Hogyan segíthetek anyukámnak abban, hogy ne legyen folyton ideges, ne veszekedjen meg idegeskedjen mindenen?
Komolyan arra is gondoltam már, hogy valami gyógynövényes nyugtató kéne neki, mert tényleg minden apróságon fennakad. Mindig neki kell, hogy igaza legyen, mindenbe beleköt, folyton azt keresi, hogy min veszekedhet velem, és ez a viselkedés rám is átragadt, úgyhogy már én akaratlanul is sokszor így viselkedek vele.
Múltkor azon pattogott fél órát, hogy szikkadt volt a kenyér. Apától évekkel ezelőtt elváltak, de még mindig folyton szidja, folyton azzal jön, hogy "ne kezdj el úgy viselkedni, mint apád", amikor pont úgy viselkedek, mint ő, csak nem tűnik fel neki.
Apukám egyébként normális, mondjuk nem túl felelősségteljes, de szeretem. Vele szívesen beszélgetek, nem akad fel mindenen, még cukkolni is lehet. Anyával ezt meg se próbálhatnám, órákig tartó veszekedések lennének belőle. Őt igazából nem is szeretem annyira, folyton csak veszekedünk, tök távol állok tőle, az egészségügyi dolgaimról se tudok vele beszélni, pedig hozzá kéne a legközelebb állnom.
Amikor nem idegeskedik mindenen (ami elég ritka), akkor egész jól kijövünk.
Szoktam mondani neki, hogy "ne húzd fel magad ezen" meg ilyenek, de semmi se ér semmit. Azt meg nem mondhatom neki, hogy "szedjél nyugtatót", pedig van olyan ismerősön, aki szed, és sokkal jobb a kedve, már nem idegeskedik. Anyagi gondjaink nincsenek, nem vagyunk gazdagok, de jól élünk.
16/L
Tudom, hogy a kenyér csak egy ürügy volt.
Már régóta van élettársa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!