresszív legyél ezek miatt.
Bár én nem értek egyet ezzel. Én is játszottam 13 évesen ilyen játékokkal még PC-n ez 10 éve volt. Én szüleim is már akkor hallották a médiában TV-bn hogy az ilyen játékok agressziót váltanak ki, de nem is igazán szabad tiltani ettől a gyereket mert az csak annál rosszabb lesz. Itt meg kell értetni a játékossal hogy ez csak játék és meg kell érteni hogy a való világ és a virtuális világ közt különbségek vannak. A függőséget kell megelőzni ezzel tehát itt próbáld anyudat rábeszélni erre amit írtam, meg arra hogy ne ülj egész nap a játék előtt.
Én nagy kocka voltam sajnos bár nekem a játékok nem mentek az életem rovására, csak annyiban hogy sok jóról maradtam le ezek miatt, így a 13-16 éves időszakomban maradtak ki dolgok. Én a sok lövöldözős játék után elkezdtem airsoftozni ami már valósághűbb de mégis játék és ott tényleg nem hogy mozogtam meg a friss levegőn voltam, de azt is megtanultam hogy nagy különbség van a játék és a valóság közt. Az Airsofton egymást lőttük kis golyókkal és viseltünk védőfelszerelést leginkább védő szemüveget és így is voltak kisebb balesetek jó nem kellett mentőt hívni és orvosi ellátásra sem szorultunk de itt meg kellett tanulnunk odafigyelni egymásra, és játéknak fogjuk fel a dolgot ne valóságnak hogy ha túl közel van akkor ne üssük le, ne késeljük meg. Nálunk létezet és még az airsoftosoknál létezik a "késelés" kifejezés ami annyiból áll hogy meg kell érinteni az ellenfél vállát jelezve neki azzal hogy megkéseltük meghalt és kiesett a játékból, de mégsem akartunk rálőni 1 méterről.
Itt a lényeg az hogy meg kell értenie anyudnak és neked is hogy nem szabad komolyan venni azt ami a játékokban van. Ennyi erővel az autós játékokat is tilthatná tőled mert ha lesz jogsid és vezetni fogsz akkor biztos hogy gyorsan fogsz menni veszélyezteted mások testépségét és életét, és a sajátodét. Én leginkább autósjátékokért vagyok oda, szeretek is vezetni a való életbe, sofőrként dolgozom, sokat játszottam autós játékokkal Need for speed, GTA és egyéb más aminek köze volt az autózáshoz és a való életbe mégis odafigyelve, biztonságosan vezetek szabályokat betartom és figyelek a másikra. Mai napig játszok autós játékokkal igaz 1-2 hetente kapcsolom be a ps 3 konzolom 1-2 óára amikor épp semmi dolgom nincs, meg időnként órákra lekötnek ezek a játékok főleg ha újjal játszok vagy olyannal amivel eddig nem játszottam és lebír kötni, és mégis hiába ülök autóba közvetlen játék után, és bennem van még a lendület amit a játékból szedtem, mégsem keverem össze a valóságot a virtuális világgal.
Lassan 10 éve játszok erőszakos játékokkal, mégis mostanában pl a menekültek miatt nagyon sokat sírok, hogy milyen rossz lehet nekik. De ugyanez, ha bármi tragédia történik a világban. Soha senkit nem bántanék, és nagyon nehezen viselem, ha látom hogy valaki szenved.
Viszont kifejlődött az agyam, és tudom, hogy a játék nem a valóság, és más egy pixelhalmazt lelőni, meg más amit élőlények iránt érzek.
Kérdező, anyukád nem normális :/ Oké, hogy figyel rád, de ezt már túlzásnak tartom. Mit kéne csinálnod 16 évesen akkor? Minecraftozni? Vagy azt se, mert végülis lehet benne ölni?
Az vesse rá az első követ, aki SEMMI 18+os dolgot nem nézett/játszott/csinált 18 éves kora előtt..
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!