Mit tennétek (a részletek lenn)?
A lehetőségek:
Amit elgondoltam:
Most van egy munkám, nagyon keveset keresek, nettó 65-öt. Ebből szerettem volna félretenni egy tanfolyamra vagy elköltözni, a kettő együtt sajnos nem menne.
1)nyáron, találtam rá munkát, 3 hónap alatt kereshetek 300 000Ft-ot (kapnék szállást és ellátást ezen kívül, külföldi meló).
Addig itthon akartam maradni és helyrejönni anyagilag, de ELVISELHETETLEN A HELYZET!!
2)elmegyek albérletbe és SENKI NEM SZÓL BELE AZ ÉLETEMBE, nem kell mindenről beszámolnom - 25 éves vagyok. De akkor a teljes jelenlegi fizetésem el fog menni a lakásra és a kajára. Nettó 65 000Ft.
A szüleim a diplomájukkal semmire nem vitték - kertészmérnökök. Végig güriztem eddig én az életem, lett geológus diplomám, látom már hogy jó nagy hülyeség volt! Most mekiben dolgozom minimálbérért (egy év keresés után itt találtam munkát). Elkezdtem egy okj-t. El akarom végezni. Találtam egy tanfolyamot, amire 200 000 Ft lenne a tandíj, de azzal azt csinálhatnám, amit szeretek és még munkát is tudnék benne találni, ráadásul már 3 hónap-fél év múlva abban dolgozhatnék. Gondoltam, hogy erre megkeresem a pénzt. Így is az utazásra és az okj-ra ha magam fizetném, akkor a fizum 90%-a elmenne. Így az életben nem fogok előbbre jutni, se tanfolyamra, se albérletre nem futná.
Gondoltam, hogy itthon maradok, gyűjtök pénzt a tanfolyamra, aztán nyáron elkezdem vagy elmegyek 3 hónapra külföldre dolgozni, aztán hazajövök, végre lesz pénzem és utána kezdem el a másik tanfolyamot. De az is lehet, hogy nem megyek külföldre, hanem amit itthon megkeresek, abból összejön annyi, hogy amíg normális munkát nem találok, el tudjak élni.
DE! Amikor a külföldi munkavállalás szóba kerül: "nem szólunk bele abba, hogy mit csinálsz, de ne menjél ki" - folyamatosan ez van. Akar a h@lál elmondani minden apró részletet, de néha muszáj. Viszont FOLYAMATOSAN BELESZÓLNAK AZ ÉLETEMBE! És az a baj, hogy nem jó irányba. Lehet egyszerűbben és jobban is élni az életet, de ez előttük ismeretlen. Amerre mindig terelgetnek, abból csak gürizni és szenvedni lehet. Nekem az is jó lenne, ha tudnák fizetni a másik tanfolyamomat is, de egyrészt nincs pofám elkérni, másrészt úgy érzem ez már az én dolgom lenne.
3)Ennyi pénzből nem tudom megcsinálni azt, hogy el is költözök, és még a tanfolyamra is félre teszek. Vagy elköltözök vagy félreteszek a tanfolyamra.
Valószínűleg az elköltözés lesz, de úgy meg az életben nem tudok előre jutni!
A nyári munka még egyébként bizonytalan - most is csinálok egy okj-t és ha annyi hiányzást (2 hónap, lesz egy hónap szünetünk, okj-n csak szombatonként van óránk) megengednek, akkor ki tudok menni, ha nem, akkor nem. Meg, ami még fontos: külföldi barátom van - az ő országukba valószínűleg nem tudok menni, nagyon nehéz oda kijutni! De júliusra meghívott magukhoz, ami egy vagy két hét lenne és ugye akkor nem mehetnék el a munka miatt (két havonta tudunk találkozni, így négy hónap kimaradna, ami nem kapcsolat - ez csak egy ideiglenes állapot).
Mit tennétek? Itthon maradnátok és tennétek félre vagy elköltöznétek, de akkor meg nem biztos, hogy tudok félre tenni a tanfolyamra?
(remélem érthető, amit írtam. zaklatott vagyok.)
Köszi a választ.
Teljesen megbízható a külföldre menetel, biztonságos.
A kapcsolatot biztosan nem teszem félre, mert nagyon nehéz volt egy ilyet találni - rossz kapcsolatból már volt bőven sok!
Valószínű elmegyek. Nem tudom még hogyan fogom megszerezni a pénzt a tanfolyamra, de majdcsak összehozom.
Most meg kinn a konyhában szövetkeznek... Mocskos ez az egész.
Aki csak beszólni tud a külföldi barátom miatt, légyszíves ne tegye!
Itt Magyarországon jöttünk össze. Ez az állapot - távolság - nem tart tovább egy évnél, akkor fog végezni a sulival. Próbáltam már kimenni hozzá, de piszok nehéz oda találni lehetőséget, rajta vagyok a témán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!