Szülők, ti megengeditek felnőtt gyerekeiteknek, hogy éljenek?
Szemezgettem a korábbi kérdések között! Íme!
Természetesen a kérdéseket csak annyira írtam át, hogy ne lehessen személyhez kötni!
Ti meddig engeditek 21 éves fiatoknak, hogy este fenn maradjon?
Ti engeditek 22 éves lányotoknak, hogy barátnőzzön?
Ti elengednétek 19 éves gyereketeket, hogy más városban járjon egyetemre?
Ti engednétek 23 éves fiatoknak, hogy külföldön vállaljon munkát?
Látom van egy új is! azt is hozzájuk csapom!
Ti megengednétek a lányotoknak, hogy idegenekkel beszélgessen skype-on?
Szülők, egyáltalán élhetnek ezek a szerencsétlen "gyerekek"?
6. válasz iróniáját nem értettétek?
Jogos kedves Kérdező, ezt már én is meg akartam kérdezni.
"7-es, ugye csak rúgni akartál egyet a fiatalokba?"
Hogy jutottál erre a következtetésre? Amikor minden egyes mondatommal csak azt mondom, hogy ha értelmes gyereket sikerült nevelni, akkor fel se merül egyik korlátozás sem.
Sőt, be se kell tölteni hozzá a 18-at.
Viszont ha nem a korának megfelelően viselkedik, akkor mindre lehet magyarázat. De az már elég szomorú.
63% ment a zöld pipa, én értem az iróniát.
Apai oldalról mindig azt kaptam hogy így szar vagyok úgy szar vagyok, és Ő építette a házat, én ott csak vendég vagyok, meg hogy semmire nem viszem az életben. Vagy szokásos dolog volt, hogy üvöltve volt velem, hogy mi az hogy bent ülök, és nem a fát pakolom kint. Az le volt szarva hogy épp vizsgákra készülök, sokkal fontosabb hogy a fa be legyen pakolva ugyebár...
Édesanyám ilyen szempontból pont az ellenkezője apámnak, és kifejezetten jó szülő.
Esti fennmaradásról annyit, hogy azért megjegyzi hogy "Na megint 3-ig voltál fent?", hozzáteszem tejesen jogosan, mert általában csak elszórakozom az estét, játszok, filmezek, aztán annyival tolódik utána a másnap. Bár ebből már kinőttem, be tudom osztani az időmet magam is, vagy csak tudomásul veszem, hogy másnap hulla fáradt leszek, és úgy kell 100% teljesítményt adni.
Meg persze, közös lakásnál illik csak addig fent lenni, míg nem zavarjuk a többieket. Oké hogy én szeretek 1-2-ig fent ülni, TV-t nézni, csak a család másik fele meg 5-kor kel, ilyen szempontból nekem kell alkalmazkodni. Inkább arra kell őket ösztönözni, hogy maguktól rájöjjenek, tartalmasabb a nap ha reggel kezded. Én albérletben vagyok, saját szobában, így nem egyszer 10-11-kor alvás van, mert felesleges fent ülnöm, és sokkal kipihentebben is kelek.
22 éves lány és a barátnőzés...hát 22 évesen jó esetben már túl van rég az ilyeneken, akármi is legyen a barátnőzés :D
Engem kifejezetten támogattak, hogy egyetemet olyat válasszak, ami úgymond a legjobb nekem, és nem a távolság számított, de alapvetően 19 évesnek már ez se feltétlenül új dolog, mások már a gimnáziumot is kollégiumban járják végig.
A külföldi munka is olyan, hogy ha ezzel neki megéri, simán támogatni kell. Van ismerősöm ilyen idősen ment több alkalmi munkára, és egyrészt azt mondja, örök élményekkel gazdagodott, más országokat látott, másrészt még egész jól is keresett. De főleg ha egyetemhez köthető az a legjobb, Erasmus, vagy külföldi szakmai gyakorlat...Egyrészt pl sok szakmában összehasonlíthatatlanok az itthoni és külföldi viszonyok, teljesen más mentalitást tanulhatsz odakint, pozitív értelemben. És ez a tapasztalat, gyakorlat itthon is sokkal jobban el tud adni téged.
Hát a Skype meg olyan hogy nem tudod tiltani, legfeljebb titokban fogja csinálni. Akkor már inkább te is tudjál róla.
6-ost, szerintem mindannyian értettük! Őt a minden oldalon jelenlévő "láthatatlan" pontozók pontozták le, az igaza miatt!
Ilyenkor mindig kiírom nekik, EGÉSZSÉGETEKRE!!!
Ha megnézitek toplistát, vannak felhasználók, akik gyakorlatilag nem kérdeznek, nem írnak válaszokat,
CSAK PONTOZNAK!
Én a pontozást már rég nem nézem.Főként,h a 80% felettiek olyan ál okoskodásokat tudnak írni,ami elméletileg igaz,de gyakorlatilag vagy nem vagy nem olyan egyszerű a dolog.
41 éves koromra a nagy erkölcsősz,nagy okoskodókban mind csalódtam,amint ők kerültek bele olyan helyzetbe,már nem úgy viselkedtek,ahogy prédikáltak.
Azonkívül,akik humoros válaszokat írnak, itt sorban le vannak pontozva.Fú de sajnálatos lehet a lepontozók komoly élete.Őszinte részvétem a környezetüknek!
770 0 0 770
770 pont, 0 kérdés, 0 válasz 770 pontozás!!!
Róluk beszélek!
Ti meddig engeditek 21 éves fiatoknak, hogy este fenn maradjon? IGEN
Ti engeditek 22 éves lányotoknak, hogy barátnőzzön? IGEN
Ti elengednétek 19 éves gyereketeket, hogy más városban járjon egyetemre? IGEN
Ti engednétek 23 éves fiatoknak, hogy külföldön vállaljon munkát? IGEN
Ti megengednétek a lányotoknak, hogy idegenekkel beszélgessen skype-on? Ha még gyereklány, akkor NEM.
"Ti meddig engeditek 21 éves fiatoknak, hogy este fenn maradjon?"
Igen, ha úgy teszi, hogy közben engem (mint szülöt) nem zavar a pihenésemben. Mert arra nekem is jogom van.
"Ti engeditek 22 éves lányotoknak, hogy barátnőzzön?"
Elvileg igen, kivéve, ha nagyon züllött társaságot jelentene (akkor elmondanám, hogy miért nem tetszik az ötlet), illetve ha ez azzal járna, hogy a saját lakásomban nem tudok nyugodtan lenni tölük.
"Ti elengednétek 19 éves gyereketeket, hogy más városban járjon egyetemre?"
Amennyiben indokolt (tehát ott van jobb egyetem), és anyagilag megoldható, akkor igen, söt, kimondottan támogatnám az ötletet.
"Ti engednétek 23 éves fiatoknak, hogy külföldön vállaljon munkát?"
Ennyi idösen már nem gyerek, viszont elötte megbeszélném vele, hogy mire kell odafigyelnie a munkavállalás elött.
"Ti megengednétek a lányotoknak, hogy idegenekkel beszélgessen skype-on?"
Ez nagyrészt kortól függö dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!