Miért nem engedik, hogy elköltözzek?
20 éves vagyok és dolgozok (jó nem a legjobb munka, de fix és korrekt a fizetés).
A szüleim viszont nen akarják, hogy költözzek, szerintük el kellene végeznem valamilyen szakmát. Ez ok, tervbe is van, de egyedül is tudok dönteni.
Hadjam a francba azt amit mondanak és menjek, ezzek kockáztatva a balhét és a kitagadást vagy maradjak?
Kedves szülők, nektek mi a véleményetek?
Amit én tapasztaltam a környezetemben:
1. Voltak osztálytársaim, akik középsuli után rögtön mentek albérletbe, hisz ők felnőttek. Tanulni nem tanultak, mostanra a többség visszacuccolt a szülőkhöz.
2. Akik később röppentek ki (én pl. 25 évesen), mert tanultak. Ők többnyire a saját lakásukban laknak (nekem is saját lakásom van, hitel nélkül és nem függök senkitől anyagilag).
3. Illetve voltak akik össze "táncikálták" a külön életre valót.
Azt nem hiszem, hogy kitagadnának mert elköltözöl, de gondold át alaposan, hogy nem járnál-e jobban, ha pár évet még lehúznál otthon.
33/N
Én mint szülő azért nem szeretném hogy elköltözzön a gyerekem mert amíg lehet tényleg tanuljon. Itthon biztosítva van a lakhatása, főzök mosok rá stb.
Ha egyedül élnél fizetned kellene az albérletet, a rezsit, a napi kajádat. + mindig vannak nem várt extra kiadások is. Ezzel számoltál?
Egy keresetből elég nehéz így megélni. Gondolom féltenek és nem akarják hogy nélkülözz.
Köszi a válaszokat. Nem vagyok túl jóban a szüleimmel, nem is rossz...inkább semleges. Ők a hugomat szeretik, én meg vagyok.
Családot nem szeretnél, csak magamat kellene eltartanom és ahogy számoltam kijönnék a fizubol (100-120 ezret keresel, túlórátol és kiküldetési díjtol függ).
De a továbbtanuláshoz már lehet, hogy nem lenne elég...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!