Miért van az, hogy egy szülőt nem érdekel a gyerekei véleménye az új párjával kapcsolatban?
Kérdező (#11) "Beköltözött a házunkba, innenstól kezdve igenis közünk van hozzá kivel él együtt az anyánk és MI." - jó, akkor próbáljátok megszabni neki... sok szerencsét hozzá...
(úgy is mondhatnám, hogy önző vagy a végtelenségig... neked ugyanis 2-3-4 év múlva meg lesz a saját párod és a saját életed - és addig is "Én jövőre elmegyek koliba és csak ritkán fogok hazajárni" írod - és akkor mi lesz anyukáddal a következő 20-30-akárhány évben? Vagy úgy gondolod, hogy ő meg majd tegye tönkre a beleszólásával a te párkapcsolataidat, és ott maradtok egymásnak? )
9es. A PÁRKAPCSOLATBA valóban nincs beleszólása, de abba, hogy KIVEL KELL EGYÜTT ÉLNIE, már van!
Az új párnak nem kötelező összeköltöznie, lehet egymásnál is találkozni.
Azért nekem mondjuk fontosabb lenne a gyerekeim jólléte, mint a viszkető puncim, de mindegy, anyád nem ilyen.
És ne remánykedj, nem fog változni, most már - hacsak nem történik vmi pl. verés - együtt marad ezzel a pasival.
Figyelj, 62%-os, amíg nem életél együtt egy léhűtő brommal, vagy épp agresszívvel, ne osszad már az észt, mert fogalmad sincs semmiről. Jó, hogy te normális családban nőttél fel, nem olyanban, ahol az új pár zsarol, fenyeget, ver, stb. Akkor talán máshogy gondolkodnál, nem ilyen visszamaradottan.
Engem apám új párja egy életre tönkretett. Beköltözött, és onnantól kezdve megalázás, lelki terror, a saját házamban nem csinálhattam azt, amit akartam, mindenbe belepfázott, kötekedett, sértegetett... hat év alatt lelki ronccsá tett... és nekem sem volt beleszólásom a dologba, mert apám új kedvese, Ő legyen boldog... persze, és én, aki szintúgy ott élek fogjam csak be, nem gáz, hogy ENGEM bántott minden szavával.
#17, nyilván látnok lehetsz, ha tudod, hogy a másiknak milyen élete, élettapasztalata volt, és milyen nem... de köszi, én is éltem együtt agresszív léhűtővel, az anyám személyében...
Kérdező, ezt a kérdést írtad ki: "Miért van az, hogy egy szülőt nem érdekel a gyerekei véleménye az új párjával kapcsolatban?" - na, erre a válasz az, hogy bár a GYK-ra irogató anyucikák szerint az embernek minden körülmények között a gyereke az első, és ezt már tényként és elvárásként is megfogalmazzák, attól még az emberek zömének a párja az. Igen, nekem is, lévén a párom az, akit teljes egészében magam választottam, és vele tervezem az életemet leélni jóban meg rosszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!