Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetek 14 éves korban?

Mit tehetek 14 éves korban?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy 14 éves vagyok, anyámmal és a nagyszüleimmel élek. Azt mondták, ha az lesz max 5 hármasom, kikapcsolják a netet addig, amíg nem keresek magamnak legalább annyit, hogy a netet fizessem. De az még sok idő. Sajnos lett 2-esem is, szal a netet nagy valószínűséggel elveszik pár évre. Mit tehetek ez ügyben?

Ha én úgy gondolom, hogy el akarok menni apámhoz lakni, és apám benne lenne, akkor elmehetek? Vagy ha nem akkor inkább valami gyerekothonba, mert nem csak a netről van szó. Sokszor az is baj, ha nem eszem azt, amit akarnak, vagy ha hagyok egy kicsit. És persze mindenaposak a veszekedések is. Ilyen esetben én mit tehetek? Mert már nagyon idegesítő az, hogy befolyás alatt tartanak.

2014. jún. 16. 13:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze nem látunk bele a családi háttérbe, lehet sok apró kis szúró dolog is ott, de ez épp egy korrekt következetes reakció volt az anyukádtól. Figyelmeztetett előre, hogy tanulj jól, mert rossz eredmény után nem lesz net, nem azt csinálta hogy "Áhhám egy kettes, na akkor búcsút inthetsz a gépnek" Persze 14 évesen ez nem úgy tűnik, de csak próbál olyan döntéseket hozni, amik a javadat szolgálják. Ha a világ úgy működne, hogy a szülők mindent ráhagynak a gyerekeikre, csináljanak amit akarnak akkor minden tele lenne alkoholista drogos hajléktalanokkal (szerintem)

A minden napos veszekedések pedig lehetnek olyanok, hogy megkér valamire amit lusta vagy megcsinálni és ezért kiakad meg lehet oktalan dolgok is ez megint nem tiszta.

Én a helyedben magamra vállalnám a házimunkát mosogatás rendrakás felmosás stb ha máshol nem otthon dolgozhatsz, és azt megfizethetik azzal hogy visszakapod a netet. Jövőre meg rendesen tanulsz és nem hisztizel ha megint tojsz egy nagyot a tanulásra mikor az anyukád megszabja ennek a következményeit

2014. jún. 16. 17:29
 12/15 anonim ***** válasza:
11-esnek teljesen igaza van!
2014. jún. 16. 20:41
 13/15 anonim ***** válasza:

" Sajnos lett 2-esem is, szal a netet nagy valószínűséggel elveszik pár évre. Mit tehetek ez ügyben? "

Peldaul nem allandoan a neten logsz, hanem nekiallsz tisztessegesen tanulni. Edesanyad tudja hogy kettesekkel semmire sem fogod vinni az eletben, aztan par ev mulva megint irod ide a kerdeseket, hogy 20 evesen, normalis szakma vagy vegzettseg nelkul miert nem jutsz egyrol a kettore.

A szuleidnek joguk van meghatarozni elvarasokat az iranyodba.

2014. jún. 17. 08:59
 14/15 anonim ***** válasza:

Köszönöm a lepontozást. :)

Akárhogy próbáljátok menteni a helyzetet 14 évesen igenis gáz 2-est hazavinni. Hetente többször rágják szájába ugyanazt az anyagot. Ha figyel az órán már az is megmarad, ha jegyzetel pláne, főképp, ha még otthon is tanulna.

2014. jún. 17. 09:03
 15/15 anonim ***** válasza:
Azért ezt kicsit túlzásnak érzem. Nem is írta, miből kapta a kettest. Lehet, hogy rajzból vagy énekből. Azokból én is 2-es voltam mindig, mégis ember lett belőlem...
2014. jún. 17. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!