Miért van az hogy anyu folyton az osztálytársaimhoz hasonlítgat? (bővebben lent)
Szóval arról van szó hogy folyamatosan másokhoz hasonlítgat legfőképp a legjobb barátaimhoz.Na ugye van egy baratnőm akinek nagy szája van és ha amit anya mond nem értek eggyet megmondom rögtön azzal jön hogy miért kell xy-nt majmolni meg h pont olyan vagyok mint o.de ev vegen meg az h miert nem tudok olyan szorgalmas lenni mint az egyik másik bárátnőm amit meg végképp nem értek hogy ugyan úgy kitünők lettünk.és amikor mondtam hogy ez zavar akkor azt mondta hogy őt mennyire zavarta az hogy amikor gyerek volt folyton a nővéréhez hasonlítgatták.én ezt mind megértem de ezt nem kell velem is éreztetni hogy neki milyen rossz volt.pedig én próbálok nem visszabeszélni meg jó lenni de akkor is..
De nem,értem miért csinálja ezt?
Plusz még egy érzelmi zsarnok is édesanyád.
Egyébként nálunk pont fordítva volt...amikor iskolás koromban azt mondtam anyukámnak, hogy bezzeg xy így meg úgy, akkor rögtön leállított, hogy őt nem érdekli más gyereke, ne is jöjjek ilyen szöveggel.
Nekem mindig azt mondta anyám: nem érdekel más gyereke. De ha kellett, szívbaj nélkül hasonlítgatott hozzájuk (persze, csak akkor, ha érdeke úgy kívánta).
Egyszer elegem lett és visszaszóltam, jelezve önnön kétszínűségét.
Persze kiborult, de totál megérte!
Felnőttként írnék neked egy ötletet,hátha nálatok is beválik.
A legjobb barátnőm nem volt túl jó tanuló,én kitűnő voltam.Az édesapja volt ilyen.Állandóan hozzám hasonlítgatta.Engem nagyon zavart,sőt felmerült bennem az is,hogy előbb-utóbb nem akar majd velem barátkozni,s akkor békén hagyja az édesapja.
Egyszer mikor náluk voltam, és épp hasonlítgatott az apukája,udvariasan mondtam neki,hogy de a barátnőm a sportban sokkal jobb mint én,versenyszerűen röplabdázott.Előttem többet nem piszkálta az apukája,a barátnőm állítása szerint négyszemközt sem.
Próbáljátok meg,hogy a barátnőd-barátnőid hangsúlyozzák ki anyukádnak valami olyan tulajdonságod,amiben jobb vagy.Hátha észreveszi magát,hogy nemcsak kitűnő vagy,de még másban is jobb mint a többiek.Különben bármilyen egy gyerek,a szülő számára neki kell a legjobbnak,legtökéletesebbnek lennie.Ezt sajnos sokan elfelejtik,vagy vannak rossz gyerekkori élményeik,de épp ezért nem kellene ezt a saját gyerekükkel csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!