Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ez bántalmazásnak számít?...

Ez bántalmazásnak számít? Vagy jogos?

Figyelt kérdés

Sziasztok. L\16

Az a helyzet,hogy kisebb koromba bármi rosszat csináltam édesanyám és édesapám üvöltözött velem.Anyukám sokszor elhordott mindennek.Sokszor vertek meg.Vagy hát nem tudom verésnek számít e.Emlékszem,hogy 12-13 éves lehettem amikor megkaptam az első beírásom suliba rosszul viselkedtem órán sokat beszélgettem,haza mentem és anyukám megpofozott majd a hajam tépte közbe a másik kezével ököllel ütlegelte a hátam ,majd ellökött és megrugdosott párszor a földön.Olyan is volt (a kiváltó okra nem emlékszem),hogy bele verte a fejem az íróasztalba.Mikor ezekre a dolgokra vissza gondolok most csak 2 példát mondtam ennél sokkal több verést kapta..akkor mindig sírhatnékom van.És van mikor el is kap a sírás.Nagyon szeretem a családom annak ellenére amit tettek velem illetve még most is amit csinálnak.Nagyon fáj a múlt,,iszonyatosan de nem tudok kitől segítséget kérni.Nem merek,,,nem vagyok benne biztos,hogy jogos lenne.Eltelt egy pár év most vagyok 16 éves és apukám nem lakik velünk de együtt vannak anyukámmal tőle már nem kell tartani mert nincs itthon de anyu igen.Amikor anyu idegesebb akkor általában úgy érzem rajtam vezeti le.Igen elvállalom ,hogy trehány vagyok és lusta de bármi van szívesen segítek neki itthoni.Tényleg úgy érzem tisztelettel bánok és beszélek vele próbálok megfelelni az elvárásainak de soha nem elég.A verések befejeződtek viszont lelkileg bánt.Sokszor megjegyzi idézem őt:"Egy utolsó mocs.-os szemét..da vagy el élősködő aki csak szívja a vérem "És hasonlók.Ma annyi volt a problémája ,hogy kupi volt a szobámban.Reggel elmosogattam helyette majd mivel tegnap a suli miatt 10 re értem haza így fáradt voltam és mosogatás után ledőltem kicsit.Épp,hogy állok neki takarítani egy 15 p később beront a szobámban üvöltött velem ismét elhordott mindennek ami csak eszébe jutott majd elkezdtem sírni...és hallgattam ahogy szapul.Majd azt mondta persze az a megoldás ,hogy sírok és ne sírjak már...aztán elegem lett és megmondtam mit érzek ,,azt,hogy már gyűlölök élni elegem van és szépen megkértem ,hogy hagyja abba az ordítást..erre oda jött hozzám ismét nekem jött elkezdte cibálni a hajam csapkodott és nem érdekelte,hogy lassan már odáig süllyedek lelkileg,hogy nem akarok élni...aztán szokás szerint elkezdte csapkodni a hátam és mondta mekkora egy roha-.ék vagyok,hogy merek olyat mondani,hogy gyűlölök élni és mi problémám van 16 évesen.Mondtam volna neki ,hogy ez de szerintem akkor lehet még dühösebb lett volna.Elkezdtem remegni ő meg csak kiabált.Majd mikor észre vette,hogy remegek csak annyit tudott mondani nézzek magamra minek remegek szerencsétlen vagyok és ne a földet nézzem hanem a szemébe külőnben baj lesz.És annyira rossz érzés volt végig hallgatni a sértéseit miközben néztem rá kisírt szemekkel.Tényleg kezd elegem lenni...fáj lelkileg az egész.De közbe meg magam okolom,hogy biztos igaza van és biztos csak ideges a munkahelyi stressz meg minden.Nem tudom mi számít bántalmazásnak.Csak kérdezem úgyse fogok ellenük tenni semmit majd csak lecsendesedik ez az egész.Szeretem anyut nagyon még ha ő talán nem is és nem akarok neki rosszat.

