Elköltözés otthonról?
19 éves lány vagyok, még tanulok, nem dolgozok. A szüleimmel alapjába véve jó a kapcsolatom, de mostanában rengeteget veszekszünk. A barátom 20 éves, és mindenképp "el akar hozni" otthonról. Egyrészt mert sokat panaszkodok, másrészt mi hetente egyszer tudunk találkozni és nehezen bírjuk. De nem albérletben laknánk, hanem nála a szüleinél. És eléggé rosszul érezném magam egy új családnál, persze ismerem őket de akkor is mintha örökbe fogadnának és nem akarok konfliktusba keveredni a szüleivel ha pl nem mosogattam el stb.. Főleg hogy barátom tartana el (ő dolgozik) és ez nem igazán tetszik. Ráadásul a sulim egy nagyvárosban van, ahova abból a faluból alig megy busz és órákat kéne ülnöm a buszmegállóban.
Nem is tudom mi tart vissza, nagyon szeretem a barátomat, de jobb lenne ha én is tudnék már pénzt keresni és saját házban lakni. És a szüleim is nagyon tiltakoznak, nem akarok úgy eljönni hogy rosszban vagyunk. Nem is igazán érzem még magam felnőttnek, főzni sem tudok annyira. De a barátom már nagyon sürget, és ha picivel is utalok arra hogy még korai, akkor megharagszik. Fogalmam sincs mit tegyek.
1. A barátod szüleihez költözni nem szabad, mert egyrészt anyagilag is megerhelö nekik, másrészt egy "idegent" kerülgetni nem foignak szó nélkül, harmadszor hallgathatog, hogy "örülj, hogy befogadtunk/eltartunk", semmi jogod sem lesz.
2. Ha a barátod "eltart", ezzel függöségbe kerülsz, és soha nem leszel önálló ember. Amíg nincs legalább valamennyi önálló jovedelmed, addig ilyenbe ne menj bele.
3. Ha emellett ez a megoldás még azt is jelentené, hogy problémás az iskolába bejárás, annak egyenes következménye, hogy meggyöznek arról, hogy fölösleges tanulni, inkább keress munkát és penzt.
4. Ha a barátod feltétlen össze akar veled költözni, akkor azt tegye egy albérletben, de ott, ahol tanulsz. De amíg te nem érzed magad kellöen érettnek egy háztartás vezetésére, addig teljesen elhibázott lépés lenne. A szülökkel emiatt összeveszni nagy butaság lenne.
"De a barátom már nagyon sürget, és ha picivel is utalok arra hogy még korai, akkor megharagszik."
Ez igen nagy gond, a barátodat nem érdekli, hoyg NEKED mi a jó, csak magára gondol, önzö ember, aki uralkodni akar feletted.
szóval akkor barátod és a szülei tartanának el?
és a szülők mit szólnak?
ha elmész, és esetleg vége a dolognak, haza nem mehetsz! ezt is számításba vetted?
am ha egy pasi ezzel (vagy bármivel) sürget, akkor ott csak bajok lesznek!
inkább szüleiddel hozd rendbe a dolgot, dolgozz, és ha megvotl, akkor költözzetek össze! HA TE IS AKAROD!
azért a plusz egy száj etetésén túl is vannak dolgok
lehet kicsik, de akkor is, több áram, víz.
bértleted ki fizeti? ruhád? tamponod? most érted, egy doboz tampont nem tudsz venni magadnak. majd a pasiktól kérsz 500ft-ot??????
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Elmondtam neki, de nagyon rosszul reagálta le. azt mondta hogy ennyi áldozatot sem hozok a kapcsolatunkért, és hogy nem vagyok elég bátor, és hogy tényleg fel kell nőnöm hogy belássam melyik helyzet a jobb.
Meg sem hallotta igazából amit mondtam, neki csak annyi jött le hogy nem akarok menni. Mostmár végképp nem tudom mi a jó megoldás. Ő a szakításon gondolkodik.
ha ezért szakít jobb is
pont pont gyerekes lenne ez a döntés: elmenekülsz otthonról..
ha a pasid nem ilyen lenne, akkor még azt mondanám, hogy oké, de ha majd nem úgy ugrálj, ahogy fütyül, tutira kidob. és akkor hova mész???
Nagyon vigyazz ezzel a fiuval, barmennyire szereted ez egy zsarnok! Es uralkodni akar rajtad! Ha most igy viselkedik, mi lesz kesobb, ha tole fugg az eleted?
En ezen nagyon elgondolkodnek a helyedben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!