Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egy 20 éves gyereknek kell...

Egy 20 éves gyereknek kell engedély?

Figyelt kérdés

Amikor a barátomnál akartam aludni 19 évesen, érettségi után a szüleim nem engedték meg, pedig nem voltunk együtt úgy, nem feküdtünk le (1,5 éves kapcsolat).

Máskor mikor már új kapcsolatom volt, eljött hozzám a srác két hétre, és hotelben lakott. Anyuék szigorúan kikötötték, hogy be ne tegyem a lábam a hotelszobába, mert a nyakam kitekerik, ha k*rválkodok. (azaz lefekszünk) Persze belógtam, amit nem tudnak, nem fáj.

Mikor egyetemre jártam, és a barátom eljött hozzám meglátogatni, meg kellett mondani otthon, hogy nem megyek haza koliból, mert nálam lesz hétvégén. Anyu külön megkérdezte, ugye ő hotelben alszik, én meg a koliban. Persze nem így volt (ekkor voltam 20).

Amugy nagyon szófogadó voltam egész gyerekkoromban (bár apám szerint egy neveletlen szajha), nem jártam bulizni, nem ittam, nagyon jól tanultam. 18 évesen volt egy 1,5 éves kapcsolatom, most megint 1,5 éve vagyok együtt a jelenlegi barátommal, tehát nem cserélgetem a pasikat, mint a más a zokniját.

Már nem élek otthon.

Engem neveltek szigorúan a szüleim, vagy ez normális?

2014. nov. 15. 18:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem élsz otthon és így is engedélyt kérsz?
2014. nov. 15. 19:20
 12/18 anonim ***** válasza:
84%
Nem normális. Nagyon nem!
2014. nov. 15. 19:34
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"20 éves gyerek"

Ha te gyerek vagy 20 évesen, akkor igen :)

2014. nov. 15. 19:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már ott probléma van, hogy egy 20 éves gyereknek nevezi magát. Én nem érzem magam annak 20 évesen (lassan 21), de a szüleim sem éreztetik velem, hogy az lennék már rég. Nem 18 éves korom óta, nem az a születésnap volt a választóvonal. Előtte is lehettek önálló döntéseim, gondolataim, ők nem szabályokkal, hanem tanácsokkal irányították az életem. 16 évesen feküdtem le az akkori barátommal először, tudták, elmondhattam. Voltunk orvosnál, stb. A barátomat szerették, rendszeresen járt hozzánk, nálunk is aludt, 21 éves volt akkor, mikor összejöttünk. Tavaly karácsony körül szakítottam vele, utána néhány hónapig szingli voltam, de több vasat tartottam a tűzben egyszerre. A szüleim erről szintén tudtak. Nem akartam kamu indokokat kitalálni, hogy most ide megyek vagy oda, kerek perec megmondtam, hogy pasival leszek. Nem szóltak érte, eszükbe sem jutott, 20 éves voltam. Fél éve pedig egy 37 éves pasival vagyok együtt. Ebbe sem szóltak bele. Szinte minden hétvégén nála vagyok - meg se fordult a fejükben, hogy szállodában kéne aludnom, alap, hogy hozzá megyek, a lakására. Ő is volt már itt, bemutattam itthon, szimpatizálnak vele. A sztorihoz hozzátartozik, hogy a szüleim 60-on felül vannak, mivel kései gyerek vagyok. Előttem már felneveltek több gyereket, de testvéreim elmondása alapján náluk sem volt vasszigor. Nálam pedig már pláne lazult a gyeplő, sokkal tapasztaltabbak voltak a "mit lehet, mit nem" téren. És szemmel láthatóan jól csinálták, mert feltétel nélkül megbízom bennük, tudom, hogy bármit elmondhatok nekik és bármiben számíthatok rájuk. Szerencsére baromi nyitottak és jófejek, így a fentebb látható példa alapján a szex sem számított nálunk tabunak soha itthon.
2014. nov. 15. 19:41
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Szülőként: teljesen abmormális, és én nem is tűrtem az efféle próbálkozásokat anno.
2014. nov. 15. 19:46
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
túl szigorúak voltak, te pedig azt tetted, amit a fiatalok ilyenkor szoktak, szexeltél a hátuk mögött, nincs ezzel semmi gond, meg már úgysem ez a helyzet, hiszen külön laksz.
2014. nov. 15. 19:55
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Már 21 éves vagy semmi beleszólásuk a szülőknek esetleg tanácsot adhatnak. Én ezen nagyon meg döbbentem ez teljesen abnormális.
2014. nov. 15. 22:01
 18/18 anonim ***** válasza:

Számomra normális, mert nálunk is ilyesmi van. De amúgy nem az. 4 éve vagyok együtt a barátommal és nem aludhat a szobámban a matracon (ágyon nem is férünk el..), erről ennyit.

20L

2014. nov. 16. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!