Hogyan szólítjátok az édesanyátokat/ édesapátok? Ti szoktátok a keresztnevükön szólítani őket?
Anya, Apa.
Ha akarok valamit, akkor Anyuci, Apuci.
Ha ideges vagyok, vagy haragszom rájuk, akkor a keresztnevükön szólítom őket.
"max írásban szólítom meg őket,tehát élőben nincs olyan helyzet, hogy szóljak, hogy "anya,apa""
???
anya/apa
néha apát szoktam gyerekkori becenevén mert az vicces :DD
12-es, te egy ocsmány tahó vagy minden személyeskedés nélkül. Mert aki ilyet ír, az csak az lehet. A szövegértelmezés pedig pozitív tulajdonság lenne, úgyhogy talán próbálkozhatnál vele.
Anyja-apja egy van az embernek, gyereke több lehet, aki tud gondolkodni, az felfogja, mi a különbség.
Mellesleg az egyetlen család, ahol a környezetemben keresztnéven hívják a szülőket, valóban nagyon bunkó gyerekekből áll. Maguk kezdték keresztnéven szólítani a szülőket az akaratuk ellenére, kb olyan hanglejtéssel, mintha a s*ggükből rántották volna ki őket. Ilyen tapasztalatokkal a 100%-os statisztikám alapján nekem nem tetszik, ha keresztnéven hívja a gyerek a szülőt. De azért hasonló jó kívánságokat neked is, remélem a te nyakad is kitörik!
"Anyuzás/apuzás meg kb. mintha téged gyereknek szólítanának."
Talán mert a gyerekük is? :D
Én általában anya/apa, vagy jó hangsúlyosan édesanyám, édesapám olyan "ídösanyám" ejtéssel :D Apámat szoktuk úgy szólítani hogy "az öreg". Egy időben menő volt a muter fater is, valamikor általános iskolában, meg van ahol ezt használják később is, azt sem tartom furcsának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!