Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám megőrült! Azt hiszi,...

Anyám megőrült! Azt hiszi, hogy koplalok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Először is: tudom, hogy sokakat bántalmaznak, lelki terrorban tartanak, elüldöznek otthonról a szülők és hogy ahhoz képest az én bajom egy lepkefing, de nekem számít, mégha ez most marhára önzőn is hangzik. Arról van szó, hogy én egy kicsit vékony, még bőven fejlődő szervezet (kamaszkor-kiskamaszkor határán alló) lány volnék. Tegnap este nagyon nem voltam éhes és kicsit rosszul is voltam előtte, így hát kihagytam a vacsorát. Ma reggel sem voltam/vagyok éhes, viszont eszeveszettül fájt a gyomrom (reflux, ami az idegességtől jött ki. A család úgy tudja, hogy az iskola miatt van, de valójában szerintem őmiattuk). Lementem, hogy akkor én most ezt elmondom anyának, hátha tud mondani valamit, hogy mit egyek. Reakció: mióta koplalsz kislányom?! Teljesen nekem támadt, igaz, hogy csak két rövid mondat erejéig, de nekem már ez is sok. Mondtam neki - az én hibám, hogy mivel ez már nem első alkalom, ezért dühös hangnemben válaszoltam -, hogy nem koplalok, eszek rendesen, csak tegnap hagytam ki a vacsorát. Teljesen belelendültem, és erre mondott valamit, amit nem hallottam csak annyit, hogy "...be", talán azt értettem, hogy zárd be, vagy nem tudom. Az már egy másik téma, hogy néha tényleg nem értem, mit beszélnek hozzám, de abból is mindig csak én jövök ki rosszul. Szóval visszakérdeztem, hogy "Mit?" válasz: "A szádat." Innen leesett, hogy azt mondta, "Fogd be." Jó... de nem is ez az első teljesen ilyen eset. Anya mondta még, hogy teljesen be van esve a hasam. Erre azt feleltem, hogy dehogy van beesve (nem láttam, csak úgy mondtam, mert nem éreztem annak), sajnos azt is mondtam még, hogy legfeljebb csak felpuffadva szokott lenni egy kicsit, de azt gyakran. Ja, azt kihagytam, hogy ezután mondta azt, hogy fogjam be. Nem értem... miért nem hisz nekem? Soha nem hisz nekem, bármit mondok, mindig tévedek, sosincs igazam és mindig hülye vagyok. Miért? Már rég nem is akarok vele normális viszonyt ápolni, mert kényelmetlen lenne. Mit tegyek, hogy elhiggye, nem akarok vékonyabb lenni? Vagy hogy ne stresszeljen annyit a folyton szidó hangnemével, csakúgy mint apám? Persze vannak pillanatok/órák, néha-napján napok, amikor normális és boldog vagyok velük, de ez ritka. És nem csak velem ilyenek, nagyobb öcsémnek sem hisznek el szinte soha semmit, csak annyi a különbség, hogy ő válaszolhat nekik hisztis hangnemben, csak mostanában kezdték el szidni emiatt. Kérlek segítsetek! És bocsánat, ha kicsit zavaros lett.

2014. okt. 31. 10:13
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Elég buta nő az anyád. Nem tudok tanácsolni semmit, mert csak ő tudna változni. Nem is voltak kamaszkoromban ilyen problémáim és én sem koplaltam... De tudom milyen, amikor rá akarják húzni az emberre, hogy márpedig igen. Nekem annyiban volt könnyebb, hogy anyukám tudta hogy nem koplalok. Az idegesség kihozhat ilyen gyomorproblémákat, de merőben más a fogyni akarás és koplalás. Nagyon sok a tudatlan ember és a jelek szerint anyukád is közéjük tartozik. Nem tudom hány éves vagy, de ha annyira rossz a helyzet, akkor bírd ki ezt a pár évet, aztán munka mellett is tanulhatsz távol tőlük. A szülők nem igazán változnak.
2014. okt. 31. 10:22
 2/8 anonim ***** válasza:
Nekem*
2014. okt. 31. 10:23
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, csak ezt el akartam kerülni... anyám okos, a magam módján szeretem (érzelmi analfabéta vagyok, minimálisan kiscsaládon belül szerintem mindenkinél előfordult). Én is így vagyok... még öt év a gimiből, aztán már találkoztam egy szimpatikus egyetemmel, de nem hagyhatom itt a családot, olyan lennék majdnem, mint a tékozló fiú, meg hát lelketlen dolog lenne tőlem. De nem akarok majd itt élni. Azért remélem tudok csinálni majd valamit, mindenesetre tényleg köszi a választ!
2014. okt. 31. 10:29
 4/8 anonim válasza:

Annak ellenére, hogy nem koplalsz nem ártana elmenni az orvoshoz ezzel a problémával. Nem valami jó jel, ha fel van puffadva a hasad.

Ez a reflux milyen gyakran szokott előjönni?

2014. okt. 31. 10:40
 5/8 A kérdező kommentje:

Orvos nem mondta, hogy fel lenne, csak néha úgy érzem, hogy kicsit ki van... hát, olyan, mintha kitolnám egy kicsit és anyának még nem tűnt fel, lehet, hogy csak én reaqgálom túl, nem lepődnék meg rajta.

Naponta-kétnaponta legalább fáj, de ezzel voltunk már orvosnál, gyógyszer mellett kábé elmúlik, de nem teljesen.

2014. okt. 31. 10:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

gondolom 13-14 eves lehetsz.... Anyukad azert mondta hogy "koplalsz" mert fejlodesben vagy,ilyenkor kell enni,nm szabad koplalni,csak felt.. nekem is van olyan hogy nem vagyok ehes reggel es nem eszek... De ha nem eszek az a baj ha kicsit tobbet eszem az a baj pedig 18 vagyok :D

Neki is van,es volt biztos hogy nem ehes es nem eszik vacsorat,vagy reggelit.. mindenkinel elofordul,de viszont ne fekudj le teljesen vacsi nelkul,legalabb egy almat,vagy valami konnyebbet egyel... Anyukad helyeben inkabb aggodnek hogy miert nem eszel,tan beteg vagy,vagy influenza?!........ jajj sok szulo megvan mostansag bolondulva eskuszom

2014. okt. 31. 11:10
 7/8 A kérdező kommentje:
Neked kis köszönöm a választ (-: igen. Ezentúl majd figyelek rá és megpróbálom úgy szedni a tányérra a kaját, hogy a kevés soknak tűnjön és akkor majd repetázok és a normális mennyiségű adagot mindig normálisnak fogja venni.
2014. okt. 31. 11:34
 8/8 anonim ***** válasza:

Szedd ki a tányérra az étel mennyiségét, jól oszlasd, terítsd el, hogy soknak látszódjon. Szerezz csokis vagy akármilyen üres papírt és dobd abba a kukába ahol anyukád látja, és ha megkérdezi, mond h te etted meg.

Mond h nem vagy éhes, mert már ettél a suliban, büfében, menzán stb.

De remélem tényleg nem vagy vagy leszel anorexiás, mert akkor anyud kiakadása jogos. Próbálj meg azért enni valamit, lehet h attól fáj a gyomrod hogy tényleg éhes vagy.

2014. nov. 1. 21:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!