Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért van az hogy anyu folyton...

Miért van az hogy anyu folyton az osztálytársaimhoz hasonlítgat? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval arról van szó hogy folyamatosan másokhoz hasonlítgat legfőképp a legjobb barátaimhoz.Na ugye van egy baratnőm akinek nagy szája van és ha amit anya mond nem értek eggyet megmondom rögtön azzal jön hogy miért kell xy-nt majmolni meg h pont olyan vagyok mint o.de ev vegen meg az h miert nem tudok olyan szorgalmas lenni mint az egyik másik bárátnőm amit meg végképp nem értek hogy ugyan úgy kitünők lettünk.és amikor mondtam hogy ez zavar akkor azt mondta hogy őt mennyire zavarta az hogy amikor gyerek volt folyton a nővéréhez hasonlítgatták.én ezt mind megértem de ezt nem kell velem is éreztetni hogy neki milyen rossz volt.pedig én próbálok nem visszabeszélni meg jó lenni de akkor is..

De nem,értem miért csinálja ezt?

2015. júl. 9. 07:37
 1/10 anonim ***** válasza:
56%
Mert az emberek ostobák és korlátoltak, azért. Anyád sem kivétel ezalól.
2015. júl. 9. 07:43
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Plusz még egy érzelmi zsarnok is édesanyád.

Egyébként nálunk pont fordítva volt...amikor iskolás koromban azt mondtam anyukámnak, hogy bezzeg xy így meg úgy, akkor rögtön leállított, hogy őt nem érdekli más gyereke, ne is jöjjek ilyen szöveggel.

2015. júl. 9. 08:16
 3/10 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk az volt, hogy ha a fél osztály 1-est írt, hiába mondtam, hogy 10-en kaptak még 1-est, apám azt mondta, hogy lesz..ja a többit. De ha valami nem ment, mindig azzal jött, hogy XY, meg egy gyerek is meg tudja csinálni... Szóval a szülőnek nem lehet megfelelni.
2015. júl. 9. 08:21
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mindig azt mondta anyám: nem érdekel más gyereke. De ha kellett, szívbaj nélkül hasonlítgatott hozzájuk (persze, csak akkor, ha érdeke úgy kívánta).

Egyszer elegem lett és visszaszóltam, jelezve önnön kétszínűségét.

Persze kiborult, de totál megérte!

2015. júl. 9. 08:52
 5/10 anonim ***** válasza:
Tipikus szülő. Ha valami rosszat csinálsz akkor felhozza a barátaidat, mert csak miattuk lehet. Ha meg te említed, meg hogy más miben rosszabb (pl az osztály jó része rosszabb jegyet kapott mint te, de a tiéd sem a legjobb) akkor közli, hogy őt nem érdekli más gyereke.
2015. júl. 9. 10:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Velem is ugyanez volt,mindig másokhoz hasonlítgatott.Hogy látod,ő megtudja csinálni.Most az öltözködésemmel van elfoglalva,hogy nem tetszik neki a stílusom,és mondja,hogy mások normálisan öltöznek,te miért nem tudsz rendesen öltözködni? Meg miért nem tudok olyan lenni,mint egy normális ember? Persze engem nem érdekel a véleménye,én önmagam akarok lenni,nem érdekel ki mit gondol rólam!Azt mondja,hogy én ezt direkt csinálom,csak h őt bosszantsam :D Ez nem igaz.Nem értem szüleimet egyáltalán.Irigylem azokat az embereket,akiknek a szülei támogatják a gyereküket,nem bíráskodnak felette.Dolgozom,nem csavargok,nem vagyok bulizós típus csak egy a gáz,hogy egy házban élünk,így ki vagyok úgymond szolgáltatva nekik.Segítek nekik mindig,ha megkérnek rá.Viszont ha pl egy alkalommal éppen nem érek rá vagy valami,akkor egyből mondják,h én sosem segítek semmit! Jah persze...Szóval teljes mértékben átérzem a te helyzetedet!
2015. júl. 9. 12:42
 7/10 A kérdező kommentje:
Kedves 1.es válaszoló!Anyum nem egy érzelmi zsarnok meg nem is korlátolt gondolkodású!El lehet vele normálisan lenni csak ez a hasonlítgatas...12\L
2015. júl. 9. 15:51
 8/10 anonim ***** válasza:
De, pont hogy baromira korlátolt, csak ez a te szemedet nem veri ki. Egy normális szülő nem ilyen.
2015. júl. 9. 23:47
 9/10 anonim ***** válasza:

Felnőttként írnék neked egy ötletet,hátha nálatok is beválik.

A legjobb barátnőm nem volt túl jó tanuló,én kitűnő voltam.Az édesapja volt ilyen.Állandóan hozzám hasonlítgatta.Engem nagyon zavart,sőt felmerült bennem az is,hogy előbb-utóbb nem akar majd velem barátkozni,s akkor békén hagyja az édesapja.

Egyszer mikor náluk voltam, és épp hasonlítgatott az apukája,udvariasan mondtam neki,hogy de a barátnőm a sportban sokkal jobb mint én,versenyszerűen röplabdázott.Előttem többet nem piszkálta az apukája,a barátnőm állítása szerint négyszemközt sem.

Próbáljátok meg,hogy a barátnőd-barátnőid hangsúlyozzák ki anyukádnak valami olyan tulajdonságod,amiben jobb vagy.Hátha észreveszi magát,hogy nemcsak kitűnő vagy,de még másban is jobb mint a többiek.Különben bármilyen egy gyerek,a szülő számára neki kell a legjobbnak,legtökéletesebbnek lennie.Ezt sajnos sokan elfelejtik,vagy vannak rossz gyerekkori élményeik,de épp ezért nem kellene ezt a saját gyerekükkel csinálni.

2015. júl. 11. 13:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Igen csak az a baj h anyu nem sokat találkozik a barátaimmal,és némelyikről csa annyit tud amit a tanártól hall
2015. júl. 11. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!