Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 20 éves gyereketek elkezd...

20 éves gyereketek elkezd hobbibol írni. állitolag egész tehetséges. De a tartalom erotikus. Ezt hogyan fogadja egy szülő?

Figyelt kérdés
Elöször csak kikapcsolodás kèp ír de aztán elkèszül egy regènyel amit állitolag nem rosz,sőt jó. De a tartalom elèg drámai ès erotikusra sikerült.
2015. aug. 26. 10:19
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
66%
Büszke lennèk rá, hogy tehetsèges.
2015. aug. 26. 12:46
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

Nincs ebbe semmi rossz, én ezt szülőként mondom.

Az én 18 éves lányom is már 13 évesen kezdett el kisebb történeteket írni, először 2-3 oldalas kis műveket írt, többnyire a saját és barátnőivel szerzett élményeit foglalta ilyen egy fejezetes történetekbe. 16 éves korába amikor jött nála az első szerelem, igaz nem nagyon örültem ennek hogy 16 évesen fiúzik amikor inkább tanulnia kellene, főleg hogy nagyon szeretne ügyvéd lenni vagy vegyész mérnök, mindkét irányból tehetséges, nagyon okos lányom van, sajnos én nem vagyok olyan nagyon okos meg ügyes, sima szakmunkás képzőben tanultam és annak ellenére hogy sosem maradtam ki én se az iskolából hármasnál jobb jegyet sehogy sem tudtam összehozni. Az én kislányom mióta van barátja erotikusabb történeteket is írt, fantáziálgatott egyre merészebb témákba merült el, amitől nekem is fenn akadtak a szemeim, de szerencsére ezek nem történtek meg vele, csak ugye a barátjával akivel még most is együtt vannak, nagyon okos, intelligens, talpara esett és eszes fiatal ember. Igaz 23 éves, sajnos nem a legjobb munkahelyet találta meg magának, de ennek ellenére ő is folyamatosan tanul már a 4. szakmáját tanulja. A lányom nekem akkor amikor mutatta műveit, mert nagyon jó baráti viszonyunk van, mindegyiket megmutatta nekem és mondta hogy sokakat az internetet látott videókból szedte az ötleteket, a szereplőknek mg csak kitalált nevet és személyiséget adott. 17 évesen kb 1 évvel ezelőtt kezdett bele egy könyv írásába. A saját életéből merített ihletet, 10 éves korától szól a kis könyve amit 10 fejezetre tervez, abba leírja a rossz és jó élményeit amik eddig vele történtek az életbe. Igaz iskolás lány még, de sokat járt el az iskolával is, meg a barátnőivel is, leginkább 15 éves korától kezdett el igazán élni, kalandozni, kirándulgatott, nem a hétvégi discozásról szól az ő élete. Elég sokat leírt már, mondta is nekem hogy sok olyat fog írni amik nem teljesen igazak, és egyáltalán nem igazak, mert 3 főszereplője van a történetébe, más más karakterek teljesen más jellemű embereket ír le benne, és sokaknak ad külön fejezetet ahol más szereplők történetét és az ő szemszögükből lévő közös sztorit írja le, ami igaz ugyan az de teljesen másképp írja, le szépen bele éli magát írásai közbe. Persze ezeken folyamatosan dolgozgat, rengeteg vázlat sztorikat ír le, amiket folyamatosan formál széppé és kerekké, rengeteg olyan kérdést tesz fel amire a választ csak pár fejezettel későbbre tartogatja. A könyvének a végleges formája kb 60% ban van már kész amit májusban olvastam el. Persze azóta elkészült már hozzá egy közel 8 oldalas fejezet amivel a diákmunka meg a nyári programjai miatt lassabban haladt, de a következő fejezet is már félig van kész, ám még igen kidolgozatlan és nyers annak csak a vázlat verzióját olvastam, de szépen halad azzal is. Vannak benne erotikus részek, vannak benne humoros és jó részek, történetek, vannak benne drámai és gyászos dolgok is, vannak benne komoly tanulságok is az egyik tanulság amit én mondtam neki mindig, meg az a tanulság amit már ő tapasztalt meg ilyen fiatal létére hogy a tettekért vállalni kell a következményeket és a felelősséget. Akkor igaz nagyon csúnya dolgot művelt amiért én is haragszom rá, mert sokáig titkolta, leplezte meg nem beszélt róla de egyben örülök is annak hogy amikor rájött hogy ezt vállalnia kell mert nem mehet tovább akkor merte felvállalni és oda mert állni azok elé akik sértettek voltak a dologban, vállalta, ledolgozta az árát tavalyi évben csak emiatt járt diákmunkára, mert sajnos nagy értékű rongálást csinált amiből az a nagy szerencséje hogy nem lett belőle baleset. Többen benne voltak, de sajnos az én lányom volt a második az aki nagyon benne volt. A szándékát meg is értettük, csak a kivitelezéssel volt baj.

