Néha úgy érzem, anya teljesen rám telepszik, és igazságtalanok az "elvei". Hogy vehetném rá, hogy kicsit legyen lazább?
Anyának elég szigorú elvei vannak gyereknevelés terén. Nekem pl csak úgy lehet facebookom, hogy csak ő tudja a jelszót, és akkor mehetek be, ha ő beenged. Most nyárra megadta a jelszót, de ő is tudja, és csak azért kaptam meg, hogy neki segítsek az oldalára posztolni. Nem is merek ott levelezni, inkább máshol beszélgetek a barátaimmal.
Most megyek majd 10.-be, de nagyon utálom az osztályom. Iskolát akartam váltani, de anya azt sem hagyta, mert szerinte ha itt utálnak, máshol is megutálnának. Eleve nem ebbe a suliba akartam jönni, hanem egy sokkal komolyabb iskolába, de anya azt sem hagyta, mert szerinte elkallódnék. Ezt a kérdést én írtam ki még tavasszal:
http://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__tanarok-iskolatarsak_..
Pl azt mondta, hogy amíg az "anyja neve" rovatba az ő nevét írom papírokon, addig nem ülhetek motorra. Visszakérdeztem, hogy ha külföldön élek majd, és nagykorú leszek sem? Ő azt mondta, hogy nem, mert onnantól kezdve nem is kell akkor hazajönni, mert az ő gyereke nem motorozik.
Pár éve olvasgatta az iwiw levelezésemet. Amikor megtudta, hogy van tumblr-m, egyből tudni akarta az email címem és jelszavam oda is, és utána egy hónapig kétnaponta téma volt, hogy miért nem mondom meg legalább a címét.
Nem merek vele beszélgetni a barátaimról, mert ha összeveszek az egyikkel, és elmondom neki, mert azt hiszem hogy segít majd, megutálja őket. És ha kibékülök azzal a barátommal, utána ő ugyanúgy elítéli és utálja, csak mert egyszer összevesztünk.
Nagyon szeretem anyát, de néha nagyon nehéz vele. Apa 4 és fél éve külföldön dolgozik, ezért anya úgy gondolja, hogy neki több joga van dönteni felettem és az öcsém felett, mint apunak.
Néha úgy érzem, nem bírom tovább az "elveit". Mit csináljak velük?
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!