Emília, Olívia, Natasa ezek közül melyik tetszik nektek a legobban?
Ha van valami szép lány nevetek ne tartsátok vissza :D
Csak annyi a kikötés,hogy hosszabb keresztnév legyen,mert a vezetéknév csak 2 szótagos. és ne legyen extrém ritka ,nem szeretnék kiszúrni a gyerekkel.
Ezek közül az Emilia tetszik, és gondolkozom is, hogy majd esetleg adjam-e a gyerekemnek. A többi nem tetszik.
Kedvenc lánynevem egyébként az Annamária. Általában a hosszabb nevek tetszenek. Amik szerintem még szépek: Anasztázia, Júlia, Antónia, Boglárka
Érdemes végigmenni az MTA által engedélyezett neveken egy pár óra alatt, és vétójoggal rendelkeznetek mindkettőtöknek. Egyik olvassa, aztán vitatjátok, mi így választottunk.
Esetleg alkalmazhatjátok azt a közgazdaságtani módszert is, hogy az a győztes, aki mindenkivel szemben párban győzni tud. De ezt csak okoskáknak ajánlom (mint mi:D).
Emília szerintem szép név, és az Olívia is (Olive a kedvenc nevem angolul), Natasa nekem nagyon rideg.
Olívia, nekem nagyon tetszik. Ismerős Olíviát mi Vivinek becézzük. =D
Lídia, Aletta, Noémi, Tamara, Izabella
Na, ha már ígyis-úgyis le lettem szavazva, akkor leírom a véleményemet.
Egyrészt, szerintem oltári nagy hülyeség, hogyha e betűre végződik a vezetéknév, akkor a gyerek nem kaphat e betűvel kezdődő nevet. Az én vezetéknevem i-re végződik, és i-vel kezdődik a keresztnevem. Soha nem volt semmiféle problémám a kiejtéssel, sőt, nagyon szépen összecseng a vezeték és a keresztnevem. Nyilván a keresztnév nem csak egy e betűből áll, hogy " E Emília" pl. Bencze Emília semmi nehéz nincs a kiejtésében. DE! Ennek ellenére az Emíliát nem adnám, nekem egy öregasszony ugrik be róla.
Olívia... olivabogyó? nem tetszik.
Natasa.. attól függ, ha passzol a vezetéknévhez akkor oké.
Várom a lepontozást, mert ugye itt mindig mindenki mindent jobban ért. :*
A Natasa nekem egyáltalán nem tetszik, olyan Orosz-szerű név :\
(egyénként lehet, hogy alapvetően Oroszországból származik a név)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!