Rossz apa-lánya kapcsolat. A lány már bíróságra akar menni a gyerektartás elmaradása miatt. Megteheti/megtegye?
A lány 22 éves, 3,5 évig élt együtt az exével, aki pénzelte rendesen. Szétmentek, és most a lány az anyjával lakik egy 1 szobás lakásban. Nehezen jönnek ki 1 fizetésből (lány iskolába jár, mellette dolgozik de keveset keres).
Az apjához fordult, kért tőle pénzt, 10-20 E ft-t. Az apja azt mondta nem tud adni, ő is szűkösen van. (Pár hónapja dicsekedett hogy a párja fél millió ft fölött keres, persze ez lehet kamu is).
Most a lány azt tervezi, 5 évre visszamenőleg követeli a gyerektartást.
Érdemes? Foglalkozik vele a bíróság? A lánynak egy idősebb testvére van, aki az ország másik végében dolgozik, minimálbért keres.
(A lány a barátnőm, nincs internete ezért teszem fel én a kérdést)
"A barátnőm feketén dolgozik... Tehát a biróságon az apja nem tudná bizonyítani hogy van keresete"
pffff szánalmas vagy ne haragudj....Ha apuci úgy érzi tudja támogatni a felnőtt lányát akkor támogatja ...ha nem , akkor nem. Azt mondja ő is szűkösen él, az hogy a mostani párja jól keres ahhoz neki semmi köze, az a párjáé. Főleg a barátnődnek nincs köze hozzá... menjen dolgozzon többet akkor lesz pénze , ne a sült galambot várja.Ideje lenne rájönnie hogy a pénzért dolgozni is kell nem csak széttenni a lábait. (bár ilyen foglalkozás is van )
én egyetlen esélyt abban látom, ha a lány felvételit nyir valami nappali tagozatos tanintézménybe s ugy dolgozik mellette feketén.
ekkor szerintem kaphat rokontartást, de ugy hog yhivatalosan lébecol, nem hiszem.
ennek kellene utána nézzni.
ha az apuci kicsit normális akkor ezt még dijazná is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!