Mennyi az egészséges lakhatási távolság a szülő és gyerek között, ha kirepült a családi fészekből?
3as vagyok
Nem azt mondtam, hogy az a jó, hogy ha minél távolabb vagytok egymástól.
Ez nekem jó.
És jó kapcsolatom volt és van a szüleimmel és szeretem őket és ők is engem.
Csak ilyen típusú vagyok, nem vágyom a társaságukra és a segítségükre, sem az övékre sem máséra.
Itt messze a párommal jól megvagyunk ketten.
Nekünk 130 km-re laknak anyósék. Így nagyon jó a viszony. Ha az utcában laknának, már nem lenne ennyire jó (megpróbálnának napi szinten beleszólni az életünkbe).
De mióta megvan a fiunk, lakhatnának közelebb is. Ezt anyós is mondja mindig, hogy többször jönne, ha közelebb lenne.
De így is kb 50 km lenne az ideális. Az kocsival sem hosszú út, de ahhoz elég, hogy ne ugorjon át naponta...
Nálunk 25 km a táv, valamivel jobb lenne közelebb, mert nagyon jó anyós, de azért így is gyakran látjuk :)
Lakhatna a szomszédban is, mert nagyon jó fej, s egyáltalán nem az emberre akaszkodó, viszont segítőkész és nagyon stabil ember, szerintem képtelen kiakadni, de megsértenem sem sikerült még, ami szép teljesítmény tizensok év alatt, nem vagyok egy visszafogott kedves emberke :)
Viszont egy rossz szülő jobb, ha távolabb van, főleg, ha átjárogatós-beszólogatós. Nekem csupa rendes rokonom van.
Valóban a papucsos a jó válasz.
Én tökéletesen elégedett vagyok apósékkal, engem az sem zavarna, ha szomszédba laknék.
Amúgy többnyire 5-10 perces táv volt mindig is.
Nekünk az egy órányi út távolság jött be.
Annyira nincs közel, hogy naponta kérdezés nélkül egymás nyakára járjunk, de annyira messze sincs, hogy a hétvégéből egy nap rámenjen az utazásra illetve az útiköltség sem vészes így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!