Nem világosítottak fel. Más is van így?
Az előbb kiírtam egy kérdést, és annak a kapcsán is eszembe jutott, hogy engem a szüleim sose világosítottak fel intim dolgok terén. Anyukám elmondta mi az a menstruáció 1x. Azóta az se téma.
De pl a szexről nemhogy nem beszéltek, még a szájukon sem ejtették ki sose előttem.
Ami a mai napig rosszul esik, mert tudom, hogy a legtöbb barátnőméknél sokkal kevesebb a tabu.
És így 19 évesen itt van például hogy fogamzásgátlót szedek. Másnak tudja az anyukája, vagy maga vitte el a nőgyógyászhoz, vagy beadatták neki a méhnyakrákos inekciót stb.
Nekem ilyenek fel se merültek sose, ha megtudná biztos kitérne a hitéből.
Tudom, hogy már késő, sose lesz olyan bizalmas viszonyom velük, mint esetleg másoknál.
Kicsit zavar szóval hogy ilyen régimódiak.
A kérdés nyilván nem arról szól, hogy milyen sok hátrányom volt mert nem mondták el hogy kell védekezni. Csak jó lett volna ha az infóimat nem a netről és a biosz könyvből szedem.
még lehet fel fognak.
legalábbis én akkor vártam amikor először lett barátom.
nem tudom, nekem sokat jelentett volna.
mástól csak nyűgként hallottam, amikor a szülők össze vissza motyogtak erről , meg mindenki zavarban volt. de legalább megpróbálták nem ilyen prűd sznobok
Nálunk kint volt a polcon a Helga c. könyv, amit úgy 12-13 évesen elolvastam (könyvmoly voltam, ezért vettem le a polcról), ez akkoriban nagyon jó felvilágosító kiadvány volt. Úgy 16-17 lehettem, amikor anyám fülig pirosan, iszonyú zavarban elkezdte a felvilágosító beszélgetést, megsajnáltam és leállítottam, mondtam, hogy már elolvastam a könyvet.:-)
Az a szülő, aki úgy nőtt fel, hogy a szex tabutéma, nagyon nehezen szánja rá magát a saját gyerekével való beszélgetésre a témában, ami szomorú, mert tényleg mindent megtalálni a neten, de a szülővel történő beszélgetés, a bizalmas kapcsolat ad igazán önbizalmat, biztonságot, tartást a gyereknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!