Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ameddig nappalin tanulok,...

Ameddig nappalin tanulok, addig ugye köteles apám gyerektartást fizetni?

Figyelt kérdés

A helyzet, hogy június elején betöltöm a 18-at, és érdekelne, hogy attól, hogy nagykorú lettem fogom-e kapni a gyerektartást?

17/L

2015. jan. 4. 17:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
77%

"Nem vagyok kapcsolatban vele mivel kb 10 éves korom óta nem keresett"

Kedves 55%-os, ne mondd már, hogy egy 10 éves gyereknek lenne a dolga, hogy apukáját keresse, és fenntartsa vele a kapcsolatot... A kérdező egy szót sem írt arról, anyukája milyen sztorit mesélt el a szakításukról, de ez egyáltalán nem is releváns - hiszen a lány nem amiatt nem tartja apukájával a kapcsolatot, mert annyira rossz embernek tartja amiatt, amit az anyja "beadott" neki, hanem mert apuci egyáltalán nem kereste őt az elmúlt 7 évben, és annyira sem érdekli, hogy esetleg egy fotót kérjen anyukától, hogy felismerje az utcán.

A kérdező egyáltalán nem rossz ember attól, hogy szüksége van arra a pénzre, amit attól az embertől kaphat (egyébként ugyebár törvényileg kötelezően), aki abból is kivette a részét, hogy őt megcsinálja.

2015. jan. 4. 18:41
 12/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat :)

Nos, igen akkor szörnyű ember vagyok, hát legyek, de mint említettem a költségvetésből nagyon hiányozna az a pénz.

Szüleim még 1,5 éves koromban elváltak, mert megromlott a kapcsolatuk, és mint kiderült később apámnak szeretője is volt ( aki mára a felesége). Anyától SOHA egy rossz szót nem hallottam róla, pedig megérdemelné.

Az számít, hogy van két másik értelemszerűen kiskorú gyereke az új házasságából, és olvastam, hogy arra is hivatkozhat, hogy az én gyerektartásom az ő megélhetésüket veszélyezteti.

2015. jan. 4. 18:50
 13/15 anonim ***** válasza:
49%
Ha nappalin, középfokú tanulmányokat folytatsz, most már 20 éves korig jár gyerektartás, vélelmezik a rászorultságot. Utána, ha főiskolára mész, válthatja fel a rokontartás. Csökkentést kérhet max. a 2 kölökre hivatkozva, de ha nem kapsz túl nagy összeget, nem csökkentik.
2015. jan. 4. 19:33
 14/15 anonim ***** válasza:
51%
Aki azt írja, hogy csak az apja pénze kell a kérdezőnek: Ja, ahol házasságban nevelik a gyereket, ott az a normális ám, hogy apuka is fizeti a rezsit, költségeket, nem az anya egyedül. Gondolom, akinek az apja kinyalta a seggét, meg az anyjáét is, az fel se tudja fogni, milyen, mikor egy fizetésből élnek ketten.
2015. jan. 4. 20:18
 15/15 A kérdező kommentje:

Kedves 15ös!

Köszönöm az értékes választ! :)

Mint írtam KÉT ÉVEM VAN MÉG AZ ÉRETTSÉGIG!

Többi választ is k9szönöm :)

2015. jan. 5. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!