Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kiderült, hogy a párom lánya...

Kiderült, hogy a párom lánya allergiás a macskaszőrre. Megteheti az anyja, hogy "amíg el nem távolítjuk a dögöket", nem engedi hozzánk a lányát?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy elég sok macsekunk van, mert a szüleim, tesómék és mi is egy utcában lakunk és a cicák mindenhol otthon vannak, szóval jönnek-mennek kedvük szerint, sőt a párom fiának is van egy cicája, akivel együtt is alszik.

Most a kislány anyja kitalálta, hogy addig nem jöhet hozzánk a lánya, amíg nem tesszük a házat és a kertet macskamentes övezetté.

Megteheti ezt?

2015. jún. 5. 20:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
71%

Senki nem mondta,hogy távolítsák el a macskákat, de ne várja el,hogy anyuka odaengedje a gyereket.

Barátnőméknek kutyájuk volt. Megszületett a baba, nem volt, egészen 3 éves koráig. Akkor kiderült végleg,hogy a kutyaszőrre allergiás. Nem tudtak mást tenni, elajándékozták a kutyát. Nyilván nem a gyereket tették ki!

2015. jún. 5. 21:15
 12/22 anonim ***** válasza:
80%
nem volt gond egészen 3 éves koráig
2015. jún. 5. 21:18
 13/22 anonim ***** válasza:
88%

Igen, megteheti. Oldjátok meg.

Nem eltiltja az apjától, csak a gyerek számára veszélyes környezetbe nem engedi.

2015. jún. 5. 21:56
 14/22 anonim ***** válasza:
78%
Gyerekkoromban nekünk is mindíg volt macskánk, bejártak a házba, szerettük őket. Felnőtt fejjel alergiás lettem a macskaszörre, szabadban nincs baj, viszont zárt térben percek alatt érzem az első tüneteket, szemviszketés, torokviszketés, orrfolyás, majd jön a nehézlégzés, légszomj. Emlékszem eleint nem tudtam mi történik velem, csak gyorsan, ösztönösen ki a szabadba. Ha tovább maradnék bent, bekövetkezne az eszméletvesztés, majd a fulladás. Egyik barátom szintén tudta kivül volt allergiás a macskaszörre, egy házibuliban ájult el, a vendéglátóknak egy macskája volt. Mentők intubálták, a rohamkocsi vitte el. Szóval vagy macska, vagy gyermek, én sem engedném hozzátok, szó sem lehet róla. Ez qrvára nem játék, hogy csak egy kicsit hapcizik, meg fujja az orrát, oszt majd jól lesz! De még ha eltüntetitek a macskákat, akkor is sokáig kell takaritani, hogy a nyomait eltüntessétek (összes szőnyeg függöny szövet alapos takaritásan, mosása, esetleg kidobása, rengeteg szellőztetés, az ágy valószinüleg kuka....) 42F
2015. jún. 5. 22:53
 15/22 anonim ***** válasza:
76%
Megteheti. Imádom a macskákat, de a gyerek élrte fontosabb.
2015. jún. 5. 23:10
 16/22 anonim ***** válasza:
50%
Persze megteheti, de nektek is jogotok van macskát tartani. És különben is hogy gondolják itt egyesek? Nem csak a kérdező tart macskát, hanem a szülei és a testvérei is, szóval még ha elvinné a sajátjait, a család macskái átjárnának. Most akkor 2-3 háznyi ember dobja ki az állatait egy olyan gyerek miatt akit jó esetben kedvelnek, de valójában semmi közük hozzá? És a kertbe vadidegen macskák is simán bármikor bemehetnek, főleg ha nincs a háznál saját, aki őrzi a területét.
2015. jún. 6. 01:06
 17/22 anonim ***** válasza:
38%
Örülj neki,legalább egy gonddal kevesebb,ha nem megy hozzátok.
2015. jún. 6. 09:09
 18/22 anonim ***** válasza:
42%
Igen, sajnos így a találkozót máshova kell szervezni, menjetek a gyermekkel kirándulni, vagy találkozzatok egy étteremben, egyéb helyeken.
2015. jún. 6. 12:39
 19/22 anonim ***** válasza:
81%

Miért ne?

Ez az egészségére káros-->veszélyeztetés van. Ebben az esetben melyik bíró adna nektek igazat?

Nem mondott teljesíthetetlent csak hogy az allergia miatt nem engedi oda.

Szerinted mennyire lenne jó neki ha ott prüszkölne, vagy vakarózna egész nap mert allergiás. Sőt kiütések is kijöhetnek rajta...

2015. jún. 6. 13:59
 20/22 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem... Allergiás vagyok a macskaszőrre, van 3 macskánk.. Mióta az allergiavizsgálaton kiderült, hogy mitől tüsszögök, könnyezek és viszketek 24/7, egyszerűen a macskák nem jöhetnek be a házba. Kitakarítottunk minden bútort, azóta semmi bajom, kint szoktam velük játszani, ott annyira nem bánt, és a macskák is megszokták (addig is csak néha este jöhettek be).

Attól semmi baja nem lesz a lánynak, hogy kint a szabad levegőn találkozik macskákkal. A házból tegyétek ki őket, mert tényleg kínszenvedés egy allergiásnak az ilyesmi, egész nap folyt az orrom meg könnyeztem, nem kellemes.

De azt elvárni hogy a környékről is "távolítsátok el" a dögöket, nevetséges.

2015. jún. 6. 16:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!