Az exnejem 2. férje a nevére vette a fiam. Viszont nem rég azt olvastam, hogy ilyen nem létezik, hogy csak "nevére veszi" hanem ezzel örökbe is fogadja. Ez igaz? Akkor nekem azóta nem is kéne GyT-t fizetnem?
"Akkor nekem azóta nem is kéne GyT-t fizetnem?"
Te is a könnyebbik végét szoktad megfogni a dolgoknak.
Látom,csak Feri bátyánk értette meg a lényeget...
Kérdező,szomorú,hogy egyből hasznot akarsz húzni azáltal,hogy akkor nem fizetsz gyerektartást...
Istenem, de undorító ez az egész. Kibírnád, hogy ne támogasd a saját fiadat???
Milyen ember vagy te?! Fúj.
Akkor az engem mocskolóknak üzenem: Nem ismertek, ne itéljetek el. A mai napig fizetek nem keveset, úgy hogy nem lenne kötelező GyT-t fizetnem már (18 éves elmúlt és nem jár nappali képzésre a gyermekem, estire jár + dolgozik is néha) , hanem simán megtehetném, h jóval kevesebbet fizetek (Rokontartásnak hívják). Szóval aki mocskolódott annak üzenem: ők csinálják ezt utánnam, hogy már több mint 12 éve fizetek és nem keveset, pedig nem keresek milliókat, bérből élek.
Szóval nem a támogatást akartam megszüntetni, egyszerűen csak kíváncsi voltam átvert-e az ex nejem.
A normálisan válaszolóknak köszönöm szépen, hogy időt szántak rám, a többiek meg kicsit gondolkozzanak el saját magukon, hogy úgy itélkeznek, hogy semmiből vett dolgok alapján kitalálnak egy sztorit a fejükben igazságnak véve azt. De ha a szintjükre szeretnlkk lesűllyedni, tehetnek egy szívességet, megnézném melyikük törődött életében többet e agyerekével, mint én, annak ellenére hogy már nem élünk együtt.
Ha tényleg mindkettőtök nevét viseli, akkor téged h...re vettek. Fizetheted a gyerektartást tovább.
Hallottam egy esetről, ahol a 2. apuka a nevére vette a gyerekeket, és utána már nem követelhették az 1. apukától a gyerektartást. Majd elváltak, és utána már a 2. apukának kellett fizetnie a gyerektartást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!