Ha az "apuka" nem fizet 16 eve gyerektartast mit lehet tenni?
20 eves lany vagyok, az apukam nem fizetett gyerektartast 16 even keresztul(vagyis 14 even keresztul mivel ha jol tudom 18 eves korig kotelezo fizetnie)
anyukam az elejen ha jol tudom utana jart hogy fizessen de mivel semmi erdekfeszito nem tortent igy szo szerint egymaga nevelt fel engem es a tesomat.
Ez miatt rengeteg tartozasa van :(
mit lehet tenni ebben az ugyben? O lehet bele nyugodott ebbe de en nem tudok.
Raadasul ha jol tudom ha meghal az apank nekunk kell majd fizetni a temeteset, es ha en erre nem vagyok hajlando majd levonjak a tesom es az en fizetesembol?
Sajnos nem ertek ezekhez a jogi ugyekhez, annak a segitseget kerem aki erdemleges hozzaszloast tud nyujtani. Koszonom szepen elore is! :))
1. tartásdíjat csak akkor lehetne levonatni, ha még jár - és akkor is max. 6 hónapra visszamenöleg.
2. ha meghal, akkor a temetés a gyerekeknek kell fizetni, akár tetszik, akár nem.
Most már semmit. Anyadnak kellett volna mennie utána, ezt el.ta.
Te most megprobalhatod be perelni rokontartasra, de szinte kizart, hogy megitelik.
A temetést valóban a leszarmazottaknak, illetve a hazastarsnak kell fizetnie
Szoval akkor eselytelen vissza igenyelni?
Es a temetest miert nekunk kell majd, amikor olyan reszeg mindig az utcan mikor osszefutunk hogy fel sem ismer minket?
Egyszeruen nem tudom elhinni hogy nekunk kell mindezek ellenere majd fizetni.
Koszonom a valaszokat, szoval nem lehet vissza igenyelni. Rendben van. :)
de mit lehet tenni hogy ne nekunk kelljen fizetni? Nagyon igazsagtalan hogy egy ilyen 0 embernek nekunk kellene meg ezt is megtenni mikor azt sem tudja hogy elunk vagy halunk..:(
Jo tudni hogy ha lemondunk az oroksegrol akkor nem kell allnunk :)
nem rosszban vagyunk , en szemely szerint tudomast sem veszek rola annyit nem er az egesz ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!