Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kinek van igaza? Apukámnak,...

Kinek van igaza? Apukámnak, vagy nekem? A barátom fizetéséről van szó.

Figyelt kérdés

2 éve vagyunk együtt a barátommal, aki részmunkaidőben dolgozik az egyetem mellett. Apukám a minap megkérdezte, hogy pontosan mennyit keres ezzel a barátom. Azt mondtam neki, ez az ő magánügye, ő sem örülne, ha elmondanám az ő és anyukám fizetését a barátomnak. Erre azt reagálta, joga van tudni pontosan, milyenek a barátom anyagi körülményei (otthon él egyébként a szüleivel, annyit tud apukám is, hogy a munkával nem sokat keres), mivel lehet, hogy neadjisten egyszer egy család leszünk,és ráadásul én most még hozzájuk (apukámhoz, a családomhoz) jobban kötődöm, mint a barátomhoz....szóval ezért van erre neki nagyobb joga, mint a barátomnak tudni pl az övét. Ez nem kíváncsiság, ez teljesen jogos kérdés szerinte.

Mondtam neki, hogy ilyen erővel a barátom szüleinek a fizetését is tudnia kellene, mert annak sokkal nagyobb hatása van a barátomra. Azt válaszolta, igen, majd egyszer azt is jó lenne tudni.

Közben meg ő hülyét kapna, ha anyukám és az ő fizetését elmondanám a pasimnak...Ráadásul ilyen alapon a barátom szüleinek is tudniuk kéne nekem pl mennyi zsebpénzt adnak szüleim, stb..

Na mindegy, azt mondta, milyen hálátlan vagyok, pedig ők mennyi pénzt költöttek rám, hogy támogatnak, ismeri ő az ilyen fajta embereket, a végén még a saját fizetésemet sem fogom elmondani neki... Erről szó sincs, csak úgy érzem, hogy a barátom fizetése, amíg még nem vagyunk egy család/nem élünk együtt, nem igazán tartozik rá, minimum megkérdezném a barátomat, elmondhatom-e a szüleimnek mennyit keres.. Számomra ez kicsit álszent viselkedés, bár ő azzal indokolta a dolgot, mint ahogyan írtam, hogy hozzájuk még jobban kötődöm, mint a barátomhoz, ezért nekik jobban van joguk ilyen dolgokat tudni.

Hmm :/ Jól össze is vesztem vele ezen, meglepődtem, hogy így gondolja.

Sajnálom, hogy hosszú lett, tele szóismétlésekkel, de csak így tudtam most kifejezni magam.

Szóval, szerintetek kinek volt igaza? :)

a barátom és én 20/F

(apukám 48/F :D:D)

2014. szept. 30. 17:13
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
0%

Amig nem kertek toluk penzt (marpedig huszevesen mar nem illene), addig nincs hozza kozuk.

Ha tamogatni fog teged/titeket, akkor viszont van.

2014. szept. 30. 17:31
 12/21 anonim ***** válasza:
90%

"ha ők támogatnak akkor is, ha már együtt lakok valakivel, tudnik lell majd, hogy alapból mennyiből gazdálkodunk, mennyit adjanak még."

Hát tudod, a felnőttek ezt úgy csinálják, hogy akkor állnak meg bútoroznak össze valakivel, ha képesek megteremteni az ehhez szükséges feltételeket.

A más fizetéséhez meg senkinek semmi köze.

2014. szept. 30. 17:34
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Apukádnak ehhez semmi köze. Még ha olyan baromi kíváncsi is, hogy arrogánsan előad itt mindenféle indokot, akkor sem. A világon semmi.
2014. szept. 30. 17:35
 14/21 A kérdező kommentje:

10es, akkor ha pl a barátomnak nem lesz munkája, akkor majd lehet, hogy tudnak többet adni, mer nagyon rossz anyagi helyzetben leszünk. vagy ha a barátom rengeteget keres, akkor megpróbálnak ők is arányosan adni, hogy ne a barátom tartson ki.

11es, "20 évesen nem kéne szülőktől pénzt kérni.." mint írtam, orvosira járok, ahol ha normálisan akarok teljesíteni, nem tudok mellette dolgozni. menjek el pr.stinak, vagy mi? :D a szüleim vállalták, hogy felnevelnek, és amíg tanulok, eltartanak. ezért hálás is vagyok nekik

2014. szept. 30. 17:36
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
apukádnak tényleg semmi köze hozzá, neked van igazad. Én tudok sok olyat hogy az apjának a fia nemmondja el mennyit keres még is nagyon jó viszonban vannak, rendszeresen találkoznak stb. Ez magán ügy ki mennyit keres, ha valaki akarja elmondja ha nem akkor nem.
2014. szept. 30. 17:37
 16/21 A kérdező kommentje:
12es, ők is kifejezték, hogy nem örülnének, ha minimum 25 éves koromig otthon laknék. sajnos máshogy nem nagyon tudom megoldani, hogy megfelelő anyagi körülményeim legyenek addig, nyári diákmeló nem sokra elég.
2014. szept. 30. 17:38
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Apukádnak semmi köze hozzá. Egyértelműen neked van igazad.
2014. szept. 30. 17:39
 18/21 viktorvarga ***** válasza:
üljetek össze és mindenki vallja be mennyi pénzevan:)apádis,a faszidis,apád apja is...
2014. szept. 30. 20:14
 19/21 anonim ***** válasza:
Ja, tehát ha a barátod épp nem lesz munkája, akkor tartsanak el mindkettőtöket?
2014. szept. 30. 20:38
 20/21 anonim ***** válasza:

az en csaladom is kerdezgeti allandoan hogy mennyit keres a volgenyem........... elmondom nekik,de amugy bunkosag megkerdezni... nem szenvedek hianyt semmiben,o sem akkor meg?!.. en sem kerdezgetem anyamekat hogy mennyit keresnek.. nagyjabol tudom mert tudom mennyi a szamla,cigi,gyogyszer,az osszes kiadas..

Amugy neked van igazad,amig nem eltek egyutt addig ne kerdezgesse ( utanna se nagyon.....)

2014. okt. 1. 00:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!