Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nevet változtassak vagy ne?

Reiner Eniko Emese kérdése:

Nevet változtassak vagy ne?

Figyelt kérdés
Anyukámék 10 éve elváltak. Azóta anyukámnak is és apukámnak is új kapcsolatuk van. Eleinte tök jól megoldottuk a találkozást édesapukámmal, de Pest mellé költözött jegyesével. 8 éve folyton leszar apám, nem foglalkozik velünk. Nevelőapukám és anyukám mindent megteremt amit csak tud számunkra. 1 évbe 2* meglátogat minket aztán ennyi. Karácsonykor kapjuk meg a mikulást is. Most vagyok 17 éves. Szerintetek kérelmezzük, hogy felvehessem nevelőapukám nevét vagy inkább maradjun úgy ahogy most van?

2014. dec. 4. 13:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha érzelmileg ez neked sokat jelentene, akkor mindenképp. De jól gondold át a nevelőapáddal való kapcsolatodat, és azt is, hogy az igazi apáddal kapcsolatos érzelmeidet a névcserétől függetlenül kell rendezned és lezárnod magadban, a névváltoztatás csak a cseresznye legyen a hab tetején, ha érted, mire gondolok :)
2014. dec. 4. 19:19
 12/13 anonim válasza:

Kedves kérdező

Én teljesen egyetérek veled. Bennem is megfogalmazódott már ez a kérdés a névváltoztatással kapcsolatban, de mindig elhesekedtem. Engem is ugyanugy leszar az "édesapám", nem látott kb 6 éve nem is érdeklődik felőlem. Na szóval én azt tanácsolom neked, hogy inkább anyukád nevét vett fel mert ő biztos az életetben. Nem tudom, hogy a nevelőapukáddal milyen a kapcsolatod vagy anyukád kapcsolata de szerintem ne az ő nevét vedd fel, hanem az anyukádét:)

2014. dec. 8. 01:16
 13/13 anonim válasza:
Az első névváltoztatás 10e Ft, ez folyamatosan drágul, szóval gondold meg. De szerintem van egy 30ban az ára, mivel minden iratodat át kell irattatni.
2014. dec. 8. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!