Mit lehet mondani egy újszülötnek?
Karinthy Frigyes
A PAPÁM - Hathónapos fiú naplójából
"Naponta százszor bemutatkozik nekem: "Papa, papa - én a papa vagyok", mondta újra és újra, kétségbeesetten és reménykedve, hogy talán egyszer mégis méltatom majd arra, hogy megjegyezem magamnak."
"Hirtelen szánalom fogott el: milyen fejletlen, tudatlan ember lehet! Lám, ott van a kezében egy tárgy, előtte az asztalon papír - és ez a gyermekes csacsi ember, a helyett, hogy mind a kettőt bedugná a szájába, mint ahogy értelmes emberhez illik, egyikkel kapirgálja a másikat, mintha viszketne neki a papír"
"Ezután intettem neki, hogy leülhet mellém, sőt azt is tűrtem, hogy felemeljen, és ölébe tegyen. Mindezt azért, mert kíváncsi voltam rá, mit mível azzal a fekete rudacskával, minek az neki, szegénykének. "Kö, kö" mondtam neki értelmesen, franciául (Que faites vous? ezt akartam kérdezni)."
Szerintem jön az majd magától. De nem kell feltétlen mondani semmit. Csak gyönyörködni benne. De a legtöbben köszönnek neki és elmondják, mennyire várták őket és bemutatkoznak (én vagyok az anyukád/apukád), és mondják, hogy nagyon szeretünk, meg hasonlók. Az érintés a fontos nekik, hogy megöleld, megszeretgesd őket.
Tetszett az egyik válaszoló válasza, aki írta, hogy nem lesz tesója, aztán mégis lett:D Általában miután megszül az ember, azt gondolja, hogy egyelőre legalább is, elég volt:D
Ha nyáron szülsz, akkor még jó sok időtök van, de kedves, hogy már ezen gondolkodik a kedves apuka, ebből is látszik, mennyire várja:D
Én most fogok szülni karácsony körül, 2. baba, elsőnél nem is tudom, azt hiszem apuka nem mondott semmit az első pár pillanatban:D Én meg csak köszöntem a kislányunknak, meg csak néztük, hogy milyen szép:D
Indiában úgy tartják hogy nagyon kihat a gyerek egész életére az első hat órája. Több ezoterikus szemlélet is egyet ért ezzel, de még materiális kutatások is vizsgálták a hetvenes években hogy megállja-e ez az elmélet a helyét. A teszt az volt hogy a megszületett kisbabáknak elmondták hogy milyen életet kívánnak nekik és milyen tulajdonságokat. A szemétség sokszor az volt a dologban hogy az édesanya háta mögött zajlott a kísérlet. Aztán életükben többször ilyen-olyan ürüggyel behívták ömnagukról tesztet írni a vizsgáltakat és megállapították hogy 95%-ban beteljesítették a nekik kívánt életet a kisérleti alanyok.
Ezt tudva nagyon fontos hogy mit mondotok a gyereknek az első hat órájában.
Több ezoterikus nézet is azt tartja, hogy a kisbaba első hat órájában még egy végtelen tudattal rendelkező lény egy tehetetlen pici testben. Mindenre emlékszik ami addig vele történt és minden infót elraktároz.
Ezért az első hat órájában a legfontosabb hogy pozitív dolgokat mondjanak nekik. El kell mondani hogy mit kívánsz neki, milyen jó lesz nektek együtt, milyen boldog család lesztek. stb.
Nem szabad olyat mondani hogy jaj de csúnya, ráncos, öreges, olyan mint egy törpe, vagy hogy tiszta üknagyapja (aki mondjuk alkoholista vagy sikertelen életet élt) Ezért olyankor a nehezebb megértő képességű, vagy rosszindulatú rokonokat távol kell tartani a gyerek első hat órájától.
A gyerek első hat órájában egy életprogramot kaphat akarva akaratlanul. Nagy ereje van az apai és anyai áldásnak is. Biztos hallottál már róla hogy az anyai átok milyen erős. Az anyai áldás még annál is erősebb. Az anyáknak fontos hogy akadálytalan élettel áldják meg a gyereket. Az apáknak pedig fontos hogy a jó lehetőségek beáramlásával és a jólét, biztonság, bőség beáramlásával áldják meg a gyereküket.
15-ös vagyok. Kérdésedre válaszolva én a párod helyében valami ilyesmit mondanék:
Elmondanám hogy mennyire vártuk és mennyire szeretjük őt. Elmondanám hogy milyen klassz gyerekkuckót alakítottunk ki a számára, és reméljük hogy jól fogja érezni benne magát.
Elmondanám hogy azt kívánom neki egészséges, ép, boldog , sikeres ember legyen. Minden amire vágyik teljesüljön és akadálytalanul áramoljanak az életébe a jó lehetőségek és a bőség. Olyan dolgokkal foglalkozzon életében amit nagyon szeret és ez számára jólétet és biztonságot hozzon. Boldog gyerekkora legyen, sikeres legyen az oviban és a suliban. Mindig jó barátok és biztonság, harmónia vegye körül.......efféléket.
Amíg a pocakodban lakik te pedig elmondhatod neki hogy könnyü, örömteli, egészséges várandósságot szeretnél. Elmondhatod azt is hogy legyen egészséges, és ha eljön az ideje könnyen beforduljon a szülőcsatornába. Azt is nagyon hasznos elmondani neki hogy könnyű szülést szeretnél és megbeszélheted vele hogy ne okozzatok egymásnak fölösleges fájdalmakat szülés közben.
Jó napot kívánok!
Jegyeket bérleteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!