2015. márc. 21. 12:01
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a véleményeteket :) !!
2015. márc. 21. 12:26
 12/18 anonim ***** válasza:
Anyád egy idegbeteg állat, orvosnál lenne a helye.
2015. márc. 21. 12:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért én ajánlom, olvasd el a Mérgező szülők c. könyvet. Segít abban, hogy ne magadat hibáztasd azokért a súlyos dolgokért, amin keresztülmentél. Javaslom próbálj érzelmileg eltávolodni anyádtól, mert ő nem fog változni, viszont neked annál jobban fáj, ha bánt, minél jobban szereted. Ne hagyd, hogy meggyőzzön, megérdemled. Akinek ilyen gyerekkora volt, sokszor olyan társat választ maga mellé, aki rendszeresen bántalmazza, és még el is hiszi, hogy ő ezt érdemli. Soha senki nincs feljogosítva egy másik ember (vagy állat) bántalmazására, egy érzelmileg kiszolgáltatott személy ellen elkövetett erőszak pedig a legsúlyosabb bűnök közé tartozik.
2015. márc. 21. 12:43
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Az en anyam ugyanilyen volt. Es ugyanugy, ahogy benned is, sokkal sokkal kesobb merult fel, hogy ez nem normalis es ennek nem igy kell lennie.

28 eves vagyok, mikor elkoltoztem, javult a kapcsolatunk, most mar en vagyok a szemuk fenye. De oszinten, meg most sem bocsatottam meg neki, egyszeruen nem tudok. Megbeszelni pedig nem tudom vele, olyan, mintha nem is emlekezne, mit tett velem.

Csak egyet tehetsz, tanulj nagyon jol, ne hidd el neki, hogy ugysem vagy jo semmire! Menj egyetemre jo szakra, es igenis vidd tobbre, mint amit o gondol rolad. Ne add fel. Kollegiumba nem tudsz koltozni? Van testvered, rokonod, akivel beszelhetsz errol? Nekem a noverem rengeteget segitett, meg ha csak meghallgatott, az is sokat jelentett. Es ne mentegetsd az anyadat. Ha ideges, az az o problemaja, tanulja meg kezelni a stresszt. Ne a gyereken verje le. Probald meg a koleszt, vagy kulonorakat, sportolj, ugy kevesebb idot toltesz otthon es kevesbe kot beled.

2015. márc. 21. 13:23
 15/18 anonim ***** válasza:

vagy pszichologust keress a suliban, vagy a neten rengeteg szervezet van... segelyvonalat is talalsz, anonim elmondhatod a problemad es segitenek!

Ez amiben elsz nagyon gaz, anyad sulyos beteg, ilyet normalis szulo nem csinal!

2015. márc. 21. 13:26
 16/18 A kérdező kommentje:
Voltam már kollégista mert mondtam anyunak nem akarok itthon lenni be is iratot kifizette de pár nap múlva felhívott sírva a kisöcsémmel együtt,hogy hiányzom nekik ,majd anya változott ,kedves volt velem nagyon sokáig ezért ki iratkoztam koleszból.
2015. márc. 21. 14:06
 17/18 anonim ***** válasza:
ha van rá lehetőséged, akkor kérd meg, hogy szeretnél visszairatkozni a a koleszba. (persze lehet, hogy év közben ezt nem lehet, akkor a következő tanévre) ha megkérdi, és meg fogja, hogy miért? akkor mondd meg, hogy nem tudsz úgy tanulni, hogy állandóan a sárba vagy taposva, és a maradék önbizalmad is eltűnik, pedig próbálsz segíteni otthon. szívesen haza fogsz járni hetente kéthetente, de össze kell szedned magad.
2015. márc. 22. 11:04
 18/18 anonim ***** válasza:
sajnállak, nem tudom az ilyen köcsögök minek szülnek. szerinten semmilyen korban nem jogos egy gyereket verni és ami veled történt az nem is csak egy pofon. és még abba is kételkedsz hogy anyukád szeret, nem kell vissaütni de megvédheted magad és ha durvább lesz a helyzet akkor nyugodtan feljelentheted őket. a szüleid nem ártatlanok és a jót akarásnak is van egy határa.
2016. júl. 31. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!