Hogyan értessem meg vele?
Édesapám nem rég tudta meg rólam, hogy a saját nememhez vonzódok. Legszívesebben azt kívántam volna, hogy közölje, hogy látni se akar, de ehelyett inkább "segíteni" akart. Leültem vele beszélgetni, ő elmondta, hogy felkeresett egy orvost, hogy mit lehet tenni ezzel kapcsolatban. Mármint hogy hogy lehet hozzáállni. Az első beszélgetésünkön egyetlen szót sem tudtam szólni, amikor másodjára futnánk neki inkább úgy mennék oda, hogy tudok is valamit mondani. Igen, lehet nem az én nézeteim a helyesek, de én ezeket gondolom helyesnek, és én így érzem jól magam. Szerinte ez egy betegség, valami trauma vezetett ide, vagy mert kirekesztve éreztem magam stb. Az igazság az, hogy semmi ilyenről nincs szó - Megjegyzem, nem is értem, hogy egy trauma miatt hogy juthat az ember arra az elhatározásra, hogy az eddigi nem helyett a másikat szereti -
Az ördögi kör az egészben az, hogy neki is megvannak a nézetei, és ő azt gondolja (fogja gondolni) az enyéimről hogy "Na akkor ebből meg ebből kell kigyógyítani a fiamat" és nekem is megvannak a saját nézeteim, és eddig minden amit mondott az szimplán nem tudott érdekelni, és nem tudtam az érveit / eddigi tudását elfogadni
Valami olyat szeretnék neki mondani, amivel megértetem vele az egészet. Hogy ez fix, nem fog változni ( még akkor is ezt akarom megértetni vele, ha esetleg változna, mert a jelenben ez van, és ezt kell elfogadni, a jövő meg ígyis - úgyis még képlékeny )
Kérlek, értelmes válaszokat. Tudom, hogy egy meleg kérdésre nehéz nem homofób módon válaszolni, és ezeket is el fogom olvasni, mert általában kikerülhetetlenek. De nagyon remélem, hogy fog érkezni értelmes válasz, amit előre is köszönök! (17F)
"Valami olyat szeretnék neki mondani, amivel megértetem vele az egészet. Hogy ez fix, nem fog változni"
Szerintem felesleges rébuszokban beszélni neki, inkább mondd meg kerek-perec, hogy neked azzal segít a legtöbbet, ha elfogad így, ahogy vagy, mert ezen változtatni úgy sem tud sem ő, sem orvos, sem senki más.
Egyebek mellett én megkérdezném tőle, hogy az ő helyzetében lehetne-e olyan trauma - ha igen, milyen-, ami által azontúl arra késztetné, hogy a saját neméhez vonzódjon. Ha tőled az észérvek nem, talán majd az orvos észhez téríti.
"Tudom, hogy egy meleg kérdésre nehéz nem homofób módon válaszolni"
Szerintem csak annak nehéz, akiben nincsen annyi érzelmi intelligencia, hogy egy másik ember helyzetébe bele tudja magát képzelni.
Én viszonylag fiatalon úgy raktam a helyére a fejemben a különböző szexuális orientációk kérdését, hogy egyszerűen belegondoltam, hogy egy homoszexuális férfi vagy egy leszbikus nő nyilván ugyanolyan erős szexuális vonzalmat érez a saját neme iránt, mint amit én érzek heteroszexuális nőként a férfiak iránt, és ilyen értelemben ugyanolyan hidegen hagyja egy ellenkező nemű ember, mint engem egy velem azonos nemű.
Ha én nem tudnám elfogadni mások homoszexuális beállítottságát, vagy bárkit elítélnék az ilyen vonzalma és ilyen kapcsolatai miatt, akkor azt annyira érezném részemről ésszerűnek, empatikusnak, helyesnek és igazságosnak, mintha tőlem várná bárki azt, hogy ezentúl a férfiak helyett a nőkhöz vonzódjak, és a férfiak helyett nőkkel létesítsek szexuális kapcsolatot.
Nekem nem menne.
Szívesen válaszolok a konkrét kérdésedre is, de előtte megkérdezhetem tőled, hogy kisgyerek korodtól fogva mostanáig milyen volt a kapcsolatod édesapáddal?
"Hogy ez fix, nem fog változni..."
Erre azért ne vegyél mérget. A nemi identitás végleges kialakulását 24 éves korra teszik az okosok. Szóval van még egy pár éved, mint ahogy apudnak is.
Nézettesd meg vele ezt!Nekem sokat segített az egész előbújásban a meleg szemmel vlog,de nekem is nehezen ment elfogadtatni a családdal!
Ha van kedved,/kérdésed,írj privit!
16/meleg f
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!