Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szólítjátok az édesanyá...

Hogyan szólítjátok az édesanyátokat/ édesapátok? Ti szoktátok a keresztnevükön szólítani őket?

Figyelt kérdés
2014. nov. 29. 15:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
62%
Apu, anyu. Nekem nagyon nem teszik, ha keresztnéven hívják a szülőket. Van egy ilyen ismerős család, nagyon bunkók a gyerekek, és ez a kersztnevezés volt az első csepp. Persze az olyan logikus esetekben - amit fentebb említettek - más a helyzet.
2014. nov. 29. 15:25
 12/31 anonim ***** válasza:
79%
Általában anyu, apu, de anyukám elég fiatalos, így néha szoktuk mindenféle bugyuta néven becészni, ha vicces kedvünkben vagyunk. meg néha úgy hogy idesanyám. 19L
2014. nov. 29. 15:29
 13/31 anonim ***** válasza:
26%
Édesanyám, azt hiszem ez az egyik legszebb szó, ha nem a legszebb, ezért hát ebben a formában is használom... Tökéletesen kifejezi, mennyit is jelent számomra. Anyu, anyci, anyus, ezek is még az elviselhetőbb "modernebb" változatok (bár én nem élek velük), na de keresztnevükön? :))) Az beteges szerintem.
2014. nov. 29. 15:32
 14/31 anonim válasza:
77%
Szator/Szivar, mert már öregek :D
2014. nov. 29. 15:36
 15/31 anonim válasza:
81%

Anya, Apa.

Ha akarok valamit, akkor Anyuci, Apuci.

Ha ideges vagyok, vagy haragszom rájuk, akkor a keresztnevükön szólítom őket.

2014. nov. 29. 15:39
 16/31 anonim ***** válasza:
34%

"max írásban szólítom meg őket,tehát élőben nincs olyan helyzet, hogy szóljak, hogy "anya,apa""

???

2014. nov. 29. 15:44
 17/31 anonim ***** válasza:
100%

anya/apa

néha apát szoktam gyerekkori becenevén mert az vicces :DD

2014. nov. 29. 15:48
 18/31 anonim ***** válasza:
50%

12-es, te egy ocsmány tahó vagy minden személyeskedés nélkül. Mert aki ilyet ír, az csak az lehet. A szövegértelmezés pedig pozitív tulajdonság lenne, úgyhogy talán próbálkozhatnál vele.

Anyja-apja egy van az embernek, gyereke több lehet, aki tud gondolkodni, az felfogja, mi a különbség.

Mellesleg az egyetlen család, ahol a környezetemben keresztnéven hívják a szülőket, valóban nagyon bunkó gyerekekből áll. Maguk kezdték keresztnéven szólítani a szülőket az akaratuk ellenére, kb olyan hanglejtéssel, mintha a s*ggükből rántották volna ki őket. Ilyen tapasztalatokkal a 100%-os statisztikám alapján nekem nem tetszik, ha keresztnéven hívja a gyerek a szülőt. De azért hasonló jó kívánságokat neked is, remélem a te nyakad is kitörik!

2014. nov. 29. 15:49
 19/31 anonim ***** válasza:
72%

"Anyuzás/apuzás meg kb. mintha téged gyereknek szólítanának."

Talán mert a gyerekük is? :D

Én általában anya/apa, vagy jó hangsúlyosan édesanyám, édesapám olyan "ídösanyám" ejtéssel :D Apámat szoktuk úgy szólítani hogy "az öreg". Egy időben menő volt a muter fater is, valamikor általános iskolában, meg van ahol ezt használják később is, azt sem tartom furcsának.

2014. nov. 29. 15:51
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Anyu, apu, szigorúan u-val, de ha másoknal beszélek róluk, akkor gyakran használom az anya/apát is. Barátom keresztnéven szólítja a szüleit.
2014. nov. 29. 15:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!