Családok! Ti mentek nyaralni? Esetleg szerveztek együtt programokat? Érdekelne máshol hogy megy ez?
Mi se mentünk sehová gyerekként. Még a majálisra se jöttek el velünk a szülők, nehogy ki kelljen mozdulni otthonról, nyaralni pedig pénzünk nem volt.
A férjemmel sok helyre eljártunk gyerek előtt is. Évente egyszer nyaralni, szinte minden hétvégén túrázni, múzeumba, nyáron fesztiválokra, stb. Azóta született gyerekünk, vele is mindig megyünk. Nyaralni évi 1-2 alkalommal belföldre, de szinte minden hétvégén csinálunk családi programot. Jó időben túrázni szoktunk menni, sok a látnivaló a környéken, rosszabb időben maradnak a beltéri programok.
Az én szüleim elváltak, anyával maradtuk az öcsémmel. Viszont csak ha apánál voltunk, akkor volt részünk "rendes" nyaralásban. Apa minden évben elvitt minket vagy külföldre, vagy belföldön valami szép helyre kb 1-1 hetekre. A lényeg, hogy medence, vagy vízpart mindig volt a közelben. Ezt a felállást egészen meg is szoktam. Bár apámnak évente összesítve kb 2-3 hetet kellett velünk töltenie, így a program szervezés, és nyaralás igazán nem terhelte meg annyira az ő anyagi helyzetében..
Itthon viszont anyával és az ő férjével alig voltunk a sok év alatt valahol. Nyaranta 1-1 nap strand,nagyon ritkán, ha több napra utazunk el, már kellemetlenül érzem magam, mert nem tudom hová tenni a helyzetet. Sosem voltunk annyira közeli érzelmi viszonyban, hogy együtt aludjunk egy szobában, vagy közösen "nevessünk és pancsizzunk" valahol. Az elmúlt pár évben a közös pont többnyire egy egyhetes rockfesztivál volt, ahová a barátommal mentünk sátrazni, anyáék mert minden nap beutaztak. Mondhatjuk ezt is nyaralásnak..
Mi 6 éves koromtól minden évben voltunk valamerre nyaralni (előtte nem gondolták, hogy érdemes lenne egy kisgyerekkel nyaralgatni), és rendszeresen jártunk még más programokra is szerencsére.
Ha majd sajátom lesz, akkor szeretném ezt folytatni, vagy ha lehet, akkor még több kiruccanást szervezni.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!