Anyukám érzelmi zsarolásával szemben mit tegyek?
Figyelt kérdés
35 éves, budapesti férfi vagyok. Legyetek szívesek, ne nevessetek ki! Otthon élek a szüleimmel egy családi házban. Diplomás vagyok, normális állásom van, és vannak barátaim is. (Barátnőm most nincs, és most ez is gyengít lelkileg.) A Probléma: Anyukám folyton meg akarja mondani, hogy mit csináljak, de nem tanácsot ad, vagy véleményt mond, hanem durciskodik, ha nem úgy történik valami, ahogyan ő azt elképzelte. Ha nagyon keményen visszaszólok, akkor meg azzal jön, hogy öngyilkos lesz, mert már elege van mindenből, és így nem akar élni. (Amúgy én szeretem a szüleimet mert nagyon sokat tettek értem, viszont nem akarom, hogy közvetlenül, vagy közvetetten tönkre tegyék az életemet. Viszont túl jó szívem van, és ezzel már sokan visszaéltek, de azért nem vagyok balfék, csak éppen egy érzékeny lelkű "pasi") :)2014. dec. 9. 12:19
11/12 anonim válasza:
Költözz el, ennyi! 35 vagy, nem 15, bár az életképtelenségedből adódóan nem csoda, hogy még otthon élsz.
Az öngyilkos fenyegetőzésre meg csak röhögd szembe. Bár én anni nagyon kiosztottam nagynénémet, mikor azt mondta, megöli magát, ha egyedül hagyom.
Megmondtam neki, hogy azt csinál, amit akar, de engem ne merészeljen ilyennel zsarolni, és ha fel is köti magát, akkor egy pillanatig sem lesz lelkiismeret furdalásom, mert az Ő SAJÁT bromsága, nem az enyém. És leléptem.
Te is állj már a sarkadra, elvileg felnőtt ember vagy. Bár, ha jó neked anyuci kicsi fiacskájának lenni - márpedig jó -, akkor nem kell picsogni.
12/12 anonim válasza:
Nálam is hasonló volt a szitu, csak az én esetemben apámnál és én már nem lakok otthon. Szerintem ez nem rólad szól, hanem a szülőről, aki egyedül érzi magát, nem tud magával mihez kezdeni, kell neki, hogy valamit irányíthasson és mivel otthon laksz, így kapóra jössz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!