Szulokent, benne lennel ebben az "alkuban"?
A helyzet a kovetkezo: 19 eves vagyok, ebben a honapban sikerult elkezdenem dolgozni, aranylag jol fizet. Mivel szeretnek idovel autot venni, szeretnek ra minel tobb penzt felretenni havonta. En ugy gondoltam hogy a fizetesembol adok le itthonra, rezsibe penzt, a tobbit meg felretennem, ugy h minden honapban egy fix osszeget tennek felre. Erre ma anyam bevagja h nem, mert o szepen el akarja osztani a rezsit 3ba meg kaja nekem... Amiket o szamolgat, azzal az erovel mar siman alberletbe elhuzhatnek, es meg fuggetlen is volnek.
Nem ertem miert nem lehet megengedni h eloszor ki tudjam gyujteni a kocsi arat ... Adnek en ugy is rezsibe pedig csak nem annyit amire o gondolt ...
"Nem ertem miert nem lehet megengedni h eloszor ki tudjam gyujteni a kocsi arat"
Meg lehetne, de ő nem akarja. Vagy maradsz az ő feltételei szerint, vagy elköltözöl. Felnőtt vagy, a döntés a tied.
Szerintem elég gáz, hogy épphogy elkezdenél dolgozni, már 3 felé akarja osztani az anyukád a költségeket... Szerintem egy egyáltalán nem normális dolog.
Az én párom 23 éves, 4 éve dolgozik, de nem várnak el a szülei tőle többet, mint havonta egy tizest... vagy ha olyan kiadás van, akkor megkérdezik, hogy be tud e szállni, tud e segíteni nekik egy kicsit. De nem az, hogy el van döntve, hogy /fő-re kinek mennyit kell(!) fizetnie...
Szerintem ez gáz. Én elköltöznék a helyedbe.
Jó, kissé túlzás volt a költözés mert az is csak akkor oldódna meg ha legalább ketten mennénk egybe, úgy kijönnének a költségek.
Épp ez az hogy itt az oldalon nem egy olyan gyereket-szülőt olvastam hogy simán megengedi ilyen helyzetben a gyermekének hogy tegyen félre, mivel nem butaságokra költi a pénzt és ez igy korrekt.
Főképp hogy én is adnék a rezsibe, nem is úgy gondoltam hogy nem adok. De jó hogy ne tegyem már le az egész fizetésemet... Azért dolgozok mert szükségem van gyűjteni a pénzt, nem hogy az egészet leadjam szinte. Mert ha leadnám neki a negyedét most (téli hónapokban fűtés miatt dupláját) plusz még az én szükségleteimet finanszirozzam maganak, meg amikor szükség van rá ruházat, meg még akkor alapszinten szórakozás, ugyanott lennék hogy elmegyek albérletbe egy haverral és az egész havi keresetem elmegy. És ezt már tök reálisan számoltam.
Amúgy nem költöznék el ez épp a lényeg, szeretném ha megengedné hogy kitudjam gyűjteni a kocsi árát.
"Azért dolgozok mert szükségem van gyűjteni a pénzt"
Ja, én meg azt hittem, hogy azért, mert az a normális, hogy ha valaki már nem tanul, akkor elmegy dolgozni.
Vannak szülők, akik akkor is támogatják a gyereküket, amikor az már önálló jövedelemmel rendelkezik, és vannak, akik nem. Sőt olyanok is, akik egyszerűen kiteszik otthonról, boldoguljon maga.
Nem lennék benne.
Nagyon nehéz az első fizetéseket beosztani, és nem csodálom, hogy így sietteted az autódat. De az általad alkunak nevezett dolog azt jelentené, hogy miközben kereső felnőtt lettél, valójában nem tartod el magadat és úgy gyűjtesz valamire, amit szeretnél.
Tehát úgy korrekt, hogy a közös kiadások harmadát állod, és a fölötte lévőből spórolsz. Így megtanulod, hogy ha valamit szeretnél hosszabb távra,akkor a mostani egyéb lehetséges kiadásaidból faraghatsz le valamennyit, hogy jobban nőjön a kocsira félretett pénzed.
Az "alku" szerint anyuék pénzét forgatod be az autódba, mert a saját kiadásaidon nem spórolsz, hanem részben velük fizetteted ki az autót. Még ha egy kicsit áttételesen is.
Első pedig mindig az alap megélhetés kell legyen, csak azután jöhet bármi más.
Üdv. a felnőtt életben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!