Apám barátja/üzlettársa. Szerintetek elmondhatom anyának? Vagy ez egy szülőt nagyon lesújtana?
16 éves koromban megismerkedtem apa egyik barátjával, vagy üzlettársával. Igazából ez leginkább olyan érdekbarátság, vagy nem tudom. Ő ugrasztja apát, ha kell neki valami. Eléggé közel kerültem hozzá és ezzel kapcsolatban nem érdekelnek a vélemények, hogy kihasznált, naiv és buta voltam, stb. Nem így történt.
Viszont úgy néz ki, hogy közel 4 év után mindennek vége közöttünk az én hülyeségem miatt. Emiatt kicsit megváltoztam mostanában és ez feltűnt anyukámnak is, ezért mikor ma is együtt ebédeltünk, elkezdett kérdezősködni és én tagadtam mindent... De gondolom sejti, hogy valami gond van.
Viszont nem tudom, hogy 4 évnyi titkolózásba hogyan kellene beavatnom, amikor ezalatt az idő alatt elég sokat füllentettem nekik emiatt a kapcsolat miatt.
Szerintetek bízhatok anyában? Esetleg jobb lenne nem elmondani?
Jó lenne, ha tudna mindenről, de félek az első reakciójától és a véleményétől.
Együtt voltunk. Egy pár voltunk... Talán egyszer újra azok leszünk, de ebben nem vagyok biztos.
Apának semmit nem akarok ebből elmondani.
De anyával jó lenne végre őszintén beszélgetni, mert az utóbbi időben ez nem nagyon jött össze.
Attól függ, hány éves a pasi. Ha a szüleiddel egy korú, akkor lehet, hogy utólag már nem vallanám be. Ha hozzád áll közelebb korban, akkor inkább elmondanám.
Amúgy is, ha te megkönnyebbülsz tőle, jó a lelkednek, akkor (lehet önző dolog, de akkor is) elmondanám. Nem lesz boldog, készülj fel. De mivel az anyukád, talán támogatni fog. Mondd el neki azt is, hogy nagyon bánt, hogy félrevezetted eddig, és ez neked is fáj, tudod, hogy hiba volt, de reméled meg tud majd még bízni benned. Hajrá.
És Te mit szeretnél? Ha nem félnél attól, hogy megrendül a bizalma benned, akkor mit tennél szíved szerint? Gondolom, elmondanád.
Nem mondom azt, hogy kötelező megtenned, azt sem, hogy nem. Ez a te döntésed, és te viseled a következményeit, de inkább tőled tudják meg, mint másoktól (duplán) utólag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!