Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nektek mi a véleményetek...

Nektek mi a véleményetek erről a szülői hozzáállásról?

Figyelt kérdés

Összevesztem a bátyámmal.Mindketten felnőtt emberek vagyunk,szóval nem gyerekkori pillanatnyi haragról van szó. Ő nagyon csúnyán megsértette a páromat,nagyon-nagyon bántó dolgokat vágott a fejéhez.Persze ő sem kímélte,de én a párom pártját fogtam,hiszen bátyám kezdte az egészet.Én megmondtam neki,hogy ezek után még annyira sem fogjuk tartani a kapcsolatot,mint eddig(évente kb.kétszer találkoztunk)A párom bocsánatot kért sorozatosan tőle,de ő nem reagált semmit,nem keresett engem sem már két hónapja.

Én azt hittem,hogy a szüleim nem tudnak erről semmit,nem akartam árulkodni,gondoltam majd ő úgyis keres,reagál a bocsánat kérésekre,kibékülünk és rendeződik a dolog.Nem így történt.Egy beszélgetés során kiderült,hogy mindent tudnak az utolsó szóig,de nem nyilvánítottak véleményt azóta sem.Egy szóval nem mondta nekem,hogy béküljetek ki,ne legyetek haragban stb.Egy szülőnek nem összetartania kellene a családot?Úgy néz ki,mintha nem is érdekelné egyáltalán anyukámat az egész.

2015. máj. 14. 08:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Igazad van utolsó,akkor várok hátha ő lép,ha nem,akkor ez van.
2015. máj. 14. 10:21
 22/30 A kérdező kommentje:
Még annyival egészíteném ki,hogy a sértettség nem csak amiatt van,hogy ő most megsértette a páromat,ha ő úgy viszonyult volna hozzám,ahogy szerintem testvéreknek kellene,akkor nem lenne ilyen erős a sértettség.Mióta elköltözött,úgy viselkedik mintha nem is lennének testvérei,nem hív,nem érdeklődik a másik felől,még a kislányom születése sem különösebben hatotta meg,egyszer sem hívott fel,hogy hogy van.Ellenben én minden nap hívogattam őket,mikor megszületett a lánya.
2015. máj. 14. 10:32
 23/30 anonim ***** válasza:
65%
Amikor felnőtt gyerekek vannak, akkor azok egymással való konfliktusába legjobb, ha a szülő nem avatkozik bele. Tudomásul kell venni, hogy itt már nem "gyerekekről", hanem felnőtt emberekről van szó és nem is szabad azt várni egy szülőtől, hogy ő legyen a "felnőtt" ilyen esetben. A szülőről való egészséges leszakadásnak ez feltétele. Egyébként meg mindenki ismeri azt az esetet, amikor a házastársunk és a testvérünk között van feszültség, amit mi nem tudunk elrendezni.
2015. máj. 14. 10:46
 24/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem olyan nem igazán van, hogy testvéreknek így vagy úgy "kellene" viselkedni. Felnőtt emberek és a leírtak alapján két nagyon különböző személyiség vagytok. Én mindkét hozzáállást el tudom fogadni, azonban nem árt összehangolni, ha két ennyire különböző ember tartani akarja a kapcsolatot. Pl. lehet, hogy a testvérednek túl sok volt, hogy minden nap hívogattad, ő nem tartott igényt arra, hogy ilyen gyakran kommunikáljatok. Ezt figyelembe vehetted volna és megelégedhettél volna te is heti 1-2 hívással. Ő pedig látva, hogy neked viszont jólesett volna az érdeklődés, szintén felhívhatott volna néha. Ha mindenki csak a saját álláspontját tartja elfogadhatónak, akkor ebből tényleg az lesz, hogy megszakad a kapcsolat és már csak "muszájból" kommunikáltok néha, vagy még úgy sem.
2015. máj. 14. 10:52
 25/30 anonim ***** válasza:
Tévedni emberi dolog, megbocsátani isteni. Nőjetek fel.
2015. máj. 14. 10:57
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
Elég kevés itt az infó, mi hangzott el, mi volt a vita, összekapás tárgya én nem gondolom, hogy egy szülőnek két felnőtt testvér dolgaiba mindenáron bele kell avatkoznia, az meg a másik, hogy miből gondolod, hogy a bátyádnak nem mondtak-e valamit, csak látták, teljesen vérig van sértve és hajthatatlan...
2015. máj. 14. 11:13
 27/30 anonim ***** válasza:

A szüleidnek nem dolguk beleszólni a felnőtt gyerekeik életébe. Ha nektek ennyi eszetek van, akkor pech.

Én mondjuk tuti el lennék keseredve, hogy az elvileg nagykorú fiaim milyen dedós mód viselkednek.

2015. máj. 14. 12:48
 28/30 A kérdező kommentje:
Miért dedós?Te talán nem vesztél még össze senkivel?A felnőtteknél senki nem tud jobban veszekedni.Érdekes,hogy mindenki tud normálisan válaszolni,de mikor már elkönyvelné az ember,hogy normális,hasznos válaszokat kapott,a végére mindig akad bunkó megnyilvánulás..
2015. máj. 14. 13:04
 29/30 kovpet ***** válasza:

"Ellenben én minden nap hívogattam őket,mikor megszületett a lánya."

Nem lehet, hogy kicsit sok lett neki belőled és most ezért hanyagol?

2015. máj. 14. 13:17
 30/30 A kérdező kommentje:

Nem hiszem,ezt leszámítva nem túl gyakran beszéltünk,elve 150km-re lakik tőlünk,évi kb.2-3 alkalommal találkozunk.Kicsit mindig úgy éreztem,hogy nem annyira bír,vagy nem érdeklem,vagy nem is tudom,talán irigy.Szóval nem gyakran beszéltünk,nem érdeklődött hogy mi van velünk,nem kérdezte milyen a munkám stb.Az összeveszés ürügye tényleg gyerekes.Akkor már leírom.

A párom kicsit nagyszájú,viccelődős természetű. Egyik szombat este elment a barátokkal kicsit kikapcsolódni, és kicsit iszogatni.Egy -két pohár bor után viccből kiírt valami hülyeséget a csajozásról.Én fel sem vettem,tudom, hogy milyen,pláne,hogy ivott.Erre a bátyám mindenek lehordta őt egy üzenetben a 10 éves kapcsolatunkra és a közös gyerekünkre való tekintet nélkül.Ő is írt neki aztán egy-két nem túl kedves dolgot,de többször is bocsánatot kért miatta,amire az én testvérem nem reagált.

2015. máj. 14. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!