Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit lehetne tenni, ha nem...

Mit lehetne tenni, ha nem tudunk megélni?

Figyelt kérdés
Katasztrofális a helyzet már a 16 éves húgom is folyamatosan dolgozik mert nem kapunk itthon semmit se ruhát se cipőt se kabátot, fűtés ritkán van ha van éppen fa megfagyunk :( nem kapunk nagyon családi támogatást pedig jelenleg csak anyukánk tart el 80ezerből, én így suliba se tudok már járni pedig szeretnék egyetemre menni szerintem lenne hozzá eszem ha nem is lennék atomtudós. Nem akarok ilyen csúnya lenni meg büdös ,mert dezodorom sincs. Más lányok 19 évesen műkörömmel meg csodaszép ruhákkal mászkálnak itt meg semmi sincs.Tv előfizetésünk sincs, a net az mobil kitudja meddig tudjuk fizetni. A kádból nem megy le a víz,rosszak a nyílászárók. Mit lehetne tenni,mert ezt így nem sokáig bírjuk :(
2014. nov. 27. 21:22
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%
Valszeg lesz olyan nap, hogy nem vacsoráztok. De a hitelkártya csak még nagyobb nyomorba dönt titeket.
2014. nov. 27. 22:57
 32/47 A kérdező kommentje:
Egyébként meg ne úgy képzelje senki,hogy gombák meg fertők vannak a testemben tisztálkodom én csak elég nehézkesen így! volt barátom is,vannak barátaim is meg ugye dolgozni járok és még senki nem ijedt el tőlem,de nem kellemes na !
2014. nov. 27. 22:57
 33/47 anonim válasza:
41%

#26os kommentelő vagyok:

Kimész külföldre, összeszeded magad anyagilag és hazajössz. Most voltam kint szezon munkán 30nap alatt 600ezret hoztam haza és napi 80ftért vettem az 1kg kenyeret!!!! Ugyanis kint este 5után minden akciós.

2014. nov. 27. 23:01
 34/47 anonim ***** válasza:
380 ezres hitelkeretet nem adnak puszira meg 80 ezres fizetésre. És annak már a havi kamata is sokezer forint - a semmire...
2014. nov. 27. 23:17
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Valami akkor is sánta ebben a történetben. Ennyi pénzből, ha normálisan be tudnátok osztani, nem kéne nyomorogni. Nyilván nem lehet megütni túl magas életminőséget, de ennél akkor is jobbnak kellene lennie.

Kezdjétek el írni a kiadásokat, sokat segíthet.

2014. nov. 27. 23:35
 36/47 A kérdező kommentje:
Igen,egyetértek abban hogy valami sántít ezt én is mondtam itthon de nem hajlandóak segíteni és letagadnak mindent.
2014. nov. 27. 23:56
 37/47 anonim ***** válasza:

a lakhelyeden az önkormányzatnál kell igényelni, és a családsegítő központban. A rezsinek kb.a felét tudnák fizetni, és fűtéstámogatás is van, meg egy kevés élelmiszer.

Gyermekvédelmi támogatás is van.

Családi pótlékot miért nem kaptok?

2014. nov. 28. 00:49
 38/47 anonim ***** válasza:
74%

A teljes havi jövedelmet fel kell osztani 3 részre, mindenki gondoskodjon belőle magáról, anyukád akkor majd megtanulja megvédeni a maga részét, és nem osztogatja el.

Apád a saját hobbijaira teremtse elő maga a pénzt!

A családsegítő az alkoholizmus problémájában is segít, ha elmész hozzá, de az a lényeg, hogy a saját pénzeteket ne adjátok oda az alkoholistának.

2014. nov. 28. 00:55
 39/47 anonim ***** válasza:
84%

te és tesód tűzzetek be bp-re koleszba! gimis kolesz kajával együtt kijön fejenként 15 ezerből, tető lesz a fejetek fölött. emellett dolgoztok ugyanúgy tovább. a szüleitek rossz döntéseit és életképtelenségét ne ti viseljétek, álljatok a sarkatokra!

hogyha nagyon akarjátok, ki tudtok lépni ebből, én nagyon drukkolok.

egyébként párom orvosi mellett 90 ezret hoz haza havonta, én diákhitelezek, szülői támogatásunk nekünk sincs. és bár nincs minden nap pizza meg kacsasült, de van meleg ágy, nyugodt környezet tanulásra, és meleg puha ágy a magunk alig 30nm-én.

hajrá!

2014. nov. 28. 01:44
 40/47 anonim ***** válasza:
82%
Kimész külföldre takarítani, sok ismerős ezt csinálja. Ausztria pl. tele van szállodákkal, sokan még németül se tudnak, mégis felveszik őket takarítani. A szállásod, kajád megoldott (azt adnak) és a fizetésed tisztán a tied. És ne mondd, hogy kamu, mert a rokonom is így van kint. Bizony megunta, hogy a fősulis diplomáival itt a hátsóját törlölgetheti és ha kapott is munkát az is minimálbéres, már ha bejelentették, esetleg zsebbe kapott még valamit. Pár évig ez ment, kilátása sem volt jobbra, összeszedte magát és nem vinnyogott tovább, hanem mert változtatni. Ő is a kopasz hátsójával ment ki, talán annyi pénze volt, hogy vonatra felüljön, itthonról keresett magának melót. Azóta folyamatosan kint van _ néha hazajön pár hétre, amikor leáll a munka -, na meg már többször is váltott, mert talált jobb helyet. Nyilván enem az volt élete álma, hogy budit pucol, de vígan megél, hiszen kaját, szállást kap, és párt is talált. Tudnak szórakozni menni és vastagon félretenni, ha meg itthon vannak, király módjára élnek. Szépen gyűlik a megtakarítása (ha hazajönne, de ő nem fog, te viszont az összegyűjtött pénzből tanulhatnál) de már kint is lépked előre a szállodai ranglétrán. Nem egyedi az esete, csak akarni kell, nem rinyálni.
2014. nov. 28. 05:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!