Ti hogy hívjátok a szüleiteket (és szülők, Titeket hogy hívnak a gyerekeitek)?
Anyu, apu, anyuci, édesanya, édesapa, apci
Másoknak ha beszélek róluk, akkor édesanyám, édesapám..
Ők engem:
Nevem becézve -ka, ha mérgesek, akkor a keresztnevem nem becézve.
Vagy kislanyom...apukám részéről néha Kiscsibém..
Mikor mi...
Amúgy felnőtt vagyok, férjnél már, mégis ezek a becenevek megmaradtak..
Anya-apa.
Ha kedveskedni akarok, akkor anyci. Ha viccelődök vele, akkor "ídösanyám". :D Ha meg kérni akarok valamit, akkor "anyuuuuuuuuuuuuu". :D :D
12
Tééeenyleg
Anyuuuuuu
Vagy anyucikaáaaáám
:)
11
Ajjaj... ha mind felsorolom, sose lesz vége :D
Anya: anya, anyu, anyuci, anyucic, anyucica, anyuszisza, anyácska, most hirtelen ennyi jut eszembe.
Apa: apa, apu
Anya, Apa. Gyerekkoromban volt Anyu, Apu is, de felnőttként már nem szoktam mondani. Érdekes, anyukám viszont amióta az eszemet tudom, Anyunak és Apunak szólítja a szüleit, vagy még azt is szokta mondani, hogy Anyuka, Apuka.
Apukám viszont Anyukámnak és Apukámnak szólítja/szólította a szüleit, sosem hallottam még tőle csak úgy simán azt, hogy Anya/Anyu.
Engem a fiam Anyának szólít, a páromat a keresztnevén (nem ő az édesapja, viszont az édesapját nem ismeri, így őt nem szólítja sehogy).
Anya, Anyu
Apa, Apu
ahogy épp a számra esik
Én anyunak és apunak hívom a szüleimet,ők pedig engem a nevemen,esetleg becenevemen ha vicces kedvükben vannak:)
Gyerekem még nincsen.
De a nagymamám például mamikának hívta az anyukáját,ebből kifolyólag a dédit mindenki mamikának hívta és magázta.
Van egy barátnőm,aki a szüleit magázza és anyukának,apukának vagy édesanyámnak,édesapámnak hívja őket.(Egyébként huszonévesek vagyunk.)
Nekem furcsa volt,mikor az egyetemi kávézóban ücsörögtünk,megszólalt a telefonja és a sok zaj (káromkodás,üvöltözés stb) közben úgy szólt a telefonba,hogy:Csókolom,anyuka,hogy tetszik lenni?Édesapának üdvözletemet küldöm!
Szóval,a helyzet komikus volt kicsit:)
De nem bántásból mondom!
Mindenhol mások a szokások:)
Anyámat anyának, nevelőapámat a nevén
Apát apunak, nevelőanyámat a nevén
Még nincsenek gyerekeim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!