Gondolj csak bele: fordított szituációban, milyen érzés lenne, ha meghalna a gyermeked, mert senkitől sem kaphatna új, egészséges szervet?
Az a vallás, amelyik tiltja, hogy - közvetve - életet ments, na az no comment, agyhalottak hitgyülije...
2014. szept. 24. 14:52
12/23 anonim válasza:
Soha ne kerüljek ilyen helyzetbe de ha arról lenne szó, akkor igen.
Nagykorúaknál van az, hogy automatikusan felhasználják a szerveket (nagyon kevés az olyan ami felhasználható), kiskorúak esetében a szülő dönt.
2014. szept. 24. 14:57
13/23 anonim válasza:
Igen, bár még csak tervbe van és sose kerüljek ilyen helyzetbe,de úgy lenne számomra természetes mert ha mi is kerülhetünk a másik oldalra hogy szerv kell sürgősen. Viszont szemét nem engedném , de még magamét se egyszerűen ez már túl sok még belegondolva is és nem vallási okokból mondom. Tehát csak belső szervi átültetést engedélyeznék.
2014. szept. 24. 15:22
14/23 anonim válasza:
Én írtam, hogy anyukánkat megkérdezték, hogy felajánlja e a tesóm szerveit.
Ő már nagykorú 28 éves volt, amikor meghalt. De mint írtam, nem tartom kizártnak, hogy pusztán kegyeleti okokból kérdezték meg.
2014. szept. 24. 15:26
15/23 anonim válasza:
Szeretteimet nem a testük, főleg nem a belső szerveik miatt szeretem. Ha tényleg nincs mód a megmentésére, de mást még megmenthetnek akkor természetesen igen, és a sajátomat is hasonló helyzetben. Ha egyszer már halott vagyok akkor nekem nem kell.
2014. szept. 24. 15:33
16/23 anonim válasza:
A józan ész azt mondja ne az enyészeté legyen,ha más-mások élhetnek vele.Nem tudjuk azt a helyzetet,de ne is tudjuk meg SOHA.Nem rég volt egy műsor amiben pont a donor fel ajánlásokkal foglalkoztak.Kevesen ajánlják fel,de a kórházak sincsenek felkészülve,se tím csapat hozzá,sok adminisztrációs munka és inkább hagyják a fenébe.Ami nálam kiverte a bíztositékot egy 18éves fiatal lány élete egy papon múlott.Az orvosok, ápolok is elkeseredtek,mert a szent fazék lebeszélte a leendő donor hozzá tartozóít bele egyezzenek a felajánlásba.Nos,azt hiszem megforgattam volna az imakönyvét a szemeibe
2014. szept. 24. 17:12
17/23 anonim válasza:
Remélem soha nem kerülök olyan helyzetbe hogy erről döntsek, de számomra természetes hogy felajánlanám. Ha ezzel megmentem mások gyermekének az életét, és más családokat megkímélek egy ekkora tragédiától, akkor nem teljesen hiába halt meg a gyermekem.
2014. szept. 24. 17:30
18/23 anonim válasza:
Mindig megkérdezzük a hozzátartozókat, annak ellenére, hogy törvény adta jogunk lenne enélkül is a szervkivétel.
Én annyi szomorú sorsú, beteg fiatalt láttam szerv hiányában meghalni, hogy igen, én gondolkodás nélkül igent mondanék.
2014. szept. 24. 18:37
19/23 anonim válasza:
igen
2014. szept. 24. 19:23
20/23 anonim válasza:
Igen, ez nem is kérdés. Ő már nem tud vele mit kezdeni, de az, aki megkapja, annak ez egy Második Esély az életre. (A kérdés nekem nagyon jókor jött: 10 perce láttam a Szívedbe zárva (Return to me) c. filmet.)
Ha elhamvasztom, vagy eltemetem a szerveivel együtt, akkor 4-5 életet temethetek esetleg mellé - olyan gyerekeket, akiket meg lehetne menteni, és akik ostoba, hamis érzelgősség miatt nem kapnak szervet.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!