Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek mért csinálják...

Szerintetek mért csinálják ezt velem?

Figyelt kérdés

Kilencedikes vagyok, két fiú testvérem van, a bátyám most első éves, az öcsém nyolcadikos. A bátyám mindig jó tanuló 12 évig kitűnő volt. Én sem vagyok sokkal rosszabb az öcsém meg mindig négyes / hármas tanuló volt. Tuodm ezek nem rosszak, de bem is ez a lényeg. A középiskolában kicsit rontottam, de a szüleim ezt nem értik meg, ha kapok egy négyest vagy egy hármast egyből ordibálnak velem és lehülyéznek, de már mindennap minden ok nélkül. Manapság bármit csinálok semmi nem jó, csak veszekednek és mindig azt mondják, hogy kicsi korom óta egy hülye kis liba vagyok... Bármiben próbálok segíteni itthon sosem jó... Egyetlen egy tantárgy van amit szeretek és tanulok is, de ha abból becsúszik egy négyes, megint megy az ordibálás. Én

már tényleg nem értem mi bajuk van velem, ha az öcsém kettest vagy hármast kap az nem érdekli őket. Ők olyan jól eltudnak beszélgetni, de rám sosem fivyelfigyelnek, ha mobdok nekik valamit ( pl. : holnap később jövök mert órám van) nem figyelnek rám és ha később jövök ordibálnak velem. Ez normális így? Mert már nagyon elegem van, hogy szerintük én csak egy hülye kisp*csa vagyok. :/ Segítsetek kérlek!( Provokáló, bem normális válaszolók kerülhebek el kérem. )

#szülő #tanulmány #veszekedések.
2015. febr. 1. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:
63%
Nagyon sajnállak és szégyellem magam a szüleid helyett is. Valahogy próbálj javítani a helyzeteden amíg el tudsz kerülni otthonról. Tudod a felnőttek ezt úgy mondják, hogy beveszem a lesz**rom tablettát. Kívánok neked sok sikert és kitartást, ha már szülők helyett ezek az emberek? jutottak osztályrészedül.
2015. febr. 1. 12:02
 2/4 A kérdező kommentje:
De tudnak néha normálisak is lenni, meg jófejek. :/ Csak az a baj, hogy néha. :/ Szeretem őket csak nem tudom mért nyaggatnak ennyire a tanulással és mért gondolják, hogy attól jobb. :/ Köszi a választ! :/
2015. febr. 1. 12:09
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem sokat tudsz tenni, de bármilyen kis változás jó. Ha tudod, hogy későn jössz haza írj egy sms-t anyukádnak, írd le, hogy miért jössz később és írj egy puszi-t a végére, vagy ha nincs mobilja vegyél egy hűtőre mágnesezhető jegyzettömböt és írd ki oda.

Lehet, hogy úgy érzik egy lánnyal nehezebb. Mostanában sok tinilány a szexel szeretne érvényesülni és talán félnek, hogy ha rossz tanuló leszel nem vesznek fel sehova és elkezdődik egy ördögi kör. Amikor jobb paszban vannak legyél kedvesebb velük. Próbálj meg anyukáddal beszélgetni a fiatal koráról. Mondd el nekik mi szeretnél lenni (ha nem tudod, akkor azt, hogy pl. mindenképp szeretenél főiskolára menni vagy ha az nem sikerül elhelyezkedni és később estin elvégezni, hol szeretnél lakni, milyen férfit képzelsz magad mellé. Azért, hogy lássák van jövőképed. Hogy nem csak tengsz-lengsz a világban és nem kell félteni, mert megállsz a lábadon. Valószínűleg jót akarnak Neked, csak a féltésük és idegességük miatt rosszat tesznek.

2015. febr. 1. 13:45
 4/4 anonim válasza:
Szerintem azt hiszik meg van a képességed a dolgokhoz, ha idáig jól tanultál. És szerintem az öcsédet azért sem nagyon szidják, ha rosszabb tanuló, ha rosszabb jegyet kap.
2015. febr. 1. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!