Miért nem tud anya örülni az eredményeknek?
Oda akarsz kilyukadni, hogy ha adott egy kellőképpen értelmes/élelmes ember, diplomával és anélkül is ugyan olyan lehetőségei vannak az életben? Biztos, hogy nem...
Másrészt abban egyetértünk, hogy talpraesettség, életrevalóság (no meg egy kis szerencse) mindenképpen elengedhetetlen az élet minden területén, nem csak a munkában. Viszont most csak az iskolai végzettségről beszélgettünk, nem az ember alapvető személyes tulajdonságairól.
Nem mert azzal saját magam is blamálnám :)
Persze hogy egy diplomával MÁS lehetősegei vannak az embernek! de hidd el vannak diplomás csórók és "kevésbé tanult" milliomosok (és nem lottó nyertesre gondolok)
Fel kell tudnia az embernek a képességeit! ezt a kérdező felismerte. ez jó!
lehetőségeihez mérten próbál a helyzetéből jót kihozni. ez is jó. nyilván kell szerencse is!
Másképp fogalmazok: ha nincs valakiben kellő spiritusz rálátás az életre a képességei fényében (ami sztem a kérdezőben megvan), nem próbálja kihozni a maxot magából a helyzetből akkor megeheti a fene a diplomát meg a szakmunkás bizonyítványt is ugyanúgy!
Jót mosolyogtam, ez aranyos volt.
Így már teljes vállszélességgel egyet értünk:-)
Az én szüleimnek sem volt semmi jó. Én meg izgulós voltam, emiatt a jegyeim nem tükrözték mindig a tudásomat, mert elparáztam a feleleteket meg a vizsgákat. Az életben meg teljesen más, ha nincs konkrét vizsgahelyzet.
Ne foglalkozz vele, a te életed, ha nyaggatnak, nehéz kizárni, de próbáld meg valahogy függetleníteni magad a véleményüktől.
Anyád pedagógus... gondolhattam volna, azok ilyen idióták, akiknek semmi sem jó.
Két ped. ismerősöm van, hát mind a kettő hlye maximalista, és soha semmi nem jó nekik.
Szrd le és kész.
amúgy megint van egy troll aki jól lepontozza a válaszokat!
ennyi öröme legyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!