Így menjek el a fiam esküvőjére?
Leendő menyem családjában az a szokás, hogy a szülők fizetik a lagzit, de a becsorgó pénz a páré marad. Fiam fel is vázolta, hogy az igényeik szerinti lagzi kb kétmillióba kerül, annak a negyedét, azaz fél milliót legyek szíves kifizetni. Pontosan tudja, hogy elváltként, megélhetésre beosztással pont elég fizetésemből nem engedhetem meg magamnak, így azt javasolta, vegyek fel hitelt. Ezt viszont nem szeretném és nem is tartom feladatomnak. Összekülönböztünk, a válasza az volt, hogy "nem kötelező eljönni".
A másik három szülő számára a fiatalok szerint nem probléma, csak én vagyok ilyen akadékoskodó. Azóta már a keresztszülein (nővéremék) keresztül is próbálkozott, hogy ennyit igazán megtehetnék. Értetlenül állok a jelenség előtt, sosem volt pénzéhes...
# 28/30 Időpont ma 14:13
Talán mert nem kéne rongyrázásra hitelt felvenni, amikor ígyis alig jön ki a fizetésből? Magyarország szánalmas pénzügyi kultúráját és gondolkodásmódját képviseled, míg a kedves kérdező azon kevesek közé tartozik, akik tudnak gondolkodni. De ez már egy másik topic lenne...
28-ra:
Szerintem meg óvatosság vagy felelőtlenség kérdése.
Olyan értetlen vagy!
A hitelt vissza is kell fizetni!!! Egy olyan embernek, aki a leírtak szerint "elváltként, megélhetésre beosztással pont elég fizetésből" él! Ha nem megy neki, akkor fizetni fogod helyette a törlesztőjét?
De ez csak az anyagi része! A másik az emberi. Annak, aki olyat mond az anyjának, hogy nem kötelező eljönnie az esküvőjére, ha nem pengeti ki a félmilliót, annak a kedvéért hitelt fölvenni???
Nem tudom, nem troll vagy-e....
# 32/33 Időpont ma 14:21
Hülye, troll, gyerek, vagy újgazdag elkényesztetett tróger vagy? Vagy szimplán túl magas a százalékod? Más esetet nem tudok elképzelni :-(
""nem kötelező eljönni". "
en erre azt valaszolnam, hogy felmillioert nem is megyek, kicsit draga vacsora lenne.
azert alljon meg a menet, egy dolog hogy a szulo segiti a mar felnott(!) gyereket is ameddig es amennyire tudja, de ezt kikovetelni enyhen szolva is gusztustalan dolog.
Nem kérdés, hogy nem verem magam adósságba, kérlek, ne ezen lovagoljunk. Nem érzem úgy, hogy ettől rossz anya lennék.
Nővérem mellém állt, nem volt kérdés. Azt hiszem, a fiam nem mer ezzel a válasszal a másik szülőpár szeme elé kerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!