Kinek van igaza? Apukámnak, vagy nekem? A barátom fizetéséről van szó.
2 éve vagyunk együtt a barátommal, aki részmunkaidőben dolgozik az egyetem mellett. Apukám a minap megkérdezte, hogy pontosan mennyit keres ezzel a barátom. Azt mondtam neki, ez az ő magánügye, ő sem örülne, ha elmondanám az ő és anyukám fizetését a barátomnak. Erre azt reagálta, joga van tudni pontosan, milyenek a barátom anyagi körülményei (otthon él egyébként a szüleivel, annyit tud apukám is, hogy a munkával nem sokat keres), mivel lehet, hogy neadjisten egyszer egy család leszünk,és ráadásul én most még hozzájuk (apukámhoz, a családomhoz) jobban kötődöm, mint a barátomhoz....szóval ezért van erre neki nagyobb joga, mint a barátomnak tudni pl az övét. Ez nem kíváncsiság, ez teljesen jogos kérdés szerinte.
Mondtam neki, hogy ilyen erővel a barátom szüleinek a fizetését is tudnia kellene, mert annak sokkal nagyobb hatása van a barátomra. Azt válaszolta, igen, majd egyszer azt is jó lenne tudni.
Közben meg ő hülyét kapna, ha anyukám és az ő fizetését elmondanám a pasimnak...Ráadásul ilyen alapon a barátom szüleinek is tudniuk kéne nekem pl mennyi zsebpénzt adnak szüleim, stb..
Na mindegy, azt mondta, milyen hálátlan vagyok, pedig ők mennyi pénzt költöttek rám, hogy támogatnak, ismeri ő az ilyen fajta embereket, a végén még a saját fizetésemet sem fogom elmondani neki... Erről szó sincs, csak úgy érzem, hogy a barátom fizetése, amíg még nem vagyunk egy család/nem élünk együtt, nem igazán tartozik rá, minimum megkérdezném a barátomat, elmondhatom-e a szüleimnek mennyit keres.. Számomra ez kicsit álszent viselkedés, bár ő azzal indokolta a dolgot, mint ahogyan írtam, hogy hozzájuk még jobban kötődöm, mint a barátomhoz, ezért nekik jobban van joguk ilyen dolgokat tudni.
Hmm :/ Jól össze is vesztem vele ezen, meglepődtem, hogy így gondolja.
Sajnálom, hogy hosszú lett, tele szóismétlésekkel, de csak így tudtam most kifejezni magam.
Szóval, szerintetek kinek volt igaza? :)
a barátom és én 20/F
(apukám 48/F :D:D)
Amig nem kertek toluk penzt (marpedig huszevesen mar nem illene), addig nincs hozza kozuk.
Ha tamogatni fog teged/titeket, akkor viszont van.
"ha ők támogatnak akkor is, ha már együtt lakok valakivel, tudnik lell majd, hogy alapból mennyiből gazdálkodunk, mennyit adjanak még."
Hát tudod, a felnőttek ezt úgy csinálják, hogy akkor állnak meg bútoroznak össze valakivel, ha képesek megteremteni az ehhez szükséges feltételeket.
A más fizetéséhez meg senkinek semmi köze.
10es, akkor ha pl a barátomnak nem lesz munkája, akkor majd lehet, hogy tudnak többet adni, mer nagyon rossz anyagi helyzetben leszünk. vagy ha a barátom rengeteget keres, akkor megpróbálnak ők is arányosan adni, hogy ne a barátom tartson ki.
11es, "20 évesen nem kéne szülőktől pénzt kérni.." mint írtam, orvosira járok, ahol ha normálisan akarok teljesíteni, nem tudok mellette dolgozni. menjek el pr.stinak, vagy mi? :D a szüleim vállalták, hogy felnevelnek, és amíg tanulok, eltartanak. ezért hálás is vagyok nekik
az en csaladom is kerdezgeti allandoan hogy mennyit keres a volgenyem........... elmondom nekik,de amugy bunkosag megkerdezni... nem szenvedek hianyt semmiben,o sem akkor meg?!.. en sem kerdezgetem anyamekat hogy mennyit keresnek.. nagyjabol tudom mert tudom mennyi a szamla,cigi,gyogyszer,az osszes kiadas..
Amugy neked van igazad,amig nem eltek egyutt addig ne kerdezgesse ( utanna se nagyon.....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!