Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy fizesse a saját pénzéből,...

Hogy fizesse a saját pénzéből, ha még kiskorú? Milyen szülő lesz abból aki ilyet mond?

Figyelt kérdés
Több kérdésnél is látom,hogy 13-14 éves szeretne valami és egyből az a vàlasz,elvileg felnőtt emberek részéről,hogy fizesd a saját pénzedből.de mégis honnan a fenéből lenne neki??ennyi idősen nem lehet dolgozni és amúgyis a tanulàs a dolga.. Komolyan aki ennyire anyagias ,hogy szerinte egy cipőre valót is a gyerek keressen meg,az ugye nem tervez gyereket vàllalni?mert engem nagyon felhàborít ez a hozzállás.kérlek ne helyezzétek àt,itt vannak azok az emberek akiktől választ várok
2015. aug. 30. 18:05
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:

Elvileg 16 fölött vàllalhatsz diàkmunkát.gyakorlatilag 18 év alatt nem kapsz,mivel a komolyabb helyekre a minimum 18 év.persze kamu màlnaszedésre lehet elmehetsz 16 évesen,de azok olyanok is(teljesítménybér és ha szerencséd van kapsz 500-at egy napra)

Aki nem hisz nekem nyugodtan böngésszen a vidéki diàkszövetkezeteknél,hogy tényleg ott van -e elvàràsnál a 18 év.sajnos 90%-nàl igen,igy teljesen a szülőre van utalva

2015. aug. 30. 18:43
 12/32 anonim ***** válasza:
79%

"gyakran ott a végen a kor."

Ezt azért annyira ne vedd komolyan :)

2015. aug. 30. 18:49
 13/32 anonim ***** válasza:
73%
mert az itteni legtöbb 13-14v évesnek irreális követelései vannak, iphone, airmax, drága kütyük... ráadásul eléggé lekezelő és parancsoló stílusban tudják előadni, azt hiszik, hogy nekik ez igen is jár. nos, ezeket állja igen is a saját összegyűjtött pénzéből. Normális kereteken belül, természetesen a szülő lássa el, mondjuk középkategóriás ruhadarabokig. Ha ennél drágábbakat akar, szedje össze rá a pénzt.
2015. aug. 30. 18:56
 14/32 anonim ***** válasza:
3%
Linkelj már be ide olyan kérdéseket ahol a 13 évest küldik el diákmunkázni,kíváncsi vagyok rá.
2015. aug. 30. 19:03
 15/32 anonim válasza:
54%

"Szerinted hany ora szabadidejuk van?"

Anyukám nem dolgozik, itthon nem főz, nem takarít. Szóval elég sok a szabadideje.

Apukámnak kötetlen a munkaideje (ügyvéd).

A nevelőapám 9-re megy dolgozni, 3-4 körül végez, de van, hogy hamarabb és péntekenként délig van.

Ennyit arról, hogy semmi szabadidejük nincs a szüleimnek...

2015. aug. 30. 19:14
 16/32 anonim ***** válasza:
38%
Érdekes, én soha nem kértem semmit, abban jártam amit vettek nekem. Ha meg valami extra igényem volt, azt megvettem az összespórolt pénzemből amit esetleg születésnapra/névnapra kaptam. Könyvet venni?? Ott volt a könyvtár. Mobiltelefonom 21 éves koromban volt először, és úr isten, túléltem! Nincs rosszabb egy követelődző gyereknél, pláne ha nem túl tehetősek a szülei. Aki meg elkényeztetett gazdag kölök, az meg úgyis megkap mindent.
2015. aug. 30. 19:16
 17/32 anonim ***** válasza:
84%

A húgom (14) most vette meg a Végzet ereklyéi sorozatot a nyári munkájából.

Olyasmiket vállalt, hogy összeszedi a kutyagumit az udvaron, kigazolja a járdát, kocsit mos, stb.

Közben cukin beszélgetett a nyugdíjas nénikkel, volt hogy kutyát fürdetett...

Úgy tervezi, hogy iskolaidőben hétvégente csinálja, és büszke arra, hogy ő gyűjtötte össze a pénzt.

Most lesz nyolcadikos, középiskolai tervei között szerepel, hogy délutánonként keres valami hasonlót a közeli városban (oda tervez középiskolába menni).

2015. aug. 30. 19:25
 18/32 anonim ***** válasza:
35%

En a spórolt pénzemből vettem meg magamnak a tablagepem. Amit kaptam szülinapomra, névnapomra, vagy amit a nagyszuleimtol szoktam kapni. Es én nem vagyok kovetelozos, nincs iphonom, meg air max cipőm, megis elvagyok. Es nem azert, mert szegények vagyunk, hanem, mert most epitkezunk, es az fontosabb, mint ezek a dolgok szerintem.

13/L

2015. aug. 30. 19:32
 19/32 anonim ***** válasza:
67%

Ha irreális elvárásai vannak a gyereknek akkor igenis azt a pénzt tegye össze ő maga (zsebpénz, ünnepekre kapott pénzek stb).

Azt látom, hogy mindig mondják a diákmunkát. Nem tudom azok hány évesek lehetnek, de mikor én jártam középsuliba, 2 éve végeztem, iskolaidöben SOHA nem volt munka. Nappali tagozatos diákoknak napközbeni munka, wtf?! Tehát lehetetlen volt elmenni. Néh avolt hétvégén egy-egy munka de azt álltalában "ismerősök" kapták.

Na most ha beledöglöttem volna se tudtam volna diákmunkázni, és ha jól tudom ez itt pl. a városunkban változatlan azóta is.

2015. aug. 30. 19:44
 20/32 A kérdező kommentje:
15. Valami fura alomvilagban elsz:)) es videkrol beszeltem...itt szakmaval is 600-700 jonak szamit orankent,mivel a minimalber 440... Majd biztos 920 forintot adnak orankent egy 14 evesnek 0 szakertelemmel ed tapasztalattal 🙆
2015. aug. 30. 19:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!