2015. aug. 26. 13:02
 13/19 anonim ***** válasza:
73%
No, azt nem tudom, hogy a szülő mit szólna, de mint "gyerek", aki ráadásul ír, nem is csak az asztalfióknak, (egy nyilvános oldalra töltöm fel a fejezeteket), csak azt tudom mondani, hogy úgy írok, ahogy nekem tetszik. Anyukám meg majd megbékél vele. Ha feszélyezne, hogy mit szól a tartalom miatt, akkor nem azt és nem úgy írnám, ahogy én akarom. Akkor meg mi értelme lenne?
2015. aug. 26. 13:19
 14/19 Janka néni ***** válasza:
43%

Miért csinálsz úgy, mintha ez valami újdonság volna? Amíg a gyerek nem kezdett el írni, azt hitted, hogy 20 évesen nem foglalkozik szexszel, erotikával?

Gondolj bele, hány olyan híressé vált (és nem) regény keletkezett az írásbeliség kezdetei óta, melyek erősen erotikusak és az ezeket író embereknek is vannak szülei, sőt házastársuk és gyerekeik is. Nagy részük büszkén tekint szerettük sikereire.

A te gyereked is lehet, hogy elindul ezen az úton. Csak nem fogod prűdséggel, álszentséggel keseríteni az életét!

Inkább akkor kéne szégyenkezned, ha rosszul ír, de nem fejleszti a képességét.

2015. aug. 26. 13:47
 15/19 A kérdező kommentje:

Csak érdekelt, hogy mit gondoltok erről a dologról. Bár tudják a szüleim, hogy írok és az első próbálkozásomat olvasták is, de az egy ilyen nagyon klasszikus romantikus-dráma volt de az nagyon laposra és gyengére sikerült. De többi alkotásomat nem mutattam meg nekik. Bár elejézte kérdezték, hogy min dolgozok, de én nem mondtam meg és aztán így maradt.

Nyilván most nincs belőle semmi gond ha az ember egy erotikus sztorit ír. De mivel az én írásom alap témája nem a hagyományos erotikára épül igy sokkal kényesebb témája.:) A történet önmagabána egy nagyon kemény dráma egy fiatal depreszios fiu és egy idősebb kapcsolatáról szól. De kellet valami divatos dolog amivel eladhatóvá lehet tenni a sztorit ezért a Szürke Ötven árnyalatához hasonlót de mégis teljesen mást sikerült írnom.

2015. aug. 26. 14:18
 16/19 anonim válasza:
20%
Érdekesnek hangzik a regényed a témája alapján. Remélem, lesz lehetőségünk elolvasni (amennyiben tervezed kiadatni).
2015. aug. 26. 15:27
 17/19 A kérdező kommentje:

Szeretnèm kiadatni ez termèszetes.De nem akarok minden áron, szóval ezèrt magánkiadasban nem is gondolkozok.

Persze azèrt nem irok olyan jól :)

2015. aug. 26. 16:06
 18/19 anonim ***** válasza:
47%
És? Engem nem zavarna, ha jól ír, szívesen elolvasom, sőt, segítek neki a hibáiban - én is novellázok.
2015. aug. 26. 18:45
 19/19 anonim válasza:
Szerintem ezzel semmi gáz nincs, a szülő ne kössön bele a 20 éves FELNŐTT gyereke dolgaiba.
2015. szept. 9. 16:